Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μια κρίσιμη αναμέτρηση με την Καϊράτ στην Αλμάτι, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της League Phase του Conference League. Ο Δανός προπονητής Τζέικομπ Νίστρουπ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι γηπεδούχοι, τονίζοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης της ομάδας του ενόψει του αγώνα. Η στρα
Θέλει βελτίωση ο Νίστρουπ – Αυτό το σημαντικό για ΠΑΟ με Καϊράτ
Τζέικομπ Νίστρουπ: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Αλμάτι από την Καϊράτ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League και ο Δανός τεχνικός μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στη δυναμική των γηπεδούχων, για το αν θα κάνει ροτέισον στο αυριανό παιχνίδι, απάντησε σε ερώτηση για τον Ουναΐ και τον Γιάγκουσιτς, ενώ μίλησε και για το πως θα αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων.

Για το γνωρίζει για το Καζακστάν:«Είναι η δεύτερη που παίζω με την Καϊράτ μέσα σ’ έναν χρόνο. Την προηγούμενη χρονιά την αντιμετώπισα στα προκριματικά του Champions League με την Κοπεγχάγη. Έχουμε αναλύσει αρκετά τον σύλλογο αυτό. Τα έχουν πάει καλά τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα, γιατί απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Έχουν αλλάξει αρκετοί παίκτες απ’ όταν είχαμε παίξει. Έχει ευρωπαϊκή εμπειρία σαν ομάδα».
Για το δίδυμο της Κοπεγχάγης και πώς θα το σταματήσει:«Νομίζω πως σήμερα όλες οι ομάδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουν παίκτες ποιοτικούς. Όπως είδατε και με τον Αστέρα, που υπήρχε ο Μπαρτόλο. Π.χ. ο Εντμίλσον είναι ένας τέτοιος. Τον είχαμε αντιμετωπίσει και με την Κοπεγχάγη. Χρειαζόμαστε μία άμυνα που θα είναι επιθετική και συμπαγής για να τους σταματήσουμε. Πρέπει να φτάσουμε στο πρέπον επίπεδο απόδοσης».
Για το ροτέισον:«Έχουμε προπόνηση. Θα δούμε πως τα σώματα και τα πνεύματα έχουν ανακάμψει από το προηγούμενο ματς. Έχω πολλές καλές μονάδες. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τη σταθερότητα στην ομάδα. Με τον Αστέρα κάναμε τρεις αλλαγές, ίσως μπορούσαμε και περισσότερες, ίσως όχι. Χρειάζεται να μάθω τους παίκτες για να δω πόσους μπορούμε να αλλάζουμε κάθε φορά από ματς σε ματς. Πολλοί δουλεύουν σκληρά και αξίζουν να παίζουν περισσότερο. Όλοι τους όμως έχουν διαλέξει να παίζουν στον Παναθηναϊκό και ξέρουν ότι υπάρχει ανταγωνισμός κι αυτό είναι στην ουσία που συμβαίνει».
Για τις απουσίες και τα γκολ δέχθηκε στα δύο τελευταία ματς:«Οι Γιάγκουσιτς και Ουναΐ είναι εκτός για αύριο, ευτυχώς ο πρώτος όχι για μεγάλο διάστημα, όπως ο Μαροκινός, που είναι τεράστια απουσία, αφού πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Λυπούμαστε γι’ αυτόν, δεν το άξιζε. Πρέπει να δώσει τη μάχη του να επιστρέψει κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τον βοηθήσουμε. Την Κυριακή τα πήγαμε καλά χωρίς εκείνον και είναι δουλειά μου να φροντίσω να γίνει ξανά αυτό. Κάναμε πολλές ευκαιρίες στα προηγούμενα ματς και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και ο κόσμος, που αύριο δεν θα τον έχουμε κοντά μας. Πρέπει να είμαστε καλοί με τη μπάλα αύριο και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε, όπως το να μην δεχθούμε γκολ».
Για τι ξεχωρίζει από την Καϊράτ κι αν είναι πιο αδύναμη: «Αυτό που μπορεί να κάνει την Καϊράτ επικίνδυνη είναι το γεγονός πως μπορεί να παίζει καλά στην έδρα της, αλλά και ότι έχει αλλάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές από την τελευταία μας συνάντηση. Όλες οι ομάδες έχουν δυνατά σημεία. Εγώ πάντα σέβομαι τους αντιπάλους μας. Είναι μία ομάδα που έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία τους τελευταίους μήνες και αναμένουμε να δώσει μία καλή μάχη στο σπίτι της αύριο».
Καμαρά: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για τους τρεις βαθμούς»
Ο Ετιέν Καμαρά εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (22/10, 17:30) αγώνα με την Καϊρατ Αλμάτι. Ο Γάλλος μέσος τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει με νίκες στη διοργάνωση και δουλεύει πολύ σκληρά γι’ αυτό, συμπληρώνοντας πως οι «πρασινοι» συνεχίζουν με τη λογική που είχαν απ’ την αρχή της σεζόν, κοιτάζοντας κάθε ματς ξεχωριστά.
-Για το πως αντιμετωπίζουν το αυριανό ματς και τι πρέπει να κάνει η ομάδα για τη νίκη: «Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, προφανώς στόχος είναι το πρωτάθλημα, αύριο θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
-Για τα ευρωπαϊκά ματς και το κατά πόσο σκέφτονται το ιστορικό υπόβαθρο: «Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μην κοιτάμε μακριά. Δεν μπορώ να βρω διαφορετική λογική. Θα πάμε να παλέψουμε όπως κάνουμε πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης», είπε ο Ετιέν Καμαρά.

Πηγή