"Με… Γκαλέτι δεν θα παίζεται ο Ολυμπιακός – Αποκάλυψη Ζινκερνάγκελ – Όχι μουρμούρα για Μαρτίνς"


"Με… Γκαλέτι δεν θα παίζεται ο Ολυμπιακός – Αποκάλυψη Ζινκερνάγκελ – Όχι μουρμούρα για Μαρτίνς"



Το φαβορί για εξτρέμ, ποιοι φεύγουν, γιατί πάει β’ ομάδα ο Τζολάκης! Ανάλυση για τη Μακάμπι, τι πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες για να προκριθούν και οι νέοι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην προετοιμασία, αλλά και όσοι έχουν απογοητεύσει και ψάχνουν ήδη ομάδα.

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα αλλά και σε όσα μάθαμε από την περίοδο της προετοιμασίας των Πειραιωτών, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog o Μιχάλης Μαχαίρας.



Ο καλός συνάδελφος, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε ακόμα στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, στους παίκτες που δεν έχουν μέλλον στο Λιμάνι, αλλά και στη μουρμούρα που υπάρχει σε κάποιους κύκλους για τον Πέδρο Μαρτίνς.

“Προσοχή στη Μακάμπι – Πουλάει ακριβά το τομάρι της – Ακραία συνθήκη για Ολυμπιακό”

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις του με ευρωπαϊκό ματς, απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Μια ομάδα, η οποία θέλει προσοχή. Πήραμε μια γεύση στον τελικό του Σούπερ Καπ, απέναντι στην Μπερ Σεβά. Άξιζε η Μακάμπι να πάρει εκείνη το τρόπαιο, είχε στριμώξει την αντίπαλό της. Δημιούργησε περισσότερους κινδύνους και… αν το σκεφτεί κανείς, ενόψει των ματς για τον β’ προκριματικό γύρο, δεν απέχει πολύ το πρωτάθλημα του Ισραήλ απ’ το Ελληνικό. Δεν αποτελεί φόβητρο, όμως πρέπει να είσαι σοβαρός για να πάρεις την πρόκριση. Και να είσαι σε εγρήγορση. Οι Ισραηλινοί του Μπάρακ Μπαχάρ, αποτελούν μια σκληροτράχηλη ομάδα, που πουλάει ακριβά το τομάρι της. Με ένα καλό αποτέλεσμα στο Ισραήλ, σίγουρα θα υπάρχει πλεονέκτημα ενόψει ρεβάνς στο Φάληρο“, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Νομίζω πως θα προκριθεί ο Ολυμπιακός, δείχνει αποφασισμένος και αναμφίβολα σοφότερος από λάθη του παρελθόντος. Σίγουρα, στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός θα έχει απέναντί του και τον κόσμο ης Μακάμπι, ο οποίος θα είναι ενθουσιώδης και έχει ανακοινώσει ήδη sold out, όπως επίσης και τις καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, με υγρασία 76% στον τελικό, οι παίκτες δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν και τα σώματά τους δοκιμάζονταν σε μια ακραία συνθήκη. Φανταστείτε, πόσο θα δυσκολευτούν οι Πειραιώτες, που δεν είναι συνηθισμένοι. Πιστεύω, και με τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς «ερυθρόλευκων», αλλά και λόγω της δίψας των παικτών για ευρωπαϊκή πορεία, πως η ομάδα θα φτάσει αισίως στους ομίλους“.

“Φαβορί ο Ολυμπιακός με Απόλλωνα – Κερασάκι στις μεταγραφές – Δεν θα παίζεται ο Ολυμπιακός με… – Να φέρει Γκαλέτι”

Πιστεύεις ότι μπορεί να τα καταφέρει εναντίον τού Απόλλωνα στη συνέχεια;

  Έπαθε... μπλακ άουτ ο ΠΑΟΚ - Οι παίκτες που... βούλιαξαν

“Θέλω να βλέπω τα ματς ξεχωριστά. Όλοι μας, κι ο κόσμος που διαβάζει, πρέπει να έχει στο μυαλό του το ματς με την Μακάμπι Χάιφα, αλλά και τη ρεβάνς. Όσον αφορά τον Απόλλωνα Λεμεσού, από την Κύπρο, νομίζω πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα μας με το μαχαίρι στα δόντια, ώστε να μην ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος, όπως με την Ανόρθωση. Όπως ανέφερα και παραπάνω, να δείξει η ομάδα του Μαρτίνς ότι έγινε σοφότερη από τα λάθη του παρελθόντος. Ασφαλώς πιστεύω πως το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι αρκετά ποιοτικότερο από εκείνο της κυπριακής ομάδας. Άρα, αν έδινα τίτλο του φαβορί θα έλεγα πως είναι ο Ολυμπιακός, αν και πρωτίστως πρέπει να ασχολούμαστε με την Μακάμπι”.

Είσαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός; Πώς βλέπεις τις κινήσεις που έχουν γίνει;

Σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις, σίγουρα περιμένω ακόμη ένα «κερασάκι», όσον αφορά τα εξτρέμ. Νομίζω ότι με την έλευση ενός ταχύτατου και διεισδυτικού εξτρέμ, η ομάδα δε θα παίζεται. Και θα κάνει και… μάγκες -που λέμε- τους επιθετικούς των Πειραιωτών. Ιδανικά θα ήταν να βρει έναν παίκτη, με τα χαρακτηριστικά του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ενισχύθηκε στην άμυνα, κυρίως με την έλευση του Σίμε Βρσάλικο. Στο κέντρο, ο Κανέ αποτελεί «εσωτερική» μεταγραφή, ο οποίος πετούσε στην Αυστρία, και δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει φανέλα βασικού στα ματς που έρχονται. Επιπλέον, κι ο Άβιλα με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά θεωρώ πως θα βοηθήσουν. Ειδικά, για τον πρώην παίκτη του Άρη, πιστεύω πως αν σκοράρει τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα ανεβάσει κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία. Και ενδεχομένως, κερδισμένος να βγει κι ο Ολυμπιακός. Παίκτης αποκάλυψη πιστεύω θα είναι ο Ζινκερνάγκελ, με τον Δανό να δείχνει ήδη την ποιότητά του. Δημιουργεί και είναι θέμα χρόνου να βρει και δίχτυα. Ήδη, στο φιλικό με την Άλκμααρ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έστειλε την μπάλα συστημένη στον Σισέ”.

“Στον Ολυμπιακό β΄ ο… – Φεύγει ο Ραντζέλοβιτς – Εμπιστοσύνη σε Μαρτίνς”

Πού αλλού χρειάζεται ενίσχυση και ποιοι είναι κοντά στον Ολυμπιακό;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός ψάχνει για τη θέση των εξτρέμ τον εκλεκτό. Ακούγεται έντονα ο Λουκεμπάκιο. Θεωρώ πως είναι εξαιρετική περίπτωση. Πολλά ονόματα έχουν γραφτεί, όμως απ’ όσο γνωρίζω ο Βέλγος (με καταγωγή απ’ το Κονγκό) παίκτης προηγείται των υπολοίπων. Στα δύσκολα είναι το συμβόλαιό του με τη Χέρτα (ως το 2024), όμως θέλει να βρίσκεται στις επιλογές της Εθνικής του, ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Όπως γίνεται αντιληπτό, με συμμετοχή στον Ολυμπιακό και καλές εμφανίσεις του ιδίου, αυτό μπορεί να γίνει πράξη. Τέλος, θα μπορούσε να έρθει και ένας τερματοφύλακας, αν υπολογίσουμε πως ο Τζολάκης θα έχει βασικό ρόλο στον Ολυμπιακό Β’ κι ο Κρίστινσον εμφανίζεται ορισμένες φορές ασταθής”.

Μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν μέλλον στην ομάδα;

  Γιοκουμπάιτις: «Θα νικήσει η ομάδα που...»

“Σίγουρα μεγάλη «απογοήτευση» αποτελεί ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε στην προετοιμασία, του έδωσε χρόνο συμμετοχής και στα φιλικά, όπως και στις προπονήσεις, όμως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Εφόσον, ο Σέρβος δεν αποτελεί «εσωτερική» μεταγραφή, θα αποτελέσει παρελθόν. Επιπλέον, και για τους Σισέ, Μαντί Καμαρά, Τικίνιο, Χασάν (αν και ο Μαρτίνς έχει δείξει να τον υπολογίζει περισσότερο απ’ τον Βραζιλιάνο) υπάρχουν αρκετοί «μνηστήρες», με τον Αύγουστο να είναι «καυτός». Τέλος, πρέπει να βρεθεί λύση και με τους κομμένους του Ολυμπιακού. Ένας εξ αυτών είναι ο Σεμέδο, για τον οποίο ακούγονται διάφορα, όπως κι ο Φορτούνης”.

Τέλος, ο Μαρτίνς ζήτησε να υπάρχει εμπιστοσύνη σε εκείνον για την προετοιμασία της ομάδας. Πώς αξιολογείς τις αντιδράσεις που υπάρχουν για Πορτογάλο και μια χαμηλόφωνη για την ώρα μουρμούρα;

“Εκείνος που συγκεντρώνει τα αρνητικά σχόλια σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας ικανός προπονητής, που έχει φέρει τίτλους στην ομάδα, με όλα τα θετικά, αλλά και τα… στραβά του. Θεωρώ πως σε αυτό το σημείο, οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίζουν την ομάδα – συνάμα και τον προπονητή λοιπόν-, να έρθουν οι προκρίσεις ως τους ομίλους του Champions League (που ομολογουμένως αυτός είναι ο μεγάλος στόχος).

Άπαντες οφείλουν να δείξουν εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο τεχνικό. Πάντως, θεωρώ πως σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League πριν τους ομίλους, η μουρμούρα θα γίνει μεγαλύτερη. Εκεί, ίσως μιλήσουμε με άλλα δεδομένα για τον Πορτογάλο. Θα είναι κερδισμένο στοίχημα για τον Μαρτίνς, η πρόκριση ως τους ομίλους για τον Ολυμπιακό”


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Εξτρέμ 20 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό – Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο Μαρτίνς – Κίνδυνος για… Ονιεκούρου”
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: