Ζήτησαν 12 εκατ. από Ολυμπιακό, τον παίρνει με τα μισά – "Μυθική" ρήτρα η Ρεάλ, τον ξεχώρισε ο Αντσελότι! (Vid)


Ζήτησαν 12 εκατ. από Ολυμπιακό, τον παίρνει με τα μισά – “Μυθική” ρήτρα η Ρεάλ, τον ξεχώρισε ο Αντσελότι! (Vid)



Απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία! Από το χοιροστάσιο στο γήπεδο. Το όνειρο ζωής στη Ρεάλ Μαδρίτης και το περίεργο καθεστώς που τον εγκλώβισε.

Ο Χόρχε ντε Φρούτος είναι μία περίπτωση που δεν απασχολεί μόνο τώρα τον Ολυμπιακό, στον οποίο έχουν πιάσει δουλειά ο Αντόνιο Κορδόν ως τεχνικός διευθυντής και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ως προπονητής. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές και πέρσι το καλοκαίρι, η ομάδα του Πειραιά έδειξε ενδιαφέρον, αλλά η Λεβάντε ζήτησε ένα αστρονομικό ποσό της τάξεως των 12 εκατ.Ευρώ. Έναν χρόνο μετά οι καταστάσεις έχουν διαφοροποιηθεί.

Η ομάδα από τη Βαλένθια δεν κατάφερε να ανεβεί στη La Liga, μετά από μία σεζόν κατά την οποία ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε 46 ματς, σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ. Οπότε τα δεδομένα είναι διαφορετικά και όπως αναφέρουν στην ιβηρική χερσόνησο, ο παίκτης θα μπορούσε να παραχωρηθεί με τα μισά λεφτά απ’ ότι κοστολογείτο πέρσι. Σημειωτέον, ότι η αξία του παίκτη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Από το χοιροστάσιο στο γήπεδο

Γεννήθηκε στο Ναβάρες ντε Ενμέντιο, ένα χωριό  της επαρχίας Σεγκόβια της Καστίλλης, με 85 μετρημένους κατοίκους. Από μικρός θυμάται τον εαυτό του να συμμετέχει στις αγροτικές δουλειές, να ταΐζει γουρούνια και να καθαρίζει τις κοπριές των ζώων. Δεν ξεχνά επίσης, όταν βοηθούσε τη μητέρα του, που δούλευε σε τοπικό μπαρ. Ποδόσφαιρο πάντως άργησε να παίζει.

Και αυτό γιατί στην περιοχή που ζούσε, λίγα ήταν τα παιδιά που αγαπούσαν τη στρογγυλή θεά. Στα 15 ξεκίνησε να κλωτσά στη συνέχεια έφυγε από τη γενέτειρά του, για να δοκιμάσει την τύχη του με την ομάδα της Μαδρίτης, Ράγιο Μαχανταχόντα (την οποία τη σεζόν 2017-2018 βοήθησε να ανέβει στη LaLiga SmartBank). Τότε ήρθε η ευκαιρία της ζωής του, να παίξει στην ομάδα των ονείρων, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις της Ρεάλ θαμπώθηκε, γιατί ήταν μία περιοχή μεγαλύτερη από το μέρος που γεννήθηκε. Έπαιξε για μία σεζόν (2018-2019) στη Καστίγια, τη θυγατρική ομάδα της Ρεάλ όπου η εικόνα του προκάλεσε αίσθηση. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στη Σεγούντα με 33 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 ασίστ τον έφεραν στο στόχαστρο της Βαγιαδολίδ το καλοκαίρι του 2019.

Ντεμπούτο στη La Liga και δανεισμός στη Ράγιο

Την πρώτη του εμφάνιση στη La Liga την έκανε στις 20 Οκτωβρίου 2019΄για την 9η αγωνιστική. Ήταν ο πρώτος παίκτης που είχε πάρει δανεικό από τη Ρεάλ (οι άλλοι ήταν οι Αντρίι Λουνίν και Τσάβι Σάντσεθ) η Βαγιαδολίδ που χρησιμοποιήθηκε. Το ντεμπούτο ήταν αξέχαστο, απέβαλλε τη νευρικότητα, έπαιξε απλά και προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Πέδρο Πόρο. Στο τέλος η ομάδα του πήρε την ισοπαλία. Ένιωθε, ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Έπαιξε για 21 λεπτά με την Εϊμπάρ και 13 με τη Σεβίλλη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν αναμενόμενη για τον ίδιο.

Συνήθως βρισκόταν εκτός αποστολών και έτσι η Ρεάλ έσπασε τον δανεισμό του με τη Βαγιαδολίδ και τον παραχώρησε στη Ράγιο Βαγιεκάνο μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-2020, προκειμένου να τη βοηθήσει στην προσπάθεια ανόδου στη La Liga.

Συμπληρώθηκε ένας μήνας και μία εβδομάδα από την έλευσή του και ο τύπος έγραψε «ο Μαδριλένος Ντε Φρούτος μαγεύει και θαμπώνει τους οπαδούς της Ράγιο Βαγεκάνο», σκοράροντας με πανέμορφο τρόπο το πρώτο του γκολ στις 23 Φεβρουαρίου 2020, στο 2-0 εναντίον της Ουέσκα. Μάλιστα, όταν αντικαταστάθηκε από τον Αλβάρο Γκαρσία, δέχτηκε θερμό χειροκρότημα.

  Χόρεψε στη βροχή ο Αγιού την Παρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη δεύτερη κατηγορία κατέγραψε τότε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ, ο στόχος της ανόδου όμως δεν επιτεύχθη, αφού η ομάδα τερμάτισε 7η, αν και έφτασε μέχρι τους «16» του Κόπα Ντελ Ρέι. Είχε αποδείξει όμως, ότι πλέον μπορούσε να σταθεί στη La Liga. Όχι όμως με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον πούλησε στη Λεβάντε πετυχαίνοντας ένα περίεργο καθεστώς.

Πώληση και ρήτρα 30 εκατ.Ευρώ

Η ομάδα της πόλης Βαλένθια έδωσε 5 εκατ.Ευρώ, με τους «Μαδριλένους» να διατηρούν, όχι μόνο το 50% των δικαιωμάτων του αλλά και τον πρώτο λόγο για το μέλλον του. Δηλαδή αν ερχόταν κάποια πρόταση μπορούσε να την απορρίψει, κρατώντας δικαιώματα επαναγοράς του. Βέβαια για να μην έχουν στη Ρεάλ νομικά προβλήματα το… βάφτισαν ως δικαίωμα πρώτης άρνησης πριν από μια πιθανή μεταγραφή. Γράφτηκε μάλιστα ότι η ρήτρα, που μπήκε στο συμβόλαιο ήταν ύψους 30 εκατ.Ευρώ.

Στη Λεβάντε ο Ντε Φρούτος βοήθησε στο να δημιουργήθε μία πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή, την οποία ο Τύπος χαρακτήρισε «καλολαδομένη μηχανή». Έγινε τόσο απαραίτητος που από τον Μάρτιο του 2021 οι άνθρωποι της ομάδας δήλωναν προβληματισμό σε περίπτωση που τον έχαναν αν βρισκόταν κάποια καλή πρόταση. Βλέπετε εκείνη την εποχή, είχαν προκύψει δημοσιεύματα, ότι θα ήταν ο αντικαταστάτης του Λούκας Βάσκεθ στη Ρεάλ, ο οποίος ταλαιπωρείτο από τραυματισμό. Στη Μαδρίτη θεωρούσαν, ότι θα μπορούσε να καταστεί η τέλεια εναλλακτική και βρισκόταν μόνιμα στα ραντάρ του Κάρλο Αντσελότι.

  Ανατροπή δεδομένων για Μπόλντγουιν εν όψει Παναθηναϊκού!

Τη σεζόν 2020-2021 κατέγραψε 41 συμμετοχές με 4 γκολ και 12 ασίστ και το καλοκαίρι προέκυψε το ενδιαφέρον της Χετάφε, η οποία έδειξε, ότι επιθυμούσε πολύ να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της. Στην αρχή πρόσφερε 8 εκατομμύρια.  Στη συνέχεια η προσφορά αυξήθηκε στα 13 εκατ.Ευρώ. O πρόεδρος της Λεβάντε όμως, Κουίκο Καταλάν, εμφανιζόταν πολύ δύσκολος, βλέπετε οι όροι που προαναφέραμε ήταν πολύ σκληροί και στην ουσία εγκλώβιζαν τον παίκτη μέχρι το 2025!

Τα χαρακτηριστικά και οι τραυματισμοί

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, ο Ντε Φρούτος είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. Διαβάζοντας δηλώσεις προπονητών μπορούμε να πούμε, ότι σε όποια ομάδα έπαιξε κάνει τη διαφορά. Συνήθως αγωνίζεται ως εσωτερικός μέσος σε διάταξη 4-3-3, αλλά μπορεί να παίξει ως εξτρέμ σε 4-4-2. Έχει καλή τεχνική, είναι παίκτης που μπορεί να τρέξει, να συγκλίνει και να εκτελέσει.

 Την πρώτη σεζόν στη Λεβάντε χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους πασαδόρους στο πρωτάθλημα μαζί με τον Μάρκος Γιορέντε της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ γινόταν σύγκριση με τους Μοράλες, Ρότζερ και Μπάρντι.  Επίσης δεν σταματούσε να εξελίσσεται στο παιχνίδι του και να γίνεται πολύτιμος για τους προπονητές του (Όπως ο Πάκος Λόπεθ με τον οποίο συνεργάστηκε εκείνη τη σεζόν).

Υπάρχει όμως ένας παράγων που τον πήγε πίσω στην καριέρα του. Είναι ευάλωτος σε τραυματισμούς. Έχει υποστεί μυικούς τραυματισμούς, τραυματισμό στο γόνατο, ενώ έχει υποβληθεί και σε εγχείρηση στον αστράγαλο. Εξαιτίας του τελευταίου,  που έγινε τον Μάρτιο του 2022, υποβλήθηκε σε επέμβαση και έμεινε 4 μήνες εκτός. Μάλιστα στις αρχές Ιουνίου, ο προπονητής τους τη Λεβάντε, Τσάβι Καγέχα, μετά τη νίκη με 3-1 στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου στη La Liga με την Αλμπαθέτε, στην οποία ο Ντε Φρούτος σκόραρε 2 γκολ, παραδέχτηκε, ότι είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες, αλλά ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω. Γιατί πέρσι το καλοκαίρι ήταν πολύ κοντά στο να πάρει μεταγραφή.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πακέτο” με Τζολάκη ο Παπασταθόπουλος – Πάει σε ομάδα να σηκώσει πρωτάθλημα – Φήμες και για Αραβία!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: