Ριζικά ανανεωμένη η εθνική Ιταλίας στο φιλικό με την Ελλάδα

Η εθνική Ιταλίας με ολοκαίνουρια μορφή στο φιλικό με την Ελλάδα

Ριζικά ανανεωμένη η εθνική Ιταλίας στο φιλικό με την Ελλάδα


Διαφ.

Για τους φιλικούς αγώνες εναντίον του Λουξεμβούργου (3 Ιουνίου) και της Ελλάδας (7 Ιουνίου), το επιτελείο του Ιταλού προπονητή αναμένεται να επικεντρωθεί στους νέους, ενσωματώνοντας περισσότερους από είκοσι (!) νέους παίκτες σε σύγκριση με την προηγούμενη ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, που αποκλείσθηκε από την Βοσνία στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. 

Διαφ.

Σε αυτήν την σε μεγάλο βαθμό πειραματική ομάδα, μόνο ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα διατηρεί μια αδιαμφισβήτητη θέση βασικού, ενώ πολλοί παίκτες από την Under-21 θα κάνουν το ντεμπούτο τους ή θα επιδιώξουν να καθιερωθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Παίκτες όπως ο Νικολό Πισίλι, ο Μάρκο Παλέστρα και ο Φραντσέσκο Πίο Εσπόζιτο, οι οποίοι ήταν μέλη της ομάδας στον αποκλεισμό-σοκ στην Βοσνία, αναμένεται να βρίσκονται στην αρχική 11άδα με σχηματισμό 4-3-3 που έχει ήδη δοκιμαστεί στην Under-21. 

Ριζικά
AP

Πολλοί βασικοί εκτός αποστολής

Διαφ.

Αρκετοί βασικοί παίκτες, όπως οι Αλεσάντρο Μπαστόνι, Σάντρο Τονάλι, Μανουέλ Λοκατέλι, Νικολό Μπαρέλα, Τζιανλούκα Μαντσίνι και Μόϊζε Κεν, αναμένεται να είναι εκτός αποστολής.

Διαφ.

Όσον αφορά στον νέο κορμό της εθνικής Ιταλίας, εκτιμάται ότι θ αποτελείται από τους Φάμπιο Κιαρόντια (Γκλάντμπαχ), Ονεστ Αναχόρ (Αταλάντα), Τομάσο Μπέρτι (Τσεζένα), Γκαμπριέλε Γκουαρίνο (Εμπολι), Ματέο Νταγκάσο (Βενέτσια), Πιέτρο Κομούτσο (Φιορεντίνα), Νταβίντε Μπαρτεσάγκι (Μίλαν), Λούκα Λιπάνι (Σασουόλο), Λούκα Κολεόσο (Παρί FC), Σεϊντού Φίνι (Φροζινόνε), Τζεφ Εκατόρ (Τζένοα), Μάικλ Καγιόντε (Μπρέντφορντ), Λουϊτζι Τσερουμπίνι (Σαμπντόρια) και Πίο Εσπόζιτο (Ιντερ).

Ριζικά
AP

Διαφ.

Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: