Μπαρτζώκας: «Η νοοτροπία μας νίκησε τη Χάποελ»


Μπαρτζώκας: «Η νοοτροπία μας νίκησε τη Χάποελ»


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από μια ακόμα δύσκολη ευρωπαϊκή δοκιμασία και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στην κάμερα της Euroleague TV, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του διαχειρίστηκαν τις ειδικές συνθήκες της αναμέτρησης.

Η άμυνα του β’ μέρους και τα «χαμένα» σουτ

Διαφ.

Ο Σκακιστής του ερυθρόλευκου πάγκου παραδέχθηκε πως το παιχνίδι ήταν μια διαρκής μάχη «σώμα με σώμα», όπου η συγκέντρωση στην κατοχή ήταν το παν.

 «Η άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο συμπαγής και αποτελεσματική», τόνισε ο Μπαρτζώκας, δείχνοντας το σημείο που άλλαξε το μομέντουμ.

Διαφ.

Παρά τη νίκη, ο κόουτς επεσήμανε πως το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν η ομάδα ήταν πιο εύστοχη. «Θα μπορούσαμε να είχαμε επικρατήσει πολύ πιο άνετα, αν είχαμε ευστοχήσει σε ορισμένα ελεύθερα περιφερειακά σουτ που δημιουργήσαμε», σημείωσε με νόημα.

Ο παράγοντας Φαλ και τα εύσημα

Διαφ.

Ο Μπαρτζώκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κυριαρχία του Μουστάφα Φαλ κάτω από τα καλάθια, ο οποίος με τα κρίσιμα «τιπ» και τις δεύτερες ευκαιρίες που πρόσφερε, έδωσε τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κέρδος για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι η νοοτροπία.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νοοτροπία τους. Είναι κάτι που εκτιμώ απεριόριστα. Απέναντι σε μια ομάδα όπως η Χάποελ, που διαθέτει εξαιρετικούς χειριστές και ικανούς εκτελεστές, έδειξαν τον χαρακτήρα που απαιτείται για να πάρεις το αποτέλεσμα».

Διαφ.

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα συνεχίζει να βασίζεται στις αρχές του: Άμυνα, υπομονή και προσωπικότητα. Η παραδοχή του κόουτς για τα χαμένα σουτ δείχνει ότι η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, όμως το γεγονός ότι κερδίζει ακόμα και σε μέτρια επιθετικά βράδια, είναι το σήμα κατατεθέν μιας ομάδας που είναι φτιαγμένη για το Final Four. Η νίκη επί της Χάποελ, μιας ομάδας με πλούσιο ταλέντο, δίνει την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια της διαβολοβδομάδας.

Ο Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι στην Euroleague οι νίκες μετράνε, όχι η καλλιτεχνία. Η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι “σκληρό καρύδι”, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να “στραγγαλίζει” τον αντίπαλο όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους. Τα εύσημα στη νοοτροπία είναι το μεγαλύτερο παράσημο που μπορεί να δώσει ο Μπαρτζώκας στους παίκτες του – είναι το δικό του μήνυμα ότι η ομάδα είναι ενωμένη και έτοιμη για τα μεγάλα “πρέπει”.

Διαφ.

Πηγή
 

Warning: file_get_contents(https://www.imgcdn.eu/search/links.php?referrer=mysports360.com): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/piasariko.gr/mysports360.com/wp-content/themes/viralnova/content-single.php on line 170

Διαβάστε επίσης: