Αισιοδοξία για το 4/4 μετά τα "πέτρινα" χρόνια – Μόνο ο Άρης λείπει από το "πάρτι"


Αισιοδοξία για το 4/4 μετά τα "πέτρινα" χρόνια – Μόνο ο Άρης λείπει από το "πάρτι"



 Η «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 μέτρα, που την Τρίτη χαμογέλασε τόσο απλόχερα στον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά δεν έκανε το χατίρι και στον Άρη που μένοντας εκτός από τη Ντιναμό Κιέβου στέρησε από την Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς στο γενικό ranking της Uefa, αλλά και τη δυνατότητα να δούμε 5/5 ομάδες να διεκδικούν πρόκριση στη φάση των ομίλων των δύο, σημαντικότερων διοργανώσεων.

 Και το 4/4 όμως, για τους περισσότερους ανέλπιστο ειδικά όταν η κληρωτίδα είχε στείλει το μεγαθήριο που λέγεται Μαρσέιγ, με budget άνω των 200εκ. ευρώ στην αγκαλιά του νέου, και άπειρου Παναθηναϊκού κάθε άλλο από αποτυχία θεωρείται: το ακριβώς αντίθετο. Γιατί η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή 19η με συντελεστή 22.225 βαθμούς ξέφυγε αρκετά της 20ης Κροατίας (22.025) και με, περισσότερο από πιθανή την πρόκριση στους ομίλους, από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ βάζει σημαντική πλώρη για να πιάσει την Τσεχία (με 24.050) στην 18η θέση.

 

 Αρκεί να σοβαρευτεί, κι αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Ολυμπιακό, γιατί στο Βέλγιο μπορεί να του ήρθε ουρανοκατέβατο στο 96’ το γκολ- πρόκρισης του Αλεξανδρόπουλου, επειδή όμως δεν είναι κάθε μέρα… Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τόσο ανέτοιμοι και κυρίως, ανησυχητικά ασύνδετοι που αν συνεχίζουν να παίζουν τόσο κακό ποδόσφαιρο θα έχουν κάθε άλλο από εύκολο έργο ακόμη και με την άσημη σέρβικη, Τσουκαρίτσκι, τελευταίο του εμπόδιο πριν την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

 Το «σεντόνι» του Champions League προβάρουν αντίθετα η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο Ζάγκρεμπ και πριν τη τυπική διαδικασία της αυριανής ρεβάνς με τη Ντιναμό, στη Φιλαδέλφια απέχουν μόνο 180’ από την επιστροφή τους στους ομίλους, όα τους χωρίζει από τη διπλή αναμέτρηση play-offs με την περυσινή νταμπλούχο, στο Βέλγιο Άντβερπ.

  «Συμφώνησε με την Παρτιζάν και παραμένει ο Ομπράντοβιτς»!

 

 Εκατόν ογδόντα λεπτά απέχει και ο Παναθηναϊκός που έχει να κουνήσει σεντόνι 12 ολόκληρα χρόνια. Αντίπαλός του θα είναι η πορτογαλική Μπράγκα, όποια όπως και να βρισκόταν αυτή τη στιγμή στον δρόμο του, έχει αποκτήσει τέτοια ψυχολογία από την πρόκριση- θρίλερ μες στο «Βελοντρόμ», που δείχνει πανέτοιμος να «κατασπαράξει» τον οποιονδήποτε.

 Η δε Μπράγκα, μπορεί να είναι μία κλασική, πορτογαλική ομάδα, με την έννοια μίας σημαντικής μίξης Πορτογάλων- Βραζιλιάνων και πολιτογραφημένων… Βραζιλιάνων, αλλά την περασμένη εβδομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ηττήθηκε στην έδρα της 1-2 από την Φαμαλισάο. Στα ατού της, σχετικό όμως είναι αυτό βρίσκονται και οι Μπρούμα και Ρόνι Λόπεθ. Δύο παίκτες που πέρασαν και από τον Ολυμπιακό, ο πρώτος τη σεζόν ’20-’21, ο δεύτερος το ’21-’22 και που θα προσπαθήσουν αύριο βράδυ να χαρίσουν την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσάβες.

  Αποκλειστικά, στα χέρια του κρατάει την πρόκριση στους ομίλους του Conference League και ο ΠΑΟΚ, που μετά την έτσι κι έτσι εμφάνιση με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, έδειξε περισσότερο έτοιμος με την Χάιντουκ. Απέναντί του θα βρει την σκοτσέζικη Χαρτς, μία σκληροτράχηλη ομάδα που βρίσκεται μονίμως στη σκιά των Σέλτικ και Ρέιντζερς, πέρυσι και της Αμπερντίν. Είδαν και έπαθαν μέχρι ν’ αποκλείσουν τη Ρόζενμποργκ, ενώ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουν μία νίκη με τη Σεντ Τζόνστον και μία ισοπαλία εκτός με την Κιλμάρνοκ. Παράδοξο, όσο θέλετε, αλλά το 4/4 είναι περισσότερο από εφικτό. Αρκεί να το πιστέψουν και οι ίδιοι, κυρίως ο Ολυμπιακός γιατί γκολ- πρόκρισης στο 96’ μπαίνουν μία στις χίλιες…   


Πηγή
  Πρώτο άρθρο από Θεσσαλονίκη για τη νίκη τού ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ
 

Διαβάστε επίσης: