Το… λέι απ του Μπρινιόλι! Η αρχή με Ολυμπιακό και η ώρα της δικαίωσης – Τα… σκάει χοντρά ο Αλαφούζος


Το… λέι απ του Μπρινιόλι! Η αρχή με Ολυμπιακό και η ώρα της δικαίωσης – Τα… σκάει χοντρά ο Αλαφούζος



Εναι ένας τερματοφύλακας με μυαλό και συγκέντρωση. Έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα να έχει θετικές αντιδράσεις στις απειλές. Επίσης είναι σταθερός και πολύ καλός σε τετ α τετ, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Δίνει σιγουριά στην άμυνά του.

Ένα από τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο του 2024 στον Παναθηναϊκό είναι και αυτό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Στο Τριφύλλι όμως υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση για την ανανέωση του συμβολαίου του με γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, όταν έμεινε ελεύθερος από την Έμπολι (ήταν μέλος της ομάδας που την ανέβασε στη Serie A και βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης στην θέση του στη Serie Β), σε μία εποχή, που αν θυμάστε, υπήρχαν κάποια… θεματάκια με τον Σωκράτη Διούδη. Ο Μπρινιόλι ερχόταν στη χώρα μας με γεμάτο βιογραφικό και μεγάλες παραστάσεις από Serie Α.

 

Η αρχή με Ολυμπιακό

Τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές εκείνη τη χρονιά ο Ιταλός είδε τα ματς απ’τον πάγκο, από την 5η αγωνιστική και μετά όμως πήρε γάντια βασικού. Λεπτομέρεια; Το ντεμπούτο του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στο οποίο οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, επειδή ο Διούδης είχε ίωση.

  Τελευταία εξέλιξη με Μπόλντγουιν και Παναθηναϊκό

Μπορεί να μην έκανε κάποια χαρακτηριστική επέμβαση που μένει στη μνήμη, ήταν όμως ο MVP της ομάδας του σε εκείνο το κρίσιμο παιχνίδι. Ο Μπρινιόλι σταμάτησε που ήταν για μέσα, εξουδετέρωσε μία πάρα πολύ επικίνδυνη σέντρα του Βαλμπουενά προς το τέλος του αγώνα. Γενικά κυριάρχησε στον αέρα και το έκανε γιατί είναι τερματοφύλακας που διαβάζει τις φάσεις.

Την πρώτη του σεζόν ο Μπρινιόλι είχε 29 συμμετοχές, στις 18 από τις οποίες κράτησε ανέπαφη την εστία του. Την περσινή χρονιά ήταν από τους πρωταγωνιστές της πρωταθληματικής πορείας που έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξέμεινε από δυνάμεις και επιλογές στο τέλος και έχασε τον τίτλο. Είχε 36 εμφανίσεις με 21 παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ.

Τα χαρακτηριστικά του

Ο Μπρινιόλι είναι ένας τερματοφύλακας με μυαλό και συγκέντρωση. Έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα να έχει θετικές αντιδράσεις στις απειλές. Επίσης είναι σταθερός και πολύ καλός σε τετ α τετ, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Παίρνει τα βήματα, κερδίζει χρόνο και χώρο και βγαίνει με αποφασιστικότητα, σαν να κάνει λέι απ στο μπάσκετ.

 Αυτό του δίνει ευχέρεια να καθαρίζει τις φάσεις στον αέρα. Ακόμα και αν μερικές φορές πήγαινε κάτι στραβά, εξαιτίας των γρήγορων αντανακλαστικών του κατάφερνε μια έσωζε την κατάσταση. Είναι ιδανικός για ομάδες που δέχονται πίεση. Επίσης λόγω της εμπειρίας του και της αυτοπεποίθησής του μεταφέρει σιγουριά στην άμυνά του.

Ο Μπρινιόλι μετρά συνολικά 73 παιχνίδια στον Παναθηναϊκό. Έχει κάνει πολύ χαρακτηριστικές εμφανίσεις. Σίγουρα στη μνήμη μένουν οι περισσότερο πρόσφατες, δηλαδή τα ματς με τη Μπράγκα στα πλέι οφ του Champions League, αλλά και την αναμέτρηση στη Μασσαλία, όπου ήταν χωρίς αμφισβήτηση ο πολυτιμότερος παίκτης του «Τριφυλλιού», όπου η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι και εκεί μίλησε αποκρούοντας την εκτέλεση που έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση.

  Τα highlights στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

Διπλασιασμός αποδοχών

Στον Παναθηναϊκό τρέφουν απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό του και αναγνωρίζουν την προσφορά του. Γι’αυτό οι άνθρωποι των «πρασίνων» σκοπεύουν να ανταμείψουν τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για την παρουσία του στην ομάδα και να τον “δέσουν” για τα επόμενα χρόνια στα πράσινα γκολπόστ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας αμείβεται με 350.000 ευρώ το χρόνο μαζί με τα μπόνους.

 Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και σύμφωνα με πληροφορίες στο Τριφύλλι σκέφτονται την ανανέωση του με γενναία προσαρμογή στις αποδοχές του, οι οποίες αναμένεται να διπλασιαστούν. Οι συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας με τον 32χρονο πορτιέρε αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: