ΠΑΟΚ: Εφιαλτικό σενάριο με 3 αποχωρήσεις – Βέτο Σαββίδη


ΠΑΟΚ: Εφιαλτικό σενάριο με 3 αποχωρήσεις – Βέτο Σαββίδη



Το πλάνο στην Τούμπα για το καλοκαίρι, πώς θα αλλάξουν τα δεδομένα αν πάρει πρωτάθλημα και τι έχει ζητήσει ο ιδιοκτήτης από τους συνεργάτες του. Πότε οι τελικές αποφάσεις

Τρεις αγώνες έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει την σεζόν και να μάθει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Υπάρχει φυσικά και το σενάριο  – που κανείς στην Τούμπα δεν θέλει να σκέφτεται –  να τερματίσει 4ος και επομένως να περιμένει τον τελικό Κυπέλλου αφού σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από τον Αρη, μένει εκτός Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή «μεταγραφικός σχεδιασμός και ΠΑΟΚ» είναι μια πονεμένη ιστορία, στην παρούσα φάση αυτό που αναμένουν άπαντες είναι οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ολοκληρώσει τη μεγάλη αντεπίθεση –δεν του αρκούν τρεις νίκες αλλά χρειάζεται και ένα στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσάκης –  και κατακτήσει το Πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Champions League. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να υπάρξει πώληση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή και αναφερόμαστε κυρίως στους Κωνσταντέλια-Κουλιεράκη.

  Εκεί έχασε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ για τον Τσακίρη - "Όμορφη περιπέτεια αλλά.."

Είναι δεδομένο πως οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και είναι πρόσφατο το δημοσίευμα από την Γερμανία που ο συντάκτης του υποστηρίζει πως ο Κουλιεράκης τα έχει βρει με την Αϊντραχτ και είναι σίγουρο πως ο γερμανικός σύλλογος θα επανέλθει με προσφορά μεγαλύτερη από αυτή που είχε κάνει τον Ιανουάριο με τον ΠΑΟΚ να την απορρίπτει ασυζητητί.



Το «όχι» του ΠΑΟΚ σε προτάσεις για τα δυο αστέρια του σε περίπτωση κατάκτησης του Πρωταθλήματος και αυτομάτως της συμμετοχής του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν αφορά μόνο αγωνιστικούς λόγους που αυτοί είναι προφανείς.

Πρέπει να θυμίσουμε πως πλέον δεν υπάρχει ρήτρα στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Δεν αρκεί δηλαδή να καλύψει μια ομάδα τη ρήτρα όπως συνέβη στο παρελθόν με τους Τζόλη, Γιαννούλη ή Πρίγιοβιτς για παράδειγμα. Αυτό επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγω ασχέτως των «θέλω» των παικτών.

Επομένως κρατώντας τους στην Τούμπα ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο δεν αποδυναμώνει την ομάδα αλλά θα περιμένει περισσότερα χρήματα και καλύτερες προτάσεις τον προσεχή Ιανουάριο καθώς οι παίκτες θα παίξουν στη βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αν ο ΠΑΟΚ όμως αναγκαστεί και πάλι να παίξει στο Conference; Εκεί αλλάζουν τα δεδομένα και μια πώληση Κουλιεράκη δεν πρέπει να αποκλειστεί. Κάτι ανάλογο ισχύει φυσικά και στο εφιαλτικό σενάριο η επόμενη σεζόν να μην βρει τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Από το κάδρο δεν μπορεί φυσικά να απουσιάσει και ο Κοτάρσκι. Που όλα δείχνουν πως θα είναι και στο προσεχές Euro που προφανώς θα του δώσει ένα bonus στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Αλλά στην παρούσα φάση, οι τρεις «τελικοί» είναι η προτεραιότητα και τα αποτελέσματα τους θα κρίνουν και την πολιτική της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αναφορικά με πρωτοκλασάτα περιουσιακά της στοιχεία.

  Ξεκάθαρος Βαρούχας για πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός και αποβολή Ποντένσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σιγουριά από παλαίμαχο του ΠΑΟΚ: Στα χέρια του ο τίτλος! Καλύτερος από ΑΕΚ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: