Στη σκιά του Μουντιάλ 2026, η αθλητική κοινότητα ανακαλύπτει ένα ιδιαίτερο στατιστικό που συνδέει τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Αζεντίν Ουναΐ, με τον παγκόσμιο θρύλο, Λιονέλ Μέσι. Παρά την αποχώρησή του από τη διοργάνωση, οι εμφανίσεις του Ουναΐ με την εθνική Μαρόκου τον έχουν τοποθετήσει σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο,
Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έχει τα ίδια στατιστικά με Μέσι!
Ο Αζεντίν Ουναΐ μπορεί να αποχαιρέτησε το Μουντιάλ 2026 με το Μαρόκο μετά την ήττα με 2-0 από τη Γαλλία στα προημιτελικά, όμως οι εμφανίσεις του στη διοργάνωση τον έκαναν να ξεχωρίσει.
Ο 26χρονος μέσος είχεχ καθοριστική συμβολή στην πορεία της ομάδας τοτ μέχρι τους «8». Ξεχώρισε ιδιαίτερα στη φάση των «16», όταν με δύο γκολ οδήγησε το Μαρόκο στην πρόκριση απέναντι στον Καναδά.
Σύμφωνα με την Opta, στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα (2022 και 2026), ο Ουναΐ έχει καταγράψει περισσότερες από 20 επιτυχημένες ντρίμπλες και 20 κερδισμένα φάουλ.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ο μοναδικός άλλος ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει αυτά τα νούμερα στις δύο τελευταίες διοργανώσεις είναι ο Λιονέλ Μέσι.
20/20 – Across the last two FIFA World Cup tournaments, only two players have completed 20+ dribbles and been fouled 20+ times:
Πηγή