
Γιατί γράφουν οι Πορτογάλοι για Βαγιαννίδη; – Τι έκανε ο Ολυμπιακός;
Και ξαφνικά (ή μήπως όχι τόσο ξαφνικά;) Γιώργος Βαγιαννίδης και ο Ολυμπιακός; Αλήθεια, τι τους έπιασε τους Πορτογάλους και μπλέκουν τους ερυθρόλευκους με τον διεθνή δεξί μπακ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και πρώην του Παναθηναϊκού; Γουστάρουν κι εκείνοι την ίντριγκα που προσφέρει απλόχερα μια τέτοια σύνδεση, του Ολυμπιακού με τον πρώην πράσινο; Η απάντηση είναι εύκολη: όχι, δεν τους ενδιαφέρει τέτοια ίντριγκα. Ούτε… όνειρο είδαν. Τι συμβαίνει; Ας προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Νο1) Ο Γιώργος Βαγιαννίδης εδώ και χρόνια έχει φαν, αρκετούς φαν, στις τάξεις του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης που άρεσε και αρέσει σε σημαντικούς ανθρώπους των Πειραιωτών. Θεωρούν ότι αποτελεί ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό πακέτο που πολύ θα το ήθελαν στη δική τους ομάδα.
Νο2) Ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη. Συνεπώς μοιάζει απίθανο, ακόμα κι αν υποτίθεται ο Ολυμπιακός αποφάσιζε να σπρώξει τρελό χρήμα για να τον αποκτήσει, οι ερυθρόλευκοι να αισθάνονταν ΟΚ με την ιδέα να ενισχύσουν το πράσινο ταμείο έστω και μέσω… Λισσαβόνας.
Νο3) Η πρώτη σεζόν του Έλληνα μπακ στη Σπόρτινγκ κάθε άλλο παρά ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν είναι κακή αλλά δεν είναι και όπως την ονειρεύονταν γι’ αυτό και από την Πορτογαλία γράφουν ξανά και ξανά για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο παίκτης, έστω και ως δανεικός για μία σεζόν. Ο «Βάγια» έχει καταγράψει 33 συμμετοχές, ναι φαίνονται πολλές, αλλά επειδή δεν είναι βασικός ο χρόνος του είναι 1.914 λεπτά και σ’ αυτά έδωσε 9 ασίστ. Καθόλου άσχημα στο δημιουργικό σκέλος.

Νο4) Ο Βαγιαννίδης, για τον οποίο η ομάδα της Λισσαβόνας ξόδεψε 13 εκατ.ευρώ, δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2030 και η ενδεχόμενη πώλησή του θα ήταν πανάκριβη ενώ ο δανεισμός (σε οποιαδήποτε ομάδα) μοιάζει κάτι πιο ρεαλιστικό – εφικτό.
Νο5) Ο Βαγιαννίδης καταλαβαίνει ότι φέτος πρέπει να πάρει μια καλή απόφαση για τον εαυτό του, την επαγγελματική του καριέρα στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Μεγάλωσε πια, δεν έιναι ταλεντάκι. Τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 25 του χρόνια. Βρίσκεται ήδη στα «χρυσά χρόνια» της καριέρας του. Πέρυσι με τη μεταγραφή του αύξησε εντυπωσιακά το εισόδημά του. Πλέον η προτεραιότητα είναι να παίζει – λογίζεται ως βασικός. Του το προσφέρει αυτό η Σπόρτινγκ; Φαίνεται πως όχι, δεν υπάρχει καμία εγγύηση και γι’ αυτό συζητείται πιθανή παραχώρηση, έστω και με εισιτήριο που να έχει επιστροφή για μετά από ένα χρόνο.
Νο6) Επειδή οι προθέσεις των παικτών και των ομάδων μαθαίνονται άμεσα στην ποδοσφαιρική κοινωνία, άρα και οι σκέψεις της Σπόρτινγκ για τον Βαγιαννίδη, ότι η ομάδα της Λισσαβόνας ενδέχεται να παραχωρήσει δανεικό για ένα χρόνο τον διεθνή Έλληνα έφτασε και στα ερυθρόλευκα αυτιά. Κι αυτό που συνέβη ήταν ο Ολυμπιακός να μεταφέρει – στείλει το μήνυμα ότι θα το συζητούσε ευχαρίστως να αποκτήσει δανεικό τον 25χρονο ποδοσφαιριστή στον οποίο θα πρόσφερε και φανέλα βασικού.
Ωστόσο το τελευταίο που θέλουν οι ερυθρόλευκοι είναι αφενός να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού και ανταγωνισμού με οποιονδήποτε και κυρίως τον Παναθηναϊκό. Αν λοιπόν ο παίκτης (αντιλαμβανόμαστε όλοι την ιδιαιτερότητα και το πνευματικό βάρος που ίσως αισθάνεται) έβρισκε / βρίσκει ελκυστικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και παράλληλα η Σπόρτινγκ ήταν διατεθειμένη για σοβαρή και γρήγορη συζήτηση, οι ερυθρόλευκοι θα το έκαναν.
Ναι, είναι πολλά τα «αν» ωστόσο έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν υπάρχει φωτιά αλλά για τον καπνό που βλέπουμε να έρχεται από την Πορτογαλία υπάρχει μια τόση δα σπίθα. Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας έχει κάνει ό,τι μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση, δήλωσε: είμαι παρών. Αν θα οδηγήσει κάπου όλο αυτό ή θα μείνει εκεί, στη σκέψη και την απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος μένει να φανεί. Προφανώς και οι πιθανότητες να γίνει μια τέτοια μεταγραφή στον Ολυμπιακό δεν συγκεντρώνει πλειοψηφία στις πιθανότητες, αντιθέτως μικρή μειοψηφία.
Πηγή