ΑΕΚάρα με ψυχή – Παλικαρίσια ανατροπή και τεράστια νίκη με Ρέτζιο Εμίλια (ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΕΚάρα με ψυχή – Παλικαρίσια ανατροπή και τεράστια νίκη με Ρέτζιο Εμίλια (ΒΙΝΤΕΟ)



Πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης για την Ένωση στο Basketball Champions League, μετά την επικράτηση με 68-59 επί της ιταλικής ομάδας.

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε κρίσιμη νίκη με ανατροπή (68-59) κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια. Έτσι η Ένωση ανέβηκε στο 2-3 στον όμιλο του Basketball Champions League.



Στην τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ θα προκριθεί στην επόμενη φάση είτε εάν νικήσει την Καρσίγιακα στα Άνω Λιόσια είτε εάν χάσει αλλά ταυτόχρονα η Βόννη νικήσει τη Ρέτζιο Εμίλια στην Ιταλία.

Οι Ιταλοί αιφνιδίασαν την Ένωση στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας πρωταγωνιστή της επίθεσης τους τον Μάικλ Χόπκινς με 10 πόντους, γράφοντας στο 10΄ το υπέρ τους 20-13. Η ΑΕΚ προσπάθησε στη δεύτερη περίοδο να ελέγξει τον αγώνα μέσα από την άμυνα της, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν, παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (39-29). 

  Ξέσπασε στον γιατρό ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ωστόσο, με την άμυνα να μπαίνει σε λειτουργία, όπως και η δημιουργία, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στην τρίτη περίοδο, ροκανίζοντας τη διαφορά και μπαίνοντας στον… επίλογο του αγώνα στο -3 (47-50). 

Με την ψυχολογία στα ύψη και με διάρκεια στο κομμάτι της άμυνας και της επίθεσης, η Ένωση απάντησε με επιμέρους σκορ 21-9(!) στην τέταρτη περίοδο, σημειώνοντας την ανατροπή και φτάνοντας άνετα στο τελικό 68-59. 

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-39, 47-50, 68-59

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάρκες, Λούκις, Ζαπόλσκι

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φλιώνης 3, Κόνιαρης 2, Μάιλς 8 (2), Μίτσελ 16, Γουίλιαμς 15 (1), Φιλιππάκος, Φρεζίερ 6, Μάντσεν 10, ΜακΓκρίφ, Παπαδάκης 4, Πετρόπουλος 4.

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ (Φούκα): Ανίμ 11 (2), Μπουργιανάτζε 5, Τσιντσαρίνι 11 (3), Ολισεβίτσιους 10 (1), Βιτάλι 6 (2), Ντιουφ 1, Χόπκινς 13 (1), Στεφανίνι 2, Στράουτινς.

  ΑΕΚ πήρε διψήφια διαφορά με μεγάλο τρίποντο του Μάιλς” itemprop=”name” /> ΑΕΚ πήρε διψήφια διαφορά με μεγάλο τρίποντο του Μάιλς” itemprop=”description” />
  Αυτός υπογράφει με Ολυμπιακό!
ΑΕΚ – Ρέτζιο Εμίλια 68-59 |HIGHLIGHTS|” />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: