Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Εθνική Αργεντινής σηματοδοτεί το τέλος μιας χρυσής εποχής για το ποδόσφαιρο της χώρας. Ο 39χρονος αστέρας, με πλούσια καριέρα και 125 γκολ με την εθνική ομάδα, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά που θα θυμούνται οι φίλαθλοι για πάντα.
Τέλος εποχής για Μέσι! – Το “αντίο” στην Εθνική Αργεντινής
Ήταν αναμενόμενο και το επισημοποίησε ο Λιονέλ Μέσι, κάνοντας γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής.
Στα 39 του χρόνια αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση πως δεν έχει κάτι άλλο να δώσει στην «αλμπισελέστε», αποχωρώντας με 125 γκολ σε 207 συμμετοχές και έχοντας κατακτήσει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αλλά και δύο φορές το Κόπα Αμέρικα.
Αναλυτικά, όσα έγραψε ο Αργεντινός αστέρας: «Μετά από όλο αυτό το διάστημα που πέρασε από τον τελικό, και μετά από πολλή σκέψη, θέλω να ανακοινώσω σε όλους ότι αποσύρομαι από την Εθνική Ομάδα… Ήταν μια απόφαση που με πόνεσε, και εξακολουθεί να πονάει, μέχρι τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Ορκίζομαι ότι πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που κερδίσαμε τα πάντα, αλλά και πριν από αυτό. Πάντα πάλευα και έδινα τα πάντα για αυτή τη φανέλα, για να σας φέρω χαρά και να σας κάνω περήφανους που είστε Αργεντινοί μέσω του ποδοσφαίρου.
Δεν απομένει πολύς χρόνος, και τα κεφάλαια κλείνουν, και αυτό είναι που με πονάει βαθιά. Αγαπώ, αγαπούσα και θα αγαπώ πάντα να βρίσκομαι στην Εθνική Ομάδα. Έχω δώσει τα πάντα. Δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω, και εκτός αυτού, υπάρχουν μερικοί σπουδαίοι νέοι παίκτες που έρχονται πίσω μου που αξίζουν να είναι εκεί. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και την υποστήριξη αυτά τα 20 χρόνια. Θα μου λείψει να σας ακούω όλους από μέσα. Τώρα θα είμαι απλώς ένας από εσάς, να σας επευφημώ και να σας στηρίζω από το πλάι (στα καλά και στα άσχημα, ακόμα περισσότερο). Ευχαριστώ την οικογένειά μου που ήταν πάντα εκεί, που με συνόδευσε σε αυτό το όμορφο αλλά δύσκολο ταξίδι. Ευχαριστώ κάθε προπονητή, συμπαίκτη και διευθυντή με τον οποίο είχα την ευχαρίστηση να μοιραστώ αυτή την εμπειρία. Παίρνω μαζί μου αξέχαστες αναμνήσεις και στιγμές. Φεύγω με την ηρεμία και την υπερηφάνεια που σας χάρισα, μαζί με τους συμπαίκτες μου, μερικές πραγματικά ονειρικές στιγμές. Ήταν απίστευτο που το μοιράστηκα αυτό μαζί σας. Σας αγαπώ!
Σε ευχαριστώ, Θεέ, που με έκανες Αργεντινό.
Εμπρός Αργεντινή!
Έγραψα αυτά τα λόγια στις 21 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά τον τελικό. Σήμερα, μετά από αυτό που συνέβη στον πατέρα μου, είμαι ακόμα πιο πεπεισμένος από πριν».
Πηγή