Καινούργιος Ολυμπιακός! Μαύρη λίστα Μεντιλίμπαρ – Αλλάζει τα μισά συμβόλαια


Καινούργιος Ολυμπιακός! Μαύρη λίστα Μεντιλίμπαρ – Αλλάζει τα μισά συμβόλαια



Μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα τού Ολυμπιακού πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν για την ομάδα του Πειραιά; Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μπροστά της τη μεγαλύτερη πρόκριση στην Ιστορία της, δηλαδή τη συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Κι όμως, μπορούμε!

Γιατί η σεζόν έχει κρίθει, ήδη, απόλυτα επιτυχημένη από τη στιγμή που βρέθηκε στην άκρη τού πάγκου ο Mεντιλίμπαρ, ο άνθρωπος δηλαδή που έχει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δηλαδή με όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, μπορεί να δημιουργηθεί οποιαδήποτε αρνητική χροιά αν δεν κατακτήσει το Conference;

Σαφώς και θα έχει έξτρα ενδιαφέρον το θετικό σενάριο, δηλαδή να φέρει από τη Νέα Φιλαδέλφεια στον Πειραιά την κούπα η ομάδα, καθώς εκεί διαμορφώνονται διαφορετικά δεδομένα για το προσετίζ της ομάδας, ίσως και το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του ο Ισπανός. Μόνο που εδώ, σε αυτό το θέμα, δεν θα μιλήσουμε για την επόμενη μέρα τού Ολυμπιακού γενικά και αόριστα, αλλά για το υλικό που υπάρχει τώρα στην ομάδα.
Ο Μεντιλίμπαρ έχει φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα, έχει δώσει τις εισηγήσεις στη διοίκηση, και οι επιθυμίες του θα γίνουν πράξη. Πάμε να δούμε όλο το ρόστερ και να αναλύσουμε τι ισχύει.

Δανεικοί προς τα μέσα

Αναφερόμαστε σε αυτούς που παίζουν με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό. Όπως ο Ποντένσε και ο Όρτα που είναι, περίπου, δεδομένη η παραμονή τους. Για τον Κάρμο θα γίνει επαφή με την Πόρτο για να υπάρξει κάποια μορφή συνιδιοκτησία, που να βολέψει και τους Δράκους (-η περίπτωσή του είναι “καμμένη” όσο στην ομάδα βρίσκεται ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο). Από εκεί και πέρα το χάος!

  Τρελαμένος ο Καρεμπέ με τις δύο ευρωκούπες! (ΦΩΤΟ)

Μπιανκόν, Ναβάρο, Καμπράλ δεν έχουν κανένα μέλλον στην ομάδα. Η περίπτωση του Αλεξανδροπουλου είναι διαφορετική, καθώς με ένα λογικό ποσό προς την Σπόρτινγκ μπορεί να συνεχίσει στο Λιμάνι, ενώ μην αποκλείσετε να υπάρξει παραμονή και του Ομάρ Ρίτσαρντς

Δανεικοί προς τα έξω

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί δανεικοί από τον Ολυμπιακό. Λοβέρα, Ανδρούτσος, Πέπε, Χόλσγκροουβ, Ραμόν, Κούντε, Μπα, Βρουσάι (οι τρεις τελευταίοι είναι δανεικοί αλλά μαζί με το τέλος τού δανεισμού τους τελειώνει και το συμβόλαιό τους με τους Πειραιώτες) δεν έχουν μέλλον στην ομάδα. Ίσως ο Βρουσάι να συνεχίσει με νέο συμβόλαιο, ως πολυεργαλείο για βάθος στον πάγκο, ενώ με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να μείνει μέχρι τέλη καλοκαιριού και ο Χολσκγκροουβ. Αλλά σε γενικές γραμμές κανείς από αυτούς δεν έχει μέλλον στο Λιμάνι.

Ο μοναδικός που θα επιστρέψει και θα μείνει στην καλοκαιρινή προετοιμασία, είναι ο Μπιέλ! Ο Ισπανός άσος ήταν δανεικός στην Άουγκσμπουργκ και θα επιστρέψει λόγω και του Μεντιλίμπαρ, μήπως και καταφέρει ο συμπατριώτης του προπονητής να του βγάλει φτερά στα πόδια.

Το ρόστερ ανά θέση

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Μεντιλίμπαρ θέλει τη νέα σεζόν να συνεχίσει ο Τζολάκης ως βασικός, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Κωνσταντίνος να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από το εξωτερικό που να τον συγκινήσει, θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει ως Νο2 ο Πασχαλάκης και θα έρθει ένας ακόμα έμπειρος τερματοφύλακας για να συμπληρώσει την τριάδα.

  "Δεν πλησιάζεται το Γουέμπλεϊ - Οι Ολυμπιακοί παλεύουν να μας πείσουν..."

ΑΜΥΝΑ: Θα γίνει προσπάθεια, όπως γράψαμε, για τον Κάρμο, ενώ θα έχει ρόλο στο βασικό ροτέισον της άμυνας και ο Άμπι. Κάποιος ανάμεσα σε Ντόη και Ρέτσο θα μείνει για βάθος στο ρόστερ και θα αποκτηθούν δύο σέντερ μπακ επιπέδου. Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια και φύγει ο Ροντινεϊ θα έρθει ένας ακόμα δεξιός μπακ πλην Κοστίνια, ενώ και στο αριστερό άκρο τής άμυνας θα υπάρξει ενίσχυση. Σε ρόστερ 23-24 παικτών που θέλει ο Μεντιλίμπαρ, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ο Κίνι.

ΧΑΦ: Στην ίδια λογική πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και ο Ιμπόρα, ενώ ο Μαντί Καμαρά είναι τελειωμένος εδώ και καιρό. Και ο Καρβάλιο δεν έχει μέλλον στο Λιμάνι, ενώ η περίπτωση του Κώστα Φορτούνη (που λήγει το συμβόλαιό του) είναι ξεχωριστή. Έσε, Τσικίνιο και Όρτα είναι η βασική τριάδα στα χαφ, ενώ θα γίνει κίνηση και για την παραμονή τού Αλεξανδρόπουλου όπως είπαμε.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ο Ναβάρο είναι σαν να μην είναι εδώ. Μάλλον και ο Μασούρας, που δεν αποκλείεται να τον προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός με αξιώσεις. Καμπράλ-Μπρνιτς είναι τελειωμένοι, όπως και ο Αραμπί, ενώ οι Ποντένσε και Ζέλσον Μάρτινς συνεχίζουν κανονικά. Θα γίνει το ίδιο και με τον Ελ Κααμπί; Μην το δέσετε σχοινί-κορδόνι! Το ίδιο ισχύει και για τον Γιόβετιτς, που μπορεί να μείνει ως τρίτη λύση στην επίθεση…

 


 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: