Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά έχασε από την Παρτιζάν, βγάζοντας τον αντίπαλο του Ολυμπιακού! (vid)


Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά έχασε από την Παρτιζάν, βγάζοντας τον αντίπαλο του Ολυμπιακού! (vid)



Στο τελευταίο του φετινό παιχνίδι στη Euroleague, ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στην Παρτιζάν του Ζοτς, γνωρίζοντας όμως την ήττα στο φινάλε με το τελικό 83-81.



Παρτιζάν – Παναθηναϊκός: Ο Εξάστερος πάλεψε, ήταν καλύτερος για σχεδόν 35 λεπτά, αλλά έχασε από την Παρτιζάν στο φινάλε με το τελικό 83-81, στέλνοντας ουσιαστικά τη Φενέρ πάνω στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Euroleague, μετά και το διπλό της Ζαλγκίρις στο Μόναχο (80-83)! Κορυφαίος για τους Πράσινους ο Μπέικον με 19 πόντους, τρομερό παιχνίδι για τους Σέρβους από Πάντερ, Αβράμοβιτς και Έξουμ. Ο Νάναλι έβαλε το τρίποντο της νίκης για τους Ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου.

Το ματς

Εξαιρετική εκκίνηση έκανε στη Stark Arena ο Παναθηναϊκός, που με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο του Ντέρικ Ουίλιαμς βρέθηκε να φτάνει γρήγορα σε υπέρ του double score (4-8). Η Παρτιζάν είχε αρχικά μία αντίδραση και με βασικό πυλώνα της επιθετικά τον Λεσόρτ, ο οποίος κάρφωσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι και στη συνέχεια πέτυχε δύσκολο γκολ-φάουλ, βρέθηκε να προσπερνά κιόλας με +2 (15-13).

Οι Πράσινοι, όμως, δεν τα παρατούσαν. Με νέο κάρφωμα αυτή τη φορά του Ντουέιν Μπέικον ανέκτησαν τα ηνία (18-21), ενώ τρίποντο ξανά του Ουίλιαμς αμέσως μετά τους ξεμάκρυνε κι άλλο (18-24). Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε με καλάθι έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ ο Μποχωρίδης (18-26).

  Προπονητής της χρονιάς στο BCL ο Σπανούλης

Ακόμη καλύτερο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο για τον Εξάστερο. Με τον Μάριους Γκριγκόνις να “πυροβολεί” από τα 6.75, τον Μπέικον να καρφώνει και τον Μαντζούκα να μπαίνει κι εκείνος στην εξίσωση από το τρίποντο, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους 12-2 για να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 18 πόντους (20-38)! Η εικόνα του Τριφυλλιού επιθετικά ήταν μαγική, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Ζοτς είχαν “σπάσει” τα καλάθια από κοντά και μακριά.

Κάπου εκεί φώναξε “παρών” ο φετινός MVP και αρχηγός της Παρτιζάν, Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ ηγήθηκε της ομάδας του, η οποία έτρεξε αυτή τη φορά δικό της σερί 10-0, για να φτάσει με καλάθι συγκεκριμένα του Αβράμοβιτς να πλησιάσει στους 8 (30-38). Ο Ουόλτερς με εύστοχο σουτ τριών πόντων κράτησε σε κάποια απόσταση ασφαλείας ακόμα τον Παναθηναϊκό (32-43, +11), αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση, κλείνοντας το ημίχρονο στο διαχειρίσιμο -6 (39-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χρήστος Σερέλης επέλεξε να ρίξει μαζί στην ίδια πεντάδα και Γκριγκόνις και Μπέικον, με τους Πράσινους να διατηρούν αρχικά το +6 της ανάπαυλας (40-46, 1/2 βολές του Γκουντάιτις). Η Παρτιζάν πατούσε πάντως σιγά-σιγά “γκάζι” και με προεξέχοντες ξανά τους Πάντερ και Αβράμοβιτς, οι Σέρβοι έριξαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (45-46).

Το τρίποντο του Ουίλιαμς έδωσε σημαντική ανάσα στο Τριφύλλι (45-49), ενώ λίγο μετά νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μπέικον έφερε εκ νέου το Πράσινο +6 (48-54). Απανωτά τρίποντα Έξουμ και Μπέικον διαμόρφωσαν το 55-61, ενώ ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού είχε μπει στη… ζώνη του λυκόφωτος, ευστοχώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τα 6.75 για το +7 (57-64). Εν τέλει, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 58-66 (+8), χάρη στο buzzer beater καλάθι του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο φοβερό alley-oop κάρφωμα του Παπαγιάννη (σ.σ. από εξαιρετική ασίστ του Πονίτκα) και ακολούθως νέο τρίποντο του Μαντζούκα από τη γωνία, απομάκρυναν τον Παναθηναϊκό στο +11 (60-71), σε κρίσιμο χρονικό σημείο του αγώνα (σ.σ. 8:14 πριν το φινάλε στη Star Arena).

  Έσκασε τιμωρία για την ΑΕΚ: «Είναι αδιανόητο...»

Ο Αβράμοβιτς ωστόσο είχε απάντηση, με τον Σέρβο να… παίρνει το “όπλο” του από τα 6.75 και να μειώνει (65-71). Στα 5:03 πριν τη λήξη ο Έξουμ με τρίποντο έβαλε σε θέση οδηγού την Παρτιζάν (72-71), με τον Παπαγιάννη να πετυχαίνει μεγάλο γκολ-φάουλ για το Πράσινο προσπέρασμα (72-73). Δεύτερο συνεχόμενο καλάθι και φάουλ αυτή τη φορά του Μπέικον, μάλιστα, έδωσε εκ νέου σημαντική ανάσα στον Εξάστερο (74-75). Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, Παπαγιάννης και Μπέικον αστόχησαν στην έξτρα βολή. Με 2/2 βολές του Πονίτκα ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 80-81 1:17 πριν ηχήσει η κόρνα, αλλά σπουδαίο τρίποντο του Νάναλι έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους με το τελικό 83-81!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 39-45, 58-66, 83-81.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: