“Εκτοξεύτηκε” στα 25 εκατ. ο Μανδάς – Όχι στην Φιορεντίνα, πάει στην Εθνική


“Εκτοξεύτηκε” στα 25 εκατ. ο Μανδάς – Όχι στην Φιορεντίνα, πάει στην Εθνική



O Χρήστος Μανδάς… εκτοξεύτηκε στην Ιταλία κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας!!!Με το που πήρε την θέση του τραυματία Ιβαν Προβεντέλ, στο 90′ του αγώνα με την Ουντινέζε, αρχές Μαρτίου, παίζει συνέχεια βασικός κι αναντικατάστατος, είτε με τον Σάρι είτε με τον Τούντορ στον πάγκο της Λάτσιο, κάτι που προφανώς δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο κι από τους υπεύθυνους της “γαλανόλευκης” (στην μετά-Πογέτ εποχή)! Και όπως όλα δείχνουν τον περιμένει ένα καυτό μεταγραφικά καλοκαίρι, παρότι δεν θα έχει κλείσει ούτε 12μηνο που εγκατέλειψε τον ΟΦΗ και την Super League…

Ο “Έλληνας Ντοναρούμα” από τότε μετράει 8 ματς/90λεπτα στην Serie A(συνολικά 12 συμμευοχές), με την ομάδα του να έχει σε αυτά 6 νίκες/1 ισοπαλία και μόλις μια ήττα (με 1-0 στο αιώνιο ντέρμπι με την Ρόμα) ενώ ο ίδιος 5 clean sheets! Το πιο εντυπωσιακό για τον Κορυδαλιώτη πορτιέρε είναι πως με τα “κατορθώματά” και την δημοφιλία του… έκανε αναπληρωματικό τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας, με τα 14.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία αφού μπορεί να επέστρεψε στα τελευταία 3 ματς αλλά κάθεται στον πάγκο!!Απίστευτο για Προβεντέλ!!!

Χωρίς να αποτελεί υπερβολή, οι δυο προτεραιότητες για την Λάτσιο αυτή την εποχή, είναι πρώτα να “καβαλήσει” στην βαθμολογία την 6η Ρόμα (έχουν ένα πόντο διαφορά) για να ξεκαθαρίσει αν θα παίξουν του χρόνου Γιουρόπα ή ακόμη και Τσάμπιονς Λιγκ και μετά η διαχείριση της υπόθεσης Μανδά! Γιατί ο Έλληνας άσος με τις εμφανίσεις του και τις… προτάσεις που ήδη “πήγε” ή θα… πάει (χωρίς δόση βερμπαλισμού), έχει προκαλέσει ένα ευχάριστο πρόβλημα στους “λατσιάλι”.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την λήξη της σεζόν θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο, με χρονική επέκταση και γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών. Από τον ΟΦΗ των 65.000 ευρώ το χρόνο πήγε στην Λάτσιο των 220.000, που είναι βέβαια στα τρία πιο χαμηλά συμβόλαια του ρόστερ. Οι πληροφορίες λένε πως πάει σχεδόν για τριπλασιασμό αποδοχών στο κλαμπ της ιταλικής πρωτεύουσας!

  Τέλος μεγάλο όνομά στην ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Το ερώτημα είναι άλλο και έχει να κάνει με την διαχείριση του Μανδά, σε σχέση με τον Προβεντέλ. Ο Ιταλός είναι 30χρονών, με συμβόλαιο ως το 2027, σταθερά μέλος της Σκουάντρα Ατζούρα, με την χρηματιστηριακή αξία του να έχει πιάσει limit up και συνηθισμένος να κάνει plus 32 ματς την σεζόν. Κοινώς είναι για βασικός και στόχος της Λάτσιο να το εκμεταλλευόταν όλο αυτό και αν μπορούσε να τον πουλούσε με υπεραξία…

Ο 22χρονος Μανδάς πήγε στην Λάτσιο ως ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας, με μόλις 1.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, για να δουλέψει, να βελτιωθεί και να εξελιχθεί. Στον αρχικό σχεδιασμό μάλιστα του κλαμπ προβλεπόταν την επόμενη σεζόν να δινόταν ακόμη και δανεικός σε ομάδες τύπου… Μόντσα, για να “τσεκαριστεί” μέσα από περισσότερα παιχνίδια. Μόνο που κανένας δεν περίμενε μέσα στη τρέχουσα σεζόν να κάνει τέτοιο… ΜΠΟΥΜ ο Μανδάς! Πρώτα “έφαγε” τον Σέπε και έγινε δεύτερος στην ιεραρχία των γκολκίπερ ενώ από τον Μάρτιο τον Προβεντέλ και έγινε βασικός στην Λάτσιο! Με την τελευταία πλέον να … σκέφτεται σοβαρά τι θα κάνει το καλοκαίρι αφού δεν μπορεί να έχει δυο βασικούς πορτιέρε!!!

Κατά συνέπεια ένας εκ των Προβεντέλ ή Μανδά θα πουληθεί και κάπου εδώ έρχεται η … ανατροπή. Με τα τωρινά δεδομένα η Λάτσιο εισπράττει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα (έχει ήδη προτάσεις!!) από ότι για τον Ιταλό, κάτι που μπερδεύει τα πράγματα!!! Είναι ενδεικτικό πως από εκεί που τιμολογούσε με 15.000.000 τον Μανδά τον… πήγε στα 25.000.000!!! Απίστευτο και όμως, αληθινό αφού αυτό το ποσό φέρεται να ζήτησαν οι “λατσιάλι” από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά κι από την Φιορεντίνα!!!

Το εκπληκτικό έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της ομάδας που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 29 Μαιου, στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Οι Βιόλα είχαν παίξει φιλικό στις αρχές του περασμένου Αυγούστου κόντρα στον ΟΦΗ, μάτς στο οποίο ο Μανδάς… έπιασε παππάδες!! Έβαλαν έτσι τον Έλληνα στο στόχαστρο αλλά χωρίς να … καίγονται αφού έκλειναν τον Δανό Όλιβερ Κρίστινσεν από την Χέρτα. Έκαναν κίνηση αλλά όταν άκουσαν για 1,5 εκατ. transfer fee το πάγωσαν μέχρι που έμαθαν πως πάει στην Λάτσιο. Τότε ήταν που η Φιορεντίνα αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό αλλά ο Μανδάς ήταν πλέον … καθ’ οδόν για την Ρώμη.

  "Καμπανάκι" από παλαίμαχο του ΠΑΟΚ: "Δεν πρέπει να φύγει ο Ντέλιας..."
 

Η Φιορεντίνα, λοιπόν, που πέρσι σκεφτόταν το… εκατομμύριο, τώρα είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Λάτσιο για να κάνει δικό της τον Μανδά ως έμψυχο αντάλλαγμα τον διεθνή (με 49 συμμετοχές) Τσέχο μέσο Αντονίν Μπαράκ που της κόστισε πριν από 1,5 χρόνο 9.300.000 ευρώ από τη Βερόνα συν 5 με 6 εκατομμύρια!!! Τρομερό; Με τους “λατσιάλι” πάντως να μην συγκινούνται και να τον… κοστολογούν με 25.000.000 ευρώ!!!!

Στην Λάτσιο βέβαια πήγε χθες και… πρόσκληση από την Αθήνα για τον Χρήστο Μανδά! Συγκεκριμένα, από την ΕΠΟ με τον Κορυδαλιώτη γκολκίπερ να καλείται (μαζί με τον Βλαχοδήμο) για πρώγη φορά στην Εθνική Ελλάδας (Ανδρών) για τα φιλικά με τη Γερμανία στο Μπορούσια Πάρκ (7 Ιουνίου) και με την Μάλτα στην Αυστρία στις 11 του ίδιου μήνα. Μια πρόσκληση που περίμενε καιρό (από την σεζόν του στον ΟΦΗ) , πώς και πώς, ο Μανδάς και αποτελεί μια ακόμη μεγάλη δικαίωσή του , σε ένα πραγματικά μαγικό 2024 για τον ίδιο!!!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: