Ο… ξεχασμένος που έγινε περιζήτητος – "Δώρο" Τούντορ σε Ολυμπιακό – Ταχύτητα, στημένα και γκολ από κόρνερ (Vid)


Ο… ξεχασμένος που έγινε περιζήτητος – “Δώρο” Τούντορ σε Ολυμπιακό – Ταχύτητα, στημένα και γκολ από κόρνερ (Vid)



Εξτρέμ γρήγορος, με διεισδύσεις, καλά στημένα και εκτελεστική ικανότητα. Πλήρωσε 1,5 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει.

Κοντά στον Ιβάν Μπρίνιτς είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος φέρεται έτοιμος να καταβάλλει 1,5 εκατ.Ευρώ, για να αποκτήσει τον 21χρονο Κροάτη εξτρέμ από τη Μάριμπορ, με τη φανέλα της οποίας είχε 46 συμμετοχές, με 8 γκολ και 13 ασίστ την περασμένη σεζόν, ενώ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά και την περίοδο 2023-2024 με 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 5 παιχνίδια (4 στα προκριματικά του Conference League, όπου σκόραρε τα 2 τέρματα και 1 στη σλοβενική λίγκα).

Γεννήθηκε στις Δαλματικές ακτές, το ποδόσφαιρο όμως δεν το ξεκίνησε στη γενέτειρά του, το Σπλιτ, αλλά στη Μακάρσκα και την τοπική Ζματζ, απ’ όπου το 2011, σε ηλικία 9 ετών, μετακινήθηκε για τις Ακαδημίες της Χάιντουκ, περνώντας από όλες τις μικρές ομάδες μέχρι το 2020 να βρεθεί στην πρώτη, με την οποία ντεμπούταρε υπό τις οδηγίες του γνωστού μας από το πέρασμά του απ’τον πάγκο του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος εμπιστεύτηκε το ταλέντο του. Στη συνέχεια όμως, ο προπονητής αποχώρησε και ο παίκτης υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα. Ο παίκτης όταν κατάλαβε το καλοκαίρι του 2021, ότι δεν υπολογίζεται, όπως αναφέρουν κροάτικα ΜΜΕ, έλυσε απροσδόκητα το συμβόλαιό του, έχοντας 22 συμμετοχές, 3 γκολ και 8 ασίστ (τη σεζόν 2020-2021).

Από ξεχασμένος… παίκτης επιτυχίας

Ως ελεύθερος πήρε μεταγραφή για την Ντουγκοπόλιε, μία πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα από το Σπλιτ, με τη φανέλα της τοπικής ομάδας της οποίας έπαιξε 27 ματς, σκόραρε 11 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ τη σεζόν 2021-2022. Τη χρονιά που μας πέρασε (2022-2023) έφυγε για πρώτη φορά εκτός Κροατίας, υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο με τη Μάριμπορ, όπου κατέστη ένας από τους βασικούς παίκτες και πρωταγωνιστές την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα αυτό το καλοκαίρι, να έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στην ποδοσφαιρική αγορά της Σλοβενίας. Έγινε περιζήτητος. Μάλιστα οι συμπατριώτες του έγραφαν για την περίπτωσή του, ότι «ο ξεχασμένος της Χάιντουκ έγινε παίκτης επιτυχίας».

  Αταμάν: «Είμαι 100% βέβαιος πως μπορούμε να νικήσουμε»

Γρήγορος και με καλά στημένα

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά; Οι συμπατριώτες του αναδεικνύουν ως πρώτο του προσόν την ταχύτητά τού. Οι Σλοβένοι αναφέρουν, ότι είναι ένας παίκτης με πλάτος στο παιχνίδι του που βρίσκει χώρους. Αρχικά ήταν ένας αριστερός εξτρέμ που δεν ήταν ιδιαίτερα διεισδυτικός. Με τον ερχομό του Νταμίρ Κρζνάρ στον πάγκο της Μάριμπορ όμως έγινε περισσότερο απειλητικός, έχοντας επικίνδυνα μπουκαρίσματα, αλλά και εκτελέσεις. Κατέστη ο κινητήριος μοχλός της επιθετικής γραμμής των Σλοβένων. 

Είναι επίσης ένας παίκτης με καλές εκτελέσεις από στημένα. Μάλιστα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου βρήκε δίχτυα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ, σε φιλική αναμέτρηση της Μάριμπορ κόντρα στην κροατική, Βαράζντιν.

Τα σλοβενικά ΜΜΕ θεωρούν, ότι η μεταγραφή του Μπρίνιτς στον Ολυμπιακό είναι τελειωμένη. Ο ίδιος έχει δηλώσει, πως μια μέρα θα ήθελε να επιστρέψει στη Χάιντουκ, προς το παρόν όμως είναι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι με τη Μάριμπορ, αυτό με τη Φενέρμπαχτσε, την Πέμπτη, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

  Έτσι βγάζει έξτρα ομάδα στην Ευρώπη η Ελλάδα από νέα σεζόν


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Αγγελόπουλων για μεταγραφάρα στον Ολυμπιακό – Η κίνηση που κάνει τον ΠΑΟ φαβορί για τη Euroleague!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: