Ξέσπασμα Μπαρτζώκα – "Έβλεπα πανό να βρίζουν τη μάνα μου – Όλο μας το σώμα μυρίζει μπύρες και νερά"


Ξέσπασμα Μπαρτζώκα – “Έβλεπα πανό να βρίζουν τη μάνα μου – Όλο μας το σώμα μυρίζει μπύρες και νερά”



Ατάκες που θα συζητηθούν από τον προπονητή του Ολυμπιακού μετά τον επεισοδιακό τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.



Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποθέωσε τους παίκτες και όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αναφέρθηκε και στα όσα αμαύρωσαν τον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ, οδηγώντας στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θα θέλαμε να τελειώσει το παιχνίδι, νομίζω κάναμε μια εμφατική εμφάνιση και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η χρονιά μας ολοκληρώνεται με τον τρίτο τίτλο από τους τέσσερις που διεκδικήσαμε. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα, οπότε νιώθω φοβερά χαρούμενος για την προσπάθεια όλων των συνεργατών μου, του οργανισμού, των παικτών, των ιδιοκτητών. Είναι μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας. Δεν μπορεί να πει ότι σαν ομάδα δεν τα δώσαμε όλα σε κάθε παιχνίδι».

Για το τι κρατάει από την ομάδα: «Τη συνεκτικότητα μεταξύ των ανθρώπων. Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, εθνικότητες, κουλτούρες, ηλικίες. Κατά μεγάλη ευτυχή συγκυρία για εμάς ήταν συμπαγής η ομάδα στα αποδυτήρια και όλοι οι γύρω από την ομάδα θεωρώ ότι είναι άνθρωποι που έχουν κοινό στόχο και είμαστε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Μέσα στη χρονιά αντιμετωπίσαμε προβλήματα υγείας με τον γυμναστή μας τον Ανδρέα και τον Χρήστο. Επειδή ευτυχώς κατέληξαν θετικά, δέσανε περισσότερο όλους μας».

  Έστειλε μήνυμα ο Παπαπέτρου: "Να αφήσουμε την ψυχή μας..."

Για το τι θα προσέθετε στον Ολυμπιακό: «Είναι σχήμα οξύμωρο γιατί δεν μπορώ να πω κάτι για μία ομάδα που έσπασε όλα τα ρεκόρ. Όταν είμαστε μέσα σε μια ομάδα όλοι ψάχνουμε κάποιον που είναι αλλού. Είναι σίγουρο όμως πως όποιος άλλος έρθει θα πετύχει αυτά που κάναμε εδώ; Οπότε μένω σε αυτό, ότι αυτήν τη χρονιά η ομάδα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε».

Για το κλίμα στο ΟΑΚΑ: «Για αυτό πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που το υλοποιούν και δεν τους έκανε και καλό κιόλας. Από την αρχή της χρονιάς έβλεπα πανό που βρίζανε τη μάνα μου που είναι και στα τελευταία της και δεν ενόχλησε κανέναν. Όλο μας το σώμα μυρίζει μπίρες, κόκα-κόλες. Πρέπει να μη μιλάμε; Αν πρέπει οκ. Εγώ εκπροσωπώ τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Αν υπάρχει ένας μηχανισμός που με διάφορους τρόπους με στοχοποιεί, δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

Για την αξιολόγηση της χρονιάς: «Αυτήν τη στιγμή είναι καλύτερο να κάνεις μια αξιολόγηση όσο περάσει ο καιρός. Πήραμε ματς στον πόντο, χάσαμε αντίστοιχα ματς στον πόντο. Αν καταφέρναμε να παίρναμε την EuroLeague μαζί με τους τίτλους που πήραμε φέτος αλλά και γενικά κατακτήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια ό,τι υπήρχε στην ελληνική επικράτεια, θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα όπως την ονειρευτήκαμε να τη φτιάξουμε και αυτό απέδωσε στο γήπεδο. Μετά από χρόνια γίνεται η ανάλυση αλλά οι αριθμοί είναι εκκωφαντικοί στο τί καταφέραμε».

Για το στιλ μπάσκετ του Μπαρτζώκα: «Το στιλ μπάσκετ που παίξαμε φέτος με καλύπτει απόλυτα. Να είμαστε και στις δύο πλευρές του γηπέδου καλοί. Δουλέψαμε ομαδικά και σε ατομικό επίπεδο. Είμαστε συμπαγείς στα αποδυτήρια, πρώτη ομάδα στις ασίστ που σημαίνει ότι δεν είχαμε εγωιστικό τρόπο προσέγγισης και πέραν από τους καλούς παίκτες Έλληνες που έχουμε και είναι οι σταρ της ομάδας, η ιστορία άλλαξε με τον Φαλ και τον Γουόκαπ. Ήταν δύο παίκτες που ήρθαν εδώ και παίζουν ως τον Ιούνιο. Ξέρω πολύ καλά ότι οι ξένοι παίκτες όταν τελειώνει η EuroLeague αδειάζουν, αυτοί έπαιξαν στο 100% για την ομάδα. Δεύτερον γιατί είναι αλτρουϊστές και δεν παίζουν για τα στατιστικά τους».

  Έσκασε τώρα: Πωλείται ομάδα της Super League

Για τη χρονιά: «Δεν υπάρχει μια στιγμή, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, κερδίσαμε ομάδες με μεγάλη ποιότητα με 40 πόντους. Κερδίσαμε ματς στον πόντο, χάσαμε την EuroLeague όπως τη χάσαμε, είχαμε ένα τρίτο δεκάλεπτο με τη Μονακό που έδειξε τι ήταν αυτή η ομάδα φέτος. Δεν είναι μόνο τα 40 παιχνίδια της EuroLeague, εμείς παίξαμε 77 ή 78 και οι διεθνείς μας άλλα 10-14. Ο Παπανικολάου έχει παίξει γύρω στα 90, αυτό σημαίνει καταπόνηση πνευματική και ψυχική και ανταμοιβή είναι οι τίτλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όνειρο ο Ολυμπιακός, μαυρίλα ο ΠΑΟ – Οι πρώτες μεταγραφές-βόμβες στο ΟΑΚΑ, απαντούν οι Αγγελόπουλοι


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: