
Δεν ζει χωρίς μπάσκετ ο Μπουρούσης – Αναλαμβάνει την Αναγέννηση Καρδίτσας!
Ο Γιάννης Μπουρούσης επανέρχεται στα αθλητικά δρώμενα της πόλης του μετά το πέρασμά του από την Καρδίτσα, που παίζει εδώ και δύο σεζόν στην Basket League, καθώς αναμένεται να αναλάβει τη διοικητική ηγεσία της Αναγέννησης Καρδίτσας.
Η ομάδα της Θεσσαλίας αγωνίζεται στη National League 2 (πρώην Γ Εθνική) και ο στόχος της είναι η αναρρίχηση στις εθνικές κατηγορίες, ενώ παράλληλα θέλει να δημιουργήσει έναν αθλητικό πολυχώρο, ο οποίος θα είναι έτοιμος μέσα στο 2026.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αναγέννησης Καρδίτσας:
Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά. Ένα όραμα παίρνει σάρκα και οστά. Ένα όνομα-σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ επιστρέφει για να επενδύσει στην πατρίδα του.
Ο Γιάννης Μπουρούσης, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που ανέδειξε ποτέ η ελληνική καλαθοσφαίριση, αναλαμβάνει και επίσημα τη διοίκηση και την ανασυγκρότηση του τμήματος μπάσκετ της Αναγέννησης Καρδίτσας, εγκαινιάζοντας μια ιστορική συνεργασία με την Ερασιτεχνική Αναγέννηση και ταυτόχρονα παρουσιάζοντας το φιλόδοξο πλάνο του για την Bourousis Sports Academy: ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που φιλοδοξεί να γίνει ο φάρος του αθλητισμού στην Κεντρική Ελλάδα.
Η σχετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Καρδίτσα, παρουσία πλήθους επισήμων, φιλάθλων, αθλητών και εκπροσώπων φορέων. Η εκδήλωση συγκίνησε, ενέπνευσε και απέδειξε ότι το μέλλον του τοπικού και εθνικού αθλητισμού μπορεί να χτιστεί σε στέρεες βάσεις όταν το όραμα συναντά το πάθος και τη γνώση.
Ένα project ζωής με αποτύπωμα σε όλη την κοινωνία
Το σχέδιο του Γιάννη Μπουρούση δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Αφορά την καρδιά της πόλης. Το νέο αθλητικό κέντρο – που θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2026 – θα περιλαμβάνει:
-2 γήπεδα μπάσκετ,
-γήπεδα τένις και padel,
-πίστα αναρρίχησης,
-ολοκληρωμένα προγράμματα για παιδιά και εφήβους 5–18 ετών,
-αλλά κυρίως μία φιλοσοφία αριστείας, παιδείας και στήριξης της τοπικής νεολαίας.
Μια γενναία απόφαση – Ένα λαμπρό παράδειγμα
Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, έκανε την υπέρβαση: παρέδωσε τα κλειδιά του τμήματος μπάσκετ στον Μπουρούση, εμπιστευόμενος εξ ολοκλήρου την εμπειρία και το όραμά του. Με τον ίδιο να δηλώνει: Στόχος μας είναι η ομάδα να αποκτήσει επαγγελματισμό, διάρκεια, ακαδημίες που θα παράγουν ήθος και αθλητισμό, και μία ταυτότητα που θα εμπνέει κάθε παιδί της Καρδίτσας.
Από την πλευρά του, ο Μπουρούσης εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε: Η Καρδίτσα δεν είναι μόνο η πόλη μου. Είναι η καρδιά μου. Γι’ αυτό και ήρθα να χτίσω κάτι που θα μείνει. Όχι για μένα. Για τα παιδιά που έρχονται.
Ενότητα, στήριξη, ελπίδα
Ο διαφημιστής και σύμβουλος στρατηγικής της προσπάθειας κ. Μάκης Σεριάτος χαρακτήρισε το εγχείρημα εθνικής σημασίας για την αθλητική παιδεία της περιφέρειας, τονίζοντας τη σημασία της σύνδεσης τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η παρουσία των βουλευτών κ. Γιώργου Κωτσού και κας Ασημίνας Σκόνδρα, εκπροσώπων Υπουργείων, της Περιφέρειας και του Δήμου, ανέδειξε τη σπάνια διαπαραταξιακή υποστήριξη στο εγχείρημα.
Πηγή