Η ενδεχόμενη φιλοξενία του Final Four της EuroLeague το 2030 στο Μιλάνο αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Η ιταλική πόλη, γνωστή για την πλούσια μπασκετική της παράδοση, έχει υποβάλει επίσημη υποψηφιότητα για να διοργανώσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό τουρνουά στην Unipol Dome.
EuroLeague: Υποψήφιο το Μιλάνο για το Final Four του 2030
Το Μιλάνο φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει ξανά το Final Four της EuroLeague, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport», έχει κατατεθεί υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του κορυφαίου ευρωπαϊκού μπασκετικού γεγονότος το 2030 στην Unipol Dome.
Το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει χωρητικότητα περίπου 16.000 θεατών για αγώνες μπάσκετ και αποτελεί μία από τις υποδομές που μπορούν να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης του μεγέθους του Final Four.
Το Μιλάνο έχει φιλοξενήσει για τελευταία φορά Final Four το 2014!
Milan could be back at the heart of European basketball.
According to La Gazzetta dello Sport, the Unipol Dome has been proposed to host the 2030 EuroLeague Final Four, with Milan’s bid reportedly already submitted.
A major event. A spectacular new arena. Milan wants the… pic.twitter.com/fKaa3Cuv0B — Alessandro Luigi Maggi (@AlessandroMagg4) September 9, 2026
Πηγή