Ο Παπαγιάννης είναι ό,τι χρειάζονται Ιτούδης και Εθνική για την υπέρβαση – Στη λίστα των κορυφαίων 5


Ο Παπαγιάννης είναι ό,τι χρειάζονται Ιτούδης και Εθνική για την υπέρβαση – Στη λίστα των κορυφαίων 5



Η επάνοδος του «Big-Papa» στη δράση ήρθε στην καλύτερη στιγμή για τον Δημήτρη Ιτούδη, έτσι ώστε να προλάβει να πάρει ματς και να βρει ρυθμό πριν τα κρίσιμα νοκ-άουτ που ακολουθούν.

Το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία δεν προσφέρεται για μεγάλες αναλύσεις. Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς Γιάννη και αν θέλει να μετρήσει κέρδη, πλην του εξαιρετικού Σλούκα, μπορεί κάλλιστα να συμπεριλάβει σε αυτά τον Γιώργο Παπαγιάννη.



Ο Έλληνας ψηλός πέρασε πολλά για να βρίσκεται στο Eurobasket. Και για καλή τύχη του Ιτούδη, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κατάφερε την κατάλληλη στιγμή να φωνάξει «παρών». Η δυναμική που δίνει στη θέση «5» ο «Παπ» είναι τεράστια. Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα όπου η παρουσία του και μόνο φοβίζει τον αντίπαλο.

Πέρα από τον πόλο του Γιάννη και του Ντόρσεϊ, ο Παπαγιάννης θα είναι καταλύτης για έρθει υπέρβαση σε πρώτη φάση στους «8». Και όλοι γνωρίζουν ότι ο υγιής και ενεργός «Big-Papa» κάνει τη διαφορά. Μιλάμε για τον παίκτη που πέρσι με τα πράσινα πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Ευρώπη, αφού κυριάρχησε στα ριμπάουντ (8,2 μέσο όρο) και στις τάπες (1,7 τάπες).

  Ο ΜακΚίσικ αποθέωσε τον Λαρεντζάκη, γιατί τον κάνει να γελά συνέχεια (Vid)

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Παπαγιάννης ηγήθηκε σε ριμπάουντ και τάπες, τον τοποθέτησαν σε μία κλειστή λίστα 5 παικτών, που έχουν επαναλάβει ανάλογο επίτευγμα. Οι άλλοι 4 συγκεκριμένα είναι οι Άρβιντας Σαμπόνις (2003-04), Αντρέι Κιριλένκο (2011-12), Έκπε Γιούντο (2016-17) και Έντι Ταβάρες (2020-21).



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Γιάννης – Η συμφωνία για τα 25 λεπτά – Επιστροφή που… φτιάχνει Παπαγιάννη!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: