Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στην προετοιμασία, με τον Εβάν Φουρνιέ να αναδεικνύει την αξία του βαθύ ρόστερ της ομάδας. Μετά τη νίκη επί της Φενέρ, ο Γάλλος γκαρντ τόνισε τη σημασία της νοοτροπίας που επιδεικνύουν οι παίκτες, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο
Μήνυμα Φουρνιέ μετά τη Φενέρ: «Ο Ολυμπιακός διαθέτει βαθύ ρόστερ»
Ικανοποιημένος από τη νίκη και κυρίως από τη νοοτροπία που έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενέρ εμφανίστηκε ο Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος γκαρντ, ο οποίος ανέλαβε χρέη αρχηγού λόγω της απουσίας του Κώστα Παπανικολάου, ξεκαθάρισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ακόμη στην αρχή της προετοιμασίας τους και χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν την επιθυμητή συνοχή.
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω ακόμη και με διαφορά οκτώ πόντων και ακολουθούσε τη Φενέρ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Κατάφερε, όμως, να ανατρέψει την κατάσταση, επιδεικνύοντας μαχητικότητα και επιμονή μέχρι το τέλος.
Ο Φουρνιέ υπογράμμισε ότι η ομάδα είχε πραγματοποιήσει μόλις μία ολοκληρωμένη προπόνηση με όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε προσπάθεια, σκληρό παιχνίδι και διάθεση για τη νίκη.
«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το στάδιο προέχει να δημιουργηθούν σωστές αγωνιστικές συνήθειες.
Οι αποχωρήσεις και οι νέες προσθήκες
Ο Γάλλος διεθνής αναφέρθηκε στις αλλαγές που σημειώθηκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Παραδέχθηκε ότι αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες, αλλά τόνισε ότι ο βασικός κορμός της προηγούμενης περιόδου παραμένει ισχυρός.
Παράλληλα, υπάρχουν νέες προσθήκες οι οποίες πρέπει να ενσωματωθούν στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Στην εξίσωση μπαίνουν και οι παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες και χρειάζονται χρόνο για να βρουν κοινό αγωνιστικό ρυθμό με τους υπόλοιπους.
Ο Φουρνιέ, πάντως, δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες συνθήκες ως δικαιολογία, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι οι παίκτες να δουλέψουν, να παραμείνουν ενωμένοι και να αντιληφθούν τους ρόλους που καλούνται να υπηρετήσουν μέσα στο σύνολο.
«Διαθέτουμε βαθύ ρόστερ»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις σημαντικές απουσίες του Ολυμπιακού. Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Ζαν-Σαρλ δεν αγωνίστηκαν, στοιχείο που, σύμφωνα με τον Φουρνιέ, αναδεικνύει το βάθος και τις δυνατότητες του ρόστερ.
Για τον ίδιο, το βασικό στοίχημα δεν είναι μόνο η ποιότητα των μονάδων, αλλά η μετατροπή τους σε πραγματική ομάδα. Οι ρόλοι πρέπει να γίνουν ξεκάθαροι, οι νέοι παίκτες να ενσωματωθούν και ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ξανά τις σταθερές που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του.
Η ανατροπή απέναντι στη Φενέρ αποτέλεσε, όπως υπογράμμισε, ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η επιστροφή στην Κρήτη
Ο Φουρνιέ μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη και για την παρουσία του Ολυμπιακού στο τουρνουά της Κρήτης. Υπενθύμισε ότι στο ίδιο μέρος είχε δώσει, πριν από δύο χρόνια, τον πρώτο του αγώνα με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Η επιστροφή του στο νησί αποτελεί για εκείνον μια ευκαιρία να συναντήσει ξανά τους φίλους της ομάδας και να απολαύσει την ατμόσφαιρα, έπειτα από μεγάλο διάστημα μακριά τους.
Το σημαντικότερο μήνυμα του Γάλλου άσου, πάντως, αφορά τη νοοτροπία που θέλει να διατηρήσει ο Ολυμπιακός: «Χάσαμε βασικούς παίκτες, αλλά έχουμε καλό κορμό». Έναν κορμό με ποιότητα, πάθος και παίκτες που δεν αποδέχονται την ήττα χωρίς να παλέψουν.
Πηγή