Κοντά σε κορυφαίο Έλληνα ο ΠΑΟ – Απόφαση Αταμάν για Λι, ζόρια για Τόμας – Φεύγει για Ζαλγκίρις ο…


Κοντά σε κορυφαίο Έλληνα ο ΠΑΟ – Απόφαση Αταμάν για Λι, ζόρια για Τόμας – Φεύγει για Ζαλγκίρις ο…



Οι πρώτες σκέψεις του κόουτς, οι αποχωρήσεις και οι μεταγραφές. Ποιοι βρίσκονται πολύ κοντά στο Τριφύλλι, ποιοι δεν θα συνεχίσουν στο ΟΑΚΑ και ο νέος ρόλος του Πάρις Λι την επόμενη σεζόν.



Όσο βαδίζουμε προς το φινάλε της σεζόν, έρχεται αυτόματα όλο και πιο κοντά η επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτήν ανυπομονούν άλλωστε οι φίλοι του Τριφυλλιού, καθώς ειδικά μετά και το τέλος της συνεργασίας με τον Ντουέιν Μπέικον, οι τελικοί με τον Ολυμπιακό μοιάζουν σχεδόν χαμένη υπόθεση. Και επειδή αναφερθήκαμε στον Μπέικον, να επαναλάβουμε κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Το μοναδικό λάθος που έκανε μαζί του ο Εξάστερος, ήταν ότι δεν του έδειξε την πόρτα της εξόδου νωρίτερα. Κάθε 24ωρο που περνάει μαθαίνουμε και κάτι πιο… απίθανο που έκανε ο άλλοτε NBAer, σε ενέργειες που μόνο σε επαγγελματία δεν παρέπεμπαν.

Έχουμε επισημάνει πoλλές φορές, ότι πέραν των μεταγραφών που έχουν κλείσει στους Πράσινους (Βιλντόζα, Κώστα Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου που πλησιάζει), ο Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να κρίνει και ποιοι από τους ξένους που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ θα παραμείνουν. Το σενάριο του να αποχωρήσουν ακόμα και όλοι είναι ανοικτό, με μονάχα έναν να συνεχίζει με αστερίσκο. Υποψηφιότητα γι’ αυτό το “εισιτήριο” θέτουν μονάχα τρεις. Γκριγκόνις, Τόμας, Λι. Με λιγότερες πιθανότητες για τον Λιθουανό που καλοβλέπει την επιστροφή του στη Ζαλγκίρις και πιο πολλές για έναν εκ των δύο Αμερικανών.

Πάντως όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο έδαφος φαίνεται να κερδίζει ο Πάρις Λι. Ο βραχύσωμος γκαρντ μπορεί να μετεξελιχθεί σε έναν χρήσιμο παίκτη ρόλου, ο οποίος και στην άμυνα και στο περιφερειακό σουτ μπορεί να δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Σε ένα ρόλο δηλαδή εντελώς διαφορετικό, παίζοντας 10-15 λεπτά και όχι 27:09 όπως έχει φέτος μέσο όρο στην Euroleague. Μεταξύ Λι και Τόμας, εφόσον ένας από τους δύο θα έμενε, αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ο πρώτος (σ.σ. ο Λι). Κι αυτό, γιατί ήδη ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για βασικό σουτέρ στην αγορά, πράγμα που δεν θα έκανε τόσο ενεργά, αν είχε στο μυαλό του να πορευτεί με βασικό τον Ματ Τόμας στο “2”.

  Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ, "μαέστρος" στη σκηνή της Ευρώπης

Υ.Γ. Ενδεχόμενη παραμονή του Λι δεν θα άλλαζε το σχεδιασμό του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια, με τον Αμερικανό να κρατά ρόλο 7ου ξένου.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συμφωνία Αταμάν-Γιαννακόπουλου για τις μεταγραφές – Ο πρώτος που φέρνει από Εφές, “οκ” για Σερέλη!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: