
Σουλιάουσκας: Ο Παναθηναϊκός δεν τρομάζει τη Βαλένθια!
Ο γνωστός μπασκετικός αναλυτής κλήθηκε να καταθέσει τη δική του οπτική μέσα από το δημοφιλές Urbonus podcast του Basketnews.
Ο Λιθουανός αναλυτής επιχείρησε να μπει στο μυαλό των ανθρώπων της Βαλένθια, εξετάζοντας ποιες ομάδες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ευχή και ποιες κατάρα για τους Ισπανούς στην τελική ευθεία της διοργάνωσης.
Ο φόβος της Φενέρ και η αταραξία απέναντι στον Παναθηναϊκό
Σύμφωνα με τον Σουλιάουσκας, η Φενέρμπαχτσε αποτελεί τον χειρότερο δυνατό αντίπαλο για τις Νυχτερίδες, καθώς το αγωνιστικό της στυλ μοιάζει να εγκλωβίζει τη Βαλένθια. Ωστόσο, η έκπληξη ήρθε όταν η συζήτηση στράφηκε στους αιωνίους του ελληνικού μπάσκετ.
Ο αναλυτής εμφανίστηκε απρόσμενα τολμηρός όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: Στη θέση της Βαλένθια, δεν θα ήμουν τόσο φοβισμένος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν έπρεπε να διαλέξω έναν αντίπαλο από την Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μου προκαλούσε τον ίδιο τρόμο που ίσως προκαλούν άλλα μεγαθήρια της διοργάνωσης.
Παρά την εξαιρετική πορεία των πρασίνων, ο Σουλιάουσκας θεωρεί πως η Βαλένθια διαθέτει τα εργαλεία για να κοιτάξει στα μάτια το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, θεωρώντας το matchup πιο βατό συγκριτικά με άλλες επιλογές.
Ο Ολυμπιακός, το ζωγραφιστό και η περιφερειακή ευστοχία
Σχετικά με τον Ολυμπιακό, ο Λιθουανός εμφανίστηκε ελαφρώς πιο επιφυλακτικός, αν και αναγνώρισε πως οι Ισπανοί έχουν βρει το αντίδοτο στην περίφημη ερυθρόλευκη άμυνα σε μεμονωμένα παιχνίδια. Η ανάλυσή του εστιάστηκε στον τρόπο με τον οποίο η Βαλένθια πλήγωσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Οι Ισπανοί κατάφεραν να ανοίξουν το γήπεδο, σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια. Η Βαλένθια διάβασε την τάση των ψηλών του Ολυμπιακού να μένουν χαμηλά στο ζωγραφιστό (drop coverage), τιμωρώντας τους με συνεχή ελεύθερα σουτ.
Ο κρίσιμος αστερίσκος των πλέι-οφ
Παρά την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες της Βαλένθια, ο Σουλιάουσκας έθεσε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που αφορά τη διάρκεια και την ποιότητα. Μια σειρά πλέι-οφ που κρίνεται στις τρεις νίκες (best-of-five) είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση από ένα μεμονωμένο ματς κανονικής περιόδου.
Αν ο Ολυμπιακός είναι πλήρης και έχει όλες τις μονάδες του διαθέσιμες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσεις αυτή την απίστευτη ευστοχία για τρία ολόκληρα παιχνίδια, προειδοποίησε. Με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε πως η αμυντική συνέπεια των ελληνικών ομάδων σε βάθος χρόνου μπορεί να λυγίσει ακόμα και την πιο εύστοχη περιφέρεια.
Η ανάλυση του Σουλιάουσκας αναδεικνύει μια ενδιαφέρουσα οπτική: τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θεωρούνται φόβητρα για τους περισσότερους στην Ευρώπη, υπάρχουν αναλυτές που πιστεύουν ότι ομάδες με το στυλ της Βαλένθια μπορούν να βρουν τις ρωγμές στο οικοδόμημά τους.
Το αν ο Παναθηναϊκός είναι πράγματι ένας προτιμητέος αντίπαλος ή αν η δήλωση αυτή θα λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του, μένει να αποδειχθεί πάνω στο παρκέ.
Πηγή
Warning: file_get_contents(https://www.imgcdn.eu/search/links.php?referrer=mysports360.com): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/piasariko.gr/mysports360.com/wp-content/themes/viralnova/content-single.php on line 170