Συγκλονίζει ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη – "Δεν μετάνιωσαν ούτε δευτερόλεπτο"


Συγκλονίζει ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη – “Δεν μετάνιωσαν ούτε δευτερόλεπτο”



Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού όπου και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία.

Θοδωρής Σιμόπουλος: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού και των άλλων δύο θυμάτων, Γιάννης Πουρτσίδης μιλώντας για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 12 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου.

«Οι ποινές  είναι πάρα πολύ αυστηρές αλλά απόλυτα δίκαιες με βάση το έγκλημα όπου διαπράχθηκε. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος πως ο ποινικός κώδικας επιβάλλει μια ποινή, ανάλογα με το έγκλημα. 

Όταν οι κατηγορούμενοι που έχουν δεχθεί ισόβια κάθειρξη, έχουν πάρει και επιπλέον ποινές τότε ο  καταδικασθέντας είναι υποχρεωμένος να κάτσει για 25 χρόνια στη φυλακή. Θα κάτσουν δηλαδή μέσα μέσα μέχρι το 2047. 

Χωρίς τις επιπλέον ποινές είναι 18 έτη χωρίς τα εκτιτέα. Τα μεροκάματα και οι διπλές ήμερες είναι ενεργητικοί τρόποι αλλά δεν λαμβάνονται στη περίπτωση της ισόβιας κάθειρξης.

Όταν έχουν άλλες ποινές που υπερβαίνουν τα 20 έτη, στη προκειμένη εκτιτέα είναι τα 20. Θα κάτσει φυλακή για 20 χρόνια. Η διαφορά είναι ότι μπορεί να βγει αν εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, δηλαδή στα 14 χρόνια.»

  Κίνδυνος νέας τιμωρίας για ΠΑΟΚ λόγω... ΑΕΚ

Όσον αφορά της μετάνοια των κατηγορουμένων, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Ούτε δευτερόλεπτο και ούτε στο ελάχιστο δεν μετάνιωσαν. Μπορώ να διακρίνω ποιος μετανοεί πραγματικά. Το έκρινε και η εισαγγελέας αυτό. Αν αυτοί ήταν τώρα έξω, σε πολύ σύντομο διάστημα θα ξαναέκαναν το ίδιο».

Την ίδια στιγμή μίλησε και συνήγορος της πλευράς των κατηγορουμένων: «Εγώ ως άνθρωπος που ήρθα σε επαφή με όλους τους κατηγορούμενος, έχω διαπιστώσει πως οι 12 κατηγορούμενοι είναι παντελώς μετανοημένοι για αυτή την πράξη, με τον τρόπο που ο καθένας συμμετείχε σε αυτή.

Το πρώτο και κύριο είναι ότι για κάτι εντελώς ανούσιο, αφαίρεσαν τα παιδιά αυτά τη ζωή ενός συνανθρώπου τους. Όταν κάποιο χάνει τη ζωή του για την οπαδική βία, δεν υπάρχει καμία αξία στη κοινωνία μας.

Όταν μετά από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, συνεχίζουν να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα στην ίδια την πόλη. Καταλαβαίνετε τις ευθύνες όλων μας. Εγώ βλέπω ειλικρινή μετάνοια στη συμπεριφορά τους και αντιλήφθηκαν τις ποινές τους. Τα παιδιά αυτά αντιλήφθηκαν το λάθος τους και αποδέχτηκαν τις τιμωρίες τους», είπε ο Θοδωρής Σιμόπουλος.

  Aπίστευτη ένταση μεταξύ των παικτών της Μονακό και οπαδών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνουν χρήμα ΑΕΚ-ΠΑΟ, “μαζεύει” τα έξοδα ο Ολυμπιακός – Πρόβλημα ο… Μαρσέλο – Διαφωνίες στον ΠΑΟΚ!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: