Παναθηναϊκός: Μυθικός Ναν,μάγκας Σλούκας! Βερολίνο για κούπα


Παναθηναϊκός: Μυθικός Ναν,μάγκας Σλούκας! Βερολίνο για κούπα



Πώς ήρθε η τεράστια πρόκριση και γιατί στο Βερολίνο το Τριφύλλι πηγαίνει για να σηκώσει την έβδομη Ευρωλίγκα. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές με Μακάμπι…

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε φάιναλ-φορ μετά από 12 χρόνια. Κέρδισε με 81-72 την Μακάμπι, έκανε το 3-2 και ονειρεύεται ήδη το Βερολίνο και την 7η κούπα. Οι «πράσινοι» τα κατάφεραν γιατί μετά από ένα σημείο έπαιξαν σούπερ άμυνα και ο μυθικός Ναν έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ο Λεσόρ είχε 3/14 βολές, ο Σλούκας τραυματίστηκε μέσα στο παιχνίδι, παρόλα αυτά οι «πράσινοι» πέτυχαν τον στόχο τους μπροστά σε 20.000 κόσμου. Και πλέον ονειρεύονται τα καλύτερα.

Σε λεπτή κλωστή κινήθηκε το πρώτο ημίχρονο και τι πλέον χαρακτηριστικό από το γεγονός ότι έληξε με 41-41. Παναθηναϊκός και Μακάμπι εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με τους «πράσινους» να παίρνουν τα περισσότερα πράγματα από τον Σλούκα και τους Ισραηλινούς να έχουν τον Μπράουν να δίνει τη μία ασίστ μετά την άλλη. Ο Σλούκας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Μπράουν από την άλλη είχε μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο 6 ασίστ. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τις 6 αυτές ασίστ και 4 πόντους με τον Καλαϊτζάκη να κάνει καλή δουλειά πάνω του μετά από ένα σημείο.

  Προνόησε για Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - Το +1 που φέρνει "χρυσάφι" στο λιμάνι

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη σε αυτό το διάστημα , αν έπαιρνε περισσότερα πράγματα από τον Λεσόρ. Η άμυνα της Μακάμπι, όμως, είχε στοχεύσει στον Γάλλο και του έκανε δύσκολη τη ζωή. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 21-19 υπέρ της Μακάμπι με τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να προσφέρει σε άμυνα και επίθεση.

Η τρίτη περίοδος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τις μάχες να είναι πολύ σκληρές. Η Μακάμπι πήρε το προβάδισμα, όταν ο Σλούκας βγήκε από τον πάγκο η κατάσταση ισορρόπησε αν και ο Λεσόρ έχανε την μία βολή μετά την άλλη. Ο Παναθηναϊκός είχε 15/27 βολές στο 30’ και οι Ισραηλινοί το αξιοποίησαν αυτό, όντες μόλις δύο πόντους πίσω (58-56). Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με την είσοδό του έσφιξε την άμυνα της ομάδας του και το προβάδισμα παρέμενε «πράσινο», πηγαίνοντας στο 64-56 με τρίποντο του Ναν.

Από κει και πέρα τίποτα ουσιαστικά δεν άλλαξε παρότι ο Σλούκας έμπαινε και έβγαινε μετά από ένα σημείο στο ματς καθώς τραυματίστηκε. Ο Παναθηναϊκός πήρε εν τέλει τη νίκη και έτσι επιστρέφει σε φάιναλ-φορ μετά από το 2012.

  Ο Ρόις σκοράρει με φοβερό φάουλ και προκαλεί "σεισμό" στο γήπεδο! (Vid)


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Έκρηξη” Γιαννακόπουλου! Τρέλα με Αταμάν, ατακάρα σε Σλούκα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) 
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: