Βρήκε νέο… Αϊτόρ ο Γιοβάνοβιτς – "Φωνάζει" ο Μλαντένοβιτς, ποιότητα ο Φικάι – Καμπανάκι στον Γιοβάνοβιτς


Βρήκε νέο… Αϊτόρ ο Γιοβάνοβιτς – “Φωνάζει” ο Μλαντένοβιτς, ποιότητα ο Φικάι – Καμπανάκι στον Γιοβάνοβιτς



Ο παίκτης-έκπληξη για την 11αδα και οι Σέρβοι που ήρθαν κι ανέβασαν όλη την ομάδα. Ο κόουτς είδε τους παλιούς να είναι σταθεροί, τους νέους να δείχνουν καλά δείγματα, τους μικρούς να κερδίζουν το στοίχημα και την άμυνα να προβληματίζει…

Παναθηναϊκός: Αρκετά… χαμόγελα συνεχίζουν να χαρίζουν οι Πράσινοι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της φετινής σεζόν μιας και όπως και στα φιλικά που έγιναν επί αυστριακού εδάφους, έτσι και σε αυτό κόντρα στην Χαποέλ Μπερ Σεβά δείχνουν ότι η βελτίωση είναι αισθητή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων τόσο καιρό να βάλει τα δικά του… θέλω στην ομάδα, ενώ οι νέοι παίκτες που έχουν έρθει δείχνουν να… κουμπώνουν άριστα με τους ήδη υπάρχοντες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, έδειξαν πως έχουν κατανοήσει απόλυτα αυτά που τους έχουν ζητηθεί και τα αποδίδουν σε πολύ καλό βαθμό για την εποχή.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο ματς με την ισραηλινή ομάδα πίεζαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και έδιναν έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, κάτι που δεν βλέπαμε την περασμένη σεζόν. Αυτό σίγουρα αλλάζει κατά πολύ την εικόνα της ομάδας, κάνοντάς την να είναι κυρίαρχη στο γήπεδο και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να φτάξει φάσεις στην αντίπαλή εστία. Αξίζει να σταθούμε στην εικόνα τόσο του Μλαντένοβιτς, όσο και του Βέρμπιτς, με τον τελευταίο να δείχνει αναγεννημένος. Ο πρώην παίκτης της Ντιναμό παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικός, σε σχέση με την πολύ μέτρια χρονιά πέρσι, και θυμίζει τον ποδοσφαιριστή προηγούμενων ετών και μένει να δούμε και στη συνέχεια αν πρόκειται για τον νέο… Αϊτόρ που θα αλλάξει πολλά στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

  Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Πρώτα η Λαμία για Ολυμπιακό!

Την ίδια στιγμή και ο Μλάντένοβιτς δείχνει ότι έχει έρθει όχι για να είναι το μπακ απ του Χουάνκαρ αλλά να πάρει φανέλα βασικού και μάλιστα άμεσα. Ο Σέρβος στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν εκπληκτικός τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά παίζοντας άριστα το overlap και αναγκάζοντας τους συμπαίκτες του να φέρουν το παιχνίδι τους από την αριστερή πλευρά του γηπέδου. Παράλληλα αμυντικά έδειξε, παρά τα όσα γράφονταν, να είναι αρκετά σοβαρός δίνοντας πολλές βοήθειες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τζούρισιτς δείχνει πως είναι μια πολύ ποιοτική λύση στο κέντρο του Τριφυλλιού, με τον ίδιο να οργανώνει άριστα, ενώ να δείχνει ότι δεν φοβάται να σουτάρει όταν βρει τον κατάλληλο χώρο.

Επίσης, για ακόμα ένα φιλικό ξεχώρισαν και οι μικροί της ομάδας, καθώς είναι φανερό πλέον πως ο Βαγιανίδης θα πάρει ευκαιρίες ακόμα και για την αρχική 11αδα ειδικά γίνει πιο προσεκτικός στην άμυνα, ενώ οι Γερεμέγιεφ και Φικάι συνέχισαν τις πειστικές τους εμφανίσεις. Αμφότεροι έχουν τρομερή διάθεση και ποιότητα στις κινήσεις τους κι εάν δουλευτούν από τον Γιοβάνοβιτς, θα βοηθήσουν μέσα στη χρονιά στο ροτέισον.

  Ιν Μπεόμ Χουάνγκ: Τον θέλουν οι Κρίσταλ Πάλας και Γουλβς!

Εκτός πάντως από τα θετικά, που ήταν πολλά αν σκεφτούμε την περίοδο προετοιμασίας που είμαστε, αλλά και γεγονός ότι ο αγώνας έγινε σε συνθήκες καύσωνα, αυτό που σίγουρα είναι «καμπανάκι» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η αμυντική λειτουργία. Ο Σέρβος τεχνικός δείχνει να θέλει η γραμμή άμυνας να είναι ψηλά, κάτι που έδειξε να μην λειτουργεί καλά κόντρα στη Χάποελ, με τους Ισραηλινούς πολλές φορές να βγαίνουν στην πλάτη των παικτών των Πρασίνων. Παράλληλα και στο τέρμα της ισραηλινής ομάδας η άμυνα του Τριφυλλιού… κοιμήθηκε με τον Στογιανόφ να σουτάρει και να σκοράρει ολομόναχος. Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι και απουσίες στη θέση του στόπερ υπήρχαν, με τον Σένκεφλεντ να μην παίζει, ενώ η προσθήκη του Γεβντάι θα αλλάξει τα δεδομένα, με την άμυνα να γίνεται σαφώς πιο δυνατή, όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή ενόψει των παιχνιδιών με την Ντνίπρο που ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί Αλμέιδα-Μελισσανίδης θέλουν Αλεξανδρόπουλο – Ποτέ σε ΠΑΟ με Γιοβάνοβιτς – Πληρώνει Αλαφούζο η ΑΕΚ;

 
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: