Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Αθήνα, καθώς οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη οπαδών της Λέφσκι Σόφιας πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν με μαχαίρια στην κατοχή τους, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία και οδήγησε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει του αγώνα.
Συναγερμός στην ΑΕΚ: Συνελήφθησαν οπαδοί της Λέφσκι με μαχαίρια! (ΦΩΤΟ)
Συλλήψεις οπαδών της Λέφσκι Σόφιας σημειώθηκαν πριν από τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια.
Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, ενώ μικτά κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, με στόχο την πρόληψη περιστατικών και την ασφαλή μετακίνηση των φιλάθλων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τους προελέγχους:
- Στα διόδια των Αφιδνών, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 4 αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας και κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια τύπου σουγιά.
- Στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 2 αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας και κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.
Οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Σε βάρος τους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για παραβάσεις που σχετίζονται με την αθλητική νομοθεσία.
Πηγή
