"Τελειώνουν" από Ολυμπιακό τέσσερις βασικοί με Σλόβαν – Ο Κορμπεράν "είδε" το μεγάλο πρόβλημα!


"Τελειώνουν" από Ολυμπιακό τέσσερις βασικοί με Σλόβαν – Ο Κορμπεράν "είδε" το μεγάλο πρόβλημα!



Τι… χτύπησε άσχημα στον Ισπανό και ποιοι είναι στη “μαύρη λίστα”! Η νέα κάκιστη εικόνα των Πειραιωτών επισπεύδει τις εξελίξεις σχετικά με τη… σκούπα που θέλει να πάρει η διοίκηση στο ρόστερ. Ποιοι βρίσκονται πλέον πιο κοντά στην έξοδο;

Το να φτάνει ο Ολυμπιακός στο σημείο να φέρνει ισοπαλία με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα και να λέει… ευχαριστώ που δεν έχασε, φανερώνει με τον πλέον σκληρό τρόπο την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε με νόημα ότι “Αν ήταν όλα τέλεια, εγώ δεν θα ήμουν εδώ”, αναγνωρίζοντας τα κακώς κείμενα που “κληρονόμησε” από το άδοξο φινάλε της εποχής Μαρτίνς. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο Ισπανός θα πετύχει, αλλά αν μη τι άλλο δείχνει ότι ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται και ποιες είναι οι απαιτήσεις.

Ίσως μάλιστα η ισοπαλία με τη Σλόβαν να αποδειχθεί μέχρι και ευεργετική για τη συνέχεια. Από την άποψη ότι ο Κορμπεράν είδε απο το ντεμπούτο του κιόλας τις πιο σοβαρές αδυναμίες του Ολυμπιακού και θα στρωθεί στη δουλειά για να τις διορθώσει από σήμερα κιόλας. Άλλωστε, από τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και από τις αντιδράσεις του στον πάγκο, φάνηκε ότι κατάλαβε πολλά πράγματα για τη νέα του ομάδα.

Πάντως, κανείς δεν περιμένει θαύματα μέσα σε μία εβδομάδα και αυτό που προέχει είναι να γίνουν κάποιες πολύ βασικές διορθωτικές κινήσεις ώστε οι Πειραιώτες να προκριθούν απέναντι στη Σλόβαν. Ειδάλλως ο Κορμπεράν θα δει τα περιθώρια να γίνονται ακόμα πιο ασφυκτικά. Η σκληρή αλήθεια είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει στα χέρια του ένα σύνολο με χτυπητά προβλήματα σε επίθεση και άμυνα, που “τρώει” εύκολα φάσεις, δεν βγάζει τον παραμικρό αυτοματισμό στο παιχνίδι του και αναπτύσσεται μόνο με σέντρες. Το τελευταίο που χρειάζεται ο Ισπανός είναι η περαιτέρω καταρράκωση της ψυχολογίας των παικτών με έναν δεύτερο σερί αποκλεισμό.

  "Για 3η σερί σεζόν δείχνει να... σβήνει ο ΠΑΟΚ"



Οι βασικοί που απογοητεύουν και η υπομονή που τελειώνει
 
Οι έντονες αποδοκιμασίες όταν βγήκαν από το παιχνίδι οι Μαντί Καμαρά και Τικίνιο Σοάρες δείχνουν ότι μάλλον το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά. Η γκρίνια για τις επιδόσεις των δύο παικτών είχε αρχίσει από πέρυσι, όμως το να αποδοκιμάζονται σε εντός έδρας παιχνίδι αποτελεί το αποκορύφωμα. Μπροστά στον κίνδυνο οι Ερυθρόλευκοι να βρουν όχι έναν αλλά δύο… νέους Ονιεκούρου (σ.σ. αποδοκιμάστηκε εν χορώ στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Αταλάντα), ίσως έχει έρθει η ώρα του αποχωρισμού.

Ο Τικίνιο δεν έχει πλέον το στήριγμα του Πέδρο Μαρτίνς, δεν φαίνεται να είναι ο “killier” που έψαχναν οι Πειραιώτες και τα σενάρια που τον συνδέουν με επιστροφή στη Βραζιλία είναι συνεχόμενα. Αν ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει κέρδος από την αποχώρησή του, μάλλον είναι καιρός να το κάνει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Καμαρά, έναν παίκτη που οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να… ξυπνήσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Οι εμφανίσεις του γίνονται όλο και χειρότερες και η αξία του έχει πέσει, όμως εξακολουθεί να θεωρείται μεταγραφικός στόχος ομάδων του εξωτερικού. Αξίζει άραγε να περιμένουν κι άλλο οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού μήπως βελτιωθεί ο Αφρικανός ή είναι ή τελευταία τους ευκαιρία να τον πουλήσουν με ένα σεβαστό ποσό; Οι αποδοκιμασίες έδειξαν ξεκάθαρα ποια είναι η γνώμη των φιλάθλων σε αυτό το ερώτημα.

Μεγάλη έκπληξη θα θεωρηθεί επίσης το να συνεχίσει ο Πιέρ Κούντε στην ομάδα, μιας και δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάτι διαφορετικό από τον περυσινό εαυτό του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται ενίσχυση στο κέντρο και ο Καμερουνέζος θα είναι και πάλι αναπληρωματικός, στην καλύτερη περίπτωση, εκτός κι αν κάνει την απόλυτη ανατροπή. Με δεδομένο ότι παραμένουν ψηλά οι μετοχές του στη Bundesliga και υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανία, δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό να παραμείνει στην Ελλάδα.

Τέλος, αν ισχύουν οι φήμες που έχουν αναπτυχθεί περί επικείμενης πρότασης για τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και μάλιστα με καλά λεφτά, το πιθανότερο είναι πως και ο Μολδαβός ετοιμάζει βαλίτσες. Στο ρόστερ υπάρχουν ο Λάιντνερ, ο Κούτρης (με ερωτηματικό) και ο ταλαντούχος Κίτσος, άρα δύσκολα οι Ερυθρόλευκοι θα πουν “όχι” σε μια ικανοποιητική προσφορά για τον Ρέαμπτσιουκ. Το πιθανότερο είναι μάλιστα να αποκτηθεί άμεσα κι άλλος αριστερός μπακ!

  Γι’ αυτό δάκρυσε ο Ποντένσε! Απόφαση Ολυμπιακού για τη ρήτρα


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους… εξέθεσε ο Ελ Αραμπί – Τέλος με Καμαρά, πέντε μεταγραφές – Μόνο αν τα αλλάξει όλα ο Κορμπεράν! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: