“Πόρτα” της Euroleague σε ΝΒΑ – Απορρίφθηκε η πρόταση

Η Euroleague αντέτεινε σθεναρή αντίσταση στην πρόταση εξαγοράς από το ΝΒΑ, απορρίπτοντας την ιδέα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης στο Κόμο. Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την επιθυμία των ομάδων να διατηρήσουν την αυτονομία και την ταυτότητα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παρά την έλξη που ασκεί η αμερικανική αγορά.


“Πόρτα” της Euroleague σε ΝΒΑ – Απορρίφθηκε η πρόταση


Διαφ.

Euroleague: Κατηγορηματική είναι η απόρριψης από πλευράς ομάδων -μετόχων της Euroleague όσον αφορά της πρότασης εξαγοράς που είχε κάνει το ΝΒΑ, μετά τη συνεδρίαση που έγινε το πρωί της Τρίτης (6/10) στο Κόμο.

Διαφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιοι από τους συλλόγους ζήτησαν επαναδιαπραγμάτευση με την πλευρά του ΝΒΑ, όμως όπως και να έχει η συγκεκριμένη πρόταση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού απορρίπτεται, με τη Euroleague πλέον να προχωράει στη διεύρυνση της διοργάνωσης ώστε οι ομάδες που θα συμμετέχουν να φτάσουν τις 24.

Διαφ.

Η πρόταση εξαγοράς του ΝΒΑ κρίθηκε τουλάχιστον ανεπαρκής, καθώς πέρα από το τίμημα, που δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαν οι μέτοχοι, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι τα χρήματα δεν ξεπερνούσαν τα 2 δισεκατομμύρια, βρήκε τις ομάδες κάθετα αρνητικές στο να πληρώσουν για να γίνουν franchises, αλλά και να παραχωρήσουν τη διοίκηση της λίγκας στους ανθρώπους από τις ΗΠΑ.

Διαφ.

Πλέον η Euroleague αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της την πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με κανέναν πάντως να μην είναι σίγουρος αν το ΝΒΑ αφήνει την υπόθεση σε αυτό το σημείο ή θα επανέλθει με καλύτερη πρόταση στο μέλλον.

Intime

Διαφ.

Πηγή