
Χρυσό η Κορ Φακάν σε Ελ Κααμπί, ζόρια για Κάρμο – Βρήκε… Νίνη ο Ολυμπιακός!
Γύρω από το όνομα του Νταβίντ Κάρμο έχει προσανατολιστεί το ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού όσον αφορα το υπάρχον ρόστερ, καθώς ο Πορτογάλος άσος έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο βασικό σχήμα και να κάνει τη διαφορά. Παρόλα αυτά δεν είναι δεδομένη η παρουσία στο ρόστερ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι από τους 11αδάτους τού Ολυμπιακού δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να μην τον βρει η νέα αγωνιστική περίοδος στο Λιμάνι. Και δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις τύπου Ορτέγκα, που λέγεται ότι θα έρθει μεγάλη πρόταση για την παραχώρησή του και στην ομάδα έχουν την βεβαιότητα ότι έχει πιάσει ταβάνι στον Πειραιά. Αλλά ούτε και σε παίκτες όπως ο Τζολάκης, ο Μουζακίτης και ο Κωστούλας που δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουν φέτος.
Στην πιάτσα κυκλοφορεί σενάριο που θέλει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ακούει στα αυτιά του Σειρήνες από το αραβικό ποδόσφαιρο, εκεί που αν θέλουν οι ομάδες μπορούν να κάνουν θαύματα με τα λεφτά που προσφέρουν. Βεβαια ο Μαροκινός δεν έχει ιδιαίτερα καλό όνομα στο αραβικό ποδόσφαιρο από την παρουσία του εκεί, παρόλα αυτά κάνει… παπάδες εδώ και δύο σεζον με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αυτό δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο.
Μάλιστα όπως μαθαίνουμε από την Αραβία, δεν είναι μόνο η ΝΕΟΜ που ενδιαφέρεται για εκείνον – Αν και η ομάδα που έχει ως αθλητικό διευθυντή τον Κούλη Δουρέκα είναι ο νέος μεγάλος γίγαντας στο εκει ποδόσφαιρο, με τεράστιο μπάτζετ, και φυσικά μπορεί να προσφέρει χρυσάφι στα πόδια του Αγιούμπ.

Αλλά χρυσάφι στα πόδια του μπορεί να προσφέρει και η Κορ Φακάν, η ομάδα που τώρα έχει στο ρόστερ της με τη μορφή δανεισμού τον Ταρίκ Τισουντάλι. Το σχέδιο που ακολουθούν οι ομάδες εκεί είναι να δίνουν τεράστια συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές και να μην πληρώνουν καθόλου τις ομάδες – Ή, έστω, να πληρωνουν σχετικά λίγα χρήματα. Δηλαδή η λογική είναι να τα βρει ο παίκτης με τη νυν ομάδα του για να αποχωρήσει και να πάει εκεί για να πληρωθεί ένα τεράστιο συμβολαιο.
Αυτή θα είναι η προσέγγιση και προς τον Ελ Κααμπί, που και λόγω της θρησκείας θα μπορούσε εύκολα να προσαρμοστεί και να σκοράρει κατά ριπάς με τη φόρα που έχει αποκτήσει στον Ολυμπιακό. Βέβαια στο Λιμάνι, στα 32 του χρόνια, έχει μπροστά του την πρόκληση του Champions League. Μια φορά ακούγεται ότι η ομάδα του Τισουντάλι θα τον προσεγγίσει. Είτε για να τον πάρει ως αντικαταστάτη του, άρα ο Ολλανδομαροκινός άσος να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το προσεχές καλοκαίρι, είτε για να είναι δίδυμο στη γραμμή κρούσης…
Ο Ολυμπιακός Β’ και η μεταγραφή Κολοκοτρώνη που… θυμίζει Νίνη!
Κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργηθεί ξανά ο Ολυμπιακός β΄, που είχε διαλυθεί μετά από τον υποβιβασμό τής ομάδας από τη Super league 2 καθώς είχε κριθεί ότι το επίπεδο στην πιο χαμηλή κατηγορία δεν ενδιέφερε τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα να έχουν φουντώσει ξανά τα σενάρια.
Η ΑΕΚ β’ μετά την ήττα της με 1-0 από την Παναχαϊκή υποβιβάστηκε και έτσι άνοιξε μία θέση, ενώ ο Ολυμπιακός μέσω του πρωταθλήματος της Κ19 – Κάτι που επίσης παίζει κομβικό ρόλο ως προς τη β’ ομάδα γιατί οι προσκλήσεις θα πάνε με βάση την κατάταξη στο Πρωτάθλημα Κ19.
Οπότε η στελέχωση της νέας β΄ ομάδας προφανώς θα γίνει από υλικό των ακαδημιών, αλλά μια τέτοια προοπτική μπορεί να βοηθήσει ένα πιο λειτουργικό παιδομάζωμα που θέλουν να κάνουν οι Πειραιώτες, ώστε να αξιοποιήσουν παιδιά από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο!) που δεν ταιριάζουν στα Κ πρωταθλήματα αλλά δεν μπορούσαν να βρεθούν και στην πρώτη ομάδα.
Μια τέτοια περίπτωση βρίσκεται στο προσκήνιο για τον Oλυμπιακό, ψαγμενη, που έχει θητεία ήδη σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά τώρα έχει φτάσει η ώρα να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.
Τι ισχύει με τον Κολοκοτρώνη!
Ο λόγος για τον Πέτρο Κολοκοτρώνη, τον 17χρονο χαφ-εξτρέμ του Αιγάλεω, που σύμφωνα με όσα ακούγονται στην πιάτσα έχει κλείσει για να συνεχίσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους. Ο Κολοκοτρώνης έχει πολύ καλό βιογραφικό στα πρωταθλήματα υποδομών, αφού για περίπου 7 χρόνια ανήκε στην ΑΕΚ, έχοντας συμμετάσχει στο Final Four της ηλικιακής κατηγορίας Κ15. Αποχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι και από τον Οκτώβριο, μετά από μερικές εβδομάδες στον Παναθηναϊκό, ενσωματώθηκε στο Αιγάλεω.
Με τη φανέλα του “Σίτι” έλαμψε στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League 2 όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 9 γκολ και οδήγησε την ομάδα του στην τελική φάση. Στα τέλη Ιανουαρίου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και σχεδόν μήνα μετά έκανε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.
Ενδιαφέρον και από ΠΑΟΚ-Άρης – “Καλός παίκτης και με ταλέντο”!
Πάντως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχαν δείξει τόσο ο Άρης όσο και ο ΠΑΟΚ β΄, ενδεικτικό της αξιας του – Αν αναλογιστούμε ότι ήδη έχει φορέσει τις φανέλες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Ακόμα, ο νεαρός άσος είναι διεθνείς με τις Κ16, Κ17 και 19 της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι.
Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Μανίκα, νυν τεχνικό διευθυντή και υπεύθυνο σκάουτινγκ στον Ηρακλή, αλλά με θητεία στο Αιγάλεω, προκειμένου να μας πει δύο λόγια για τον νεαρό άσο. “Καλός παίκτης, μικρός είναι, αλλά δεν έχω τόσο καθαρή εικόνα. Πάντως είναι ταλέντο και έπαιξε και στα τελευταία ματς της ομάδας”, ανέφερε ο παλαίμαχος άσος και νυν παράγοντας.
Εμείς απλά να συμπληρώσουμε ότι ο βραχύσωμος εξτρεμ έχει ταχύτητα και καλή τεχνική, κίνηση στον χώρο, και δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Αγωνιστικά το σουλούπι του θυμίζει τον Σωτήρη Νίνη, με το παιχνίδι τού 17χρονου άσου είναι κυρίως στα πλάγια της επίθεσης.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Το τρίποντο του Ναν από τα εννιά μέτρα και με ταμπλό (ΒΙΝΤΕΟ)
-
“Αέρας” από Φίλιππο Ινζάγκι στο γήπεδο της ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με ΠΑΟ
-
Like Ολυμπιακού σε χαφ από Νορβηγία – Και η Ρόμα στο Καραϊσκάκη