Ο… Ονιεκούρου του ΠΑΟΚ με μεταγραφές 20 εκατ. – Ανακάλυψη Μπότου – Πώς τον βρήκε ο Σαββίδης (Vid)


Ο… Ονιεκούρου του ΠΑΟΚ με μεταγραφές 20 εκατ. – Ανακάλυψη Μπότου – Πώς τον βρήκε ο Σαββίδης (Vid)



Η “κατρακύλα” τα τελευταία χρόνια και τα μόλις πέντε 90λεπτα. Ο Ευάγγελος Μίχος μετά την αποκάλυψη στο Sportdog.gr του ονόματους του… εκλεκτού για την επίθεση του Δικεφάλου, αναλύει πώς οι Θεσσαλονικείς κατέληξαν στον Σαματά, αλλά και την περίεργη μέχρι τώρα καριέρα του.

Ποιός είναι ο Σαματά; Ανακάλυψη του Έλληνα ατζέντη Κώστα Μπότου, που το 2011 τον πήρε με 70.000 δολάρια στην Μαζεμπέ, την ομάδα που έτρεχε στο Κονγκό και έφτασε να την κάνει πρωταθλήτρια Αφρικής, αλλά κι αυτός που  “έκτισε” το deal πώλησης του με περίπου  3.000.000 στην Γκένκ το 2016.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, Γενάρη του 2020, η Αστον Βίλλα πλήρωνε transfer fee 10.500.000 ευρώ αλλά τον κράτησε μόλις μισή σεζόν. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τον στέλνει δανεικό στην Τουρκία, με την Φενέρ να πληρώνει loan fee 800.000 ευρώ! Μάλιστα το επόμενο καλοκαίρι η τουρκική ομάδα τον αγοράζει αντί 6.000.000 ευρώ αλλά… περιέργως σε δυο διαφορετικές σεζον, με δυο διαφορετικούς προπονητές, τους Πορτογάλλους Περέιρα και Ζεσούς, ο Σαματά κρίθηκε περιττός και έτσι προτιμούσε να παίζει δανεικός στο αγαπημένο του Βέλγιο!!

  Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη - Η Ρεάλ στο F4 περιμένει Ολυμπιακό

Την σεζόν που πέρασε επέστρεψε στην Γκένκ, την ομάδα που απογείωσε την καριέρα του, αλλά όπως λέει και το τραγούδι.., “επιστροφές, καταστροφές…”! Μέτρησε συνολικά 36 παιχνίδια, με τον φτωχό απολογισμό 6 γκολ -1 ασίστ. Το χειρότερο; Κατέγραψε μόλις πέντε 90λεπτα!!! Την σεζόν πάντως 2021-22, ως δανεικός στην Αντβέρπ, είχε σαφώς καλύτερα νούμερα ο 30χρονος Τανζανός φορ: 42 συμμετοχές- 9 γκολ – 5 ασίστ…

 

Η περίπτωση του Σαματά πάντως μοιάζει πολύ με του Ανρί Ονιεκούρου. Και ο Τανζανός στις ομάδες που τα έσκασαν χοντρά για να τον αγοράσουν περιέργως δεν έπαιξε αλλά δινόταν δανεικός ενώ … ευδοκιμούσε/σκόραρε μόνο στο Βέλγιο (όπως ο Νιγηριανός εξτρέμ τα πήγαινε καλά μόνο στην Τουρκία).

Σαφέστατα η καριέρα του Σαματά είναι σε καθοδική πορεία αλλά πρόκειται για μεγάλο όνομα και σπουδαία ποδοσφαιρική ποιότητα. Μέσα σε μια 3ετία η χρηματιστηριακή του αξία κατρακύλησε απο το λίμιτ απ των 12.000.000 στα 2.500.000 ευρώ. Με την Εθνική Τανζανίας μετράει 68 συμμετοχές και 22 γκολ ενώ στην καριέρα του έχουν πληρωθεί συνολικά fees  20.200.000 ευρώ!

Οσον αφορά στην μανατζερική διαπλοκή της υπόθεσης, o Σαματά ανήκει σε τσέχικο Γραφείο (SPOCS GLOBAL SPORTS), με τον οποίο έχει πολύ καλή επαφή ο Γιώργος Σαββίδης. Κάπως έτσι ψάχνοντας στην Τσεχία την υπόθεση Λιγκρ (είχα την πληροφορία πως ο Παναθηναικός κλείνει 8αρο-10άρι), απο καραμπόλα κι από την εκεί μανατζερική πιάτσα, μας προέκυψε η είδηση για ΠΑΟΚ/Σαματά που διαβάστε πρώτοι στο Sportdog.gr!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Συμφώνησε με Σαματά ο ΠΑΟΚ – Εκλεκτός Γιώργου Σαββίδη ο Τανζανός – Άλλόν ήθελε ο Λουτσέσκου!


Πηγή
  Ολυμπιακός: Η 11αδα του Μεντιλίμπαρ και η... κατάρα 35 ετών!
 

Διαβάστε επίσης: