Πώς οι Κροάτες χούλιγκαν έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ – Το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ (Vid)


Πώς οι Κροάτες χούλιγκαν έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ – Το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ (Vid)



Διέσχισαν την Ιόνιο οδό χωρίς κανέναν έλεγχο από την αστυνομία και έφτασαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκορπώντας τον τρόμο και δολοφονώντας έναν νέο άνθρωπο.

Ακόμα ένα θύμα της τυφλής οπαδικής βίας θρηνεί η χώρα μας, καθώς ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέθανε κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι Κροάτες χούλιγκαν, παρά την απαγόρευση μετακίνησής τους, μπήκαν με κομβόι οχημάτων στη χώρα χωρίς κανένα εμπόδιο από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Διέσχισαν την Ιόνιο οδό χωρίς κανέναν έλεγχο από την αστυνομία και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκορπώντας τον τρόμο και δολοφονώντας έναν νέο άνθρωπο.

Οργανωμένο σχέδιο θανάτου

Οι περίπου 150 χούλιγκαν της κροατικής ομάδας οργανώθηκαν και παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, ξεκίνησαν με κομβόι αυτοκινήτων από την Κροατία για τη δολοφονική τους δράση.

Διήνυσαν ανενόχλητοι, χωρίς κανένα έλεγχο από τις αστυνομικές Αρχές, μια απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας.

Πολίτες που κινούνταν στην Εθνική κατέγραφαν με τα κινητά τους το κομβόι των αυτοκινήτων, ανεβάζοντας στα social media βίντεο.

Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό, οι επονομαζόμενοι «bad blue boys», πέρασαν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και έφτασαν στον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς.

Οι τελωνειακοί φαίνεται πως γνώριζαν τον προορισμό των χούλιγκαν επιτρέποντάς τους ωστόσο να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

  Σάββας Καλεντερίδης: Ξέφυγε η κόντρα Αταμάν-Μακάμπι!

Όταν πέρασαν τον μεθοριακό σταθμό, τα ΙΧ κινήθηκαν στον δρόμο προς Γιάννενα, διέσχισαν την πόλη και πήραν Ιόνια οδό προς Αθήνα.

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό συνέχισαν για Ρίο Αντίρριο κάνοντας μία στάση στο Κιάτο. Στην Ελευσίνα, το κομβόι χωρίστηκε στα δύο.

Κάποιοι, συνέχισαν προς το Πεδίο του Άρεως και οι υπόλοιποι, μέσω Αττικής Οδού, κινήθηκαν προς το ΟΑΚΑ και τον σταθμό «Ειρήνη» του ηλεκτρικού όπου φαίνεται να είχαν κανονίσει ραντεβού με οπαδούς ελληνικής ομάδας.

Μόλις οι Κροάτες χούλιγκαν βγήκαν από τον ηλεκτρικό στον Περισσό, ξεκίνησαν μια πορεία περίπου 1 χιλιομέτρου μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ.

Εκεί, λίγο μετά τις 23:00, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό εντόπισαν φίλους της Ένωσης που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, καθώς είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων και τους επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια, βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και μαχαίρια.

Ένας από τους Κροάτες καρφώνει στο μπράτσο τον 29χρονο Μιχάλη. Η κοφτερή λεπίδα βρίσκει αρτηρία και η αιμορραγία είναι ακατάσχετη.

Ο Μιχάλης Κατσουρής σωριάζεται «πνιγμένος» στο αίμα αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Καρατομήσεις αξιωματικών την ΕΛ.ΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με ανακοίνωσή του παραδέχθηκε την αποτυχία της αστυνομίας, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ανακοινώσεις τους θέτουν καίρια ερωτήματα για την προφανή ανεπάρκεια που επιδείχθηκε καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί.

  Μνημόσυνο στον ιδρυτή της ΑΕΚ!

«Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων,  δε θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας  της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, τονίζει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Πώς μπήκαν οι οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκαν στην Ελλάδα; Παρακολούθησε κανείς την πορεία τους; Υπήρχε υπηρεσιακό σχέδιο; Υπάρχει πλάνο της Αστυνομίας; Τι λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Δυστυχώς έχουμε ακόμα ένα περιστατικό όπου η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια δημιουργεί ανασφάλεια».

Την παραίτηση Οικονόμου ζητεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι η αποπομπή περιφερειακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ δεν αποσείει τις σοβαρές ευθύνες του.

«Άλλο ένα δείγμα ‘αποτελεσματικότητας’ του αποτυχημένου ‘επιτελικού κράτους’. Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες κι ότι είναι θέμα χρόνου να τον ταυτοποιήσουν.

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: