Τι έδιναν Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ για Μανδά – Ο Ιβάν "χρύσωσε" τον Ζίβκοβιτς γαιτι δεν ήταν… Ίνγκασον!


Τι έδιναν Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ για Μανδά – Ο Ιβάν “χρύσωσε” τον Ζίβκοβιτς γαιτι δεν ήταν… Ίνγκασον!



Γαιτι δεν έμεινε Ελλάδα και η… ανταμοιβή του Αντρίγια. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει τις ομάδες που κινήθηκαν για τον πρώην κιπερ του ΟΦΗ και όλο το παρασκήνιο, αλλά και αναλύει τους λόγους που ο Σαββίδης έδωσε το μεγαλύτερο συμβόλαιο του Δικεφάλου στον Σέρβο εξτρέμ.

Super League: Ο “Ευαγγελιστής” ασχολείται με δυο πρόσωπα της σημερινής επικαιρότητας, παρουσιάζοντας διαφορετικά follow up

ΜΑΝΔΑΣ: Κατά την παρουσίαση του από τη Λάτσιο και μετά από ερώτηση που δέχτηκε, αποκάλυψε/παραδέχτηκε πως είχε προτάσεις και από ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι!! Κάπως έτσι ο Κορυδαλλιώτης γκολκίπερ εμμέσως διέψευσε τα δημοσιεύματα εκείνα που μετά την μεταγραφή του στο ρωμαϊκό club έσπευσαν περιέργως -και ομολογουμένως με μεγάλη σπουδή- να κάνουν θέμα πώς τον Μανδά δεν ήθελε καμία ομάδα της ελληνικής Big 4! Τι ήξερε αλλά και τι συμπληρωματικό έμαθε η στήλη, σχετικά με το καλοκαιρινό ελληνικό ενδιαφέρον για τον πρώην, πλέον, τερματοφύλακα του ΟΦΗ; Πώς, κατά χρονολογική σειρά ενδιαφέρον έδειξαν και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αλλά και Ολυμπιακός!!! 

BIG 3: Η ΑΕΚ πρώτη, νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, όταν ακόμα έπαιζε ως ενδεχόμενο η αποχώρηση του Τσιτσάν Στάνκοβιτς. Βλέπετε ο Μανδάς ήταν ένα διαχρονικό κιτρινόμαυρο γούστο, ειδικότερα του Δημήτρη Μελισανίδη. Για να γινόταν όμως, τέτοιο deal δεν έφτανε μόνο αυτό, ούτε η δεδομένα πολύ καλή σχέση του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με τον Μπούση. Άλλωστε η αρχική τιμολόγηση του 22χρονου Έλληνα κίπερ από τον ΟΦΗ -στα 1.200.000 ευρώ – ήταν πάρα πολύ μακριά από το ποσό πού θα σκεφτόντουσαν, ενδεχομένως να προσφέρουν, οι νταμπλούχοι… Τον Αύγουστο στο παιχνίδι για Μανδά μπήκε και ο Παναθηναϊκός! Ήταν τότε πού ο Λοντίγκιν είχε πρόταση από ομάδα της Ρωσίας αλλά και πού ο ατζέντης του Μπρινιόλι θεωρούσε πολύ πιθανό να ερχόταν αραβική πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Ιταλό γκολκίπερ του (που δεν ήρθε ποτέ βεβαίως). Και επειδή για τον Μανδά υπήρχε η καλύτερη γνώμη από όλους στο τριφύλλι, ο Παναθηναϊκός σκέφτηκε να είναι προετοιμασμένος στην περίπτωση αποχώρησης ενός εκ των δύο τερματοφυλάκων του, προλαβαίνοντας και κλείνοντας τον ασο του ΟΦΗ. Ουσιαστικά δηλαδή οι πράσινοι έκαναν μία επίσημη βολιδοσκόπηση για το αν θα μπορούσαν με ένα συγκεκριμένο ποσό – ακούστηκε για 900.000 ευρώ- ενθέτω χρόνο να έφταναν σε deal για τον Μανδά. Χωρίς πάντως να επιμένουν ή να δείχνουν πώς επείγονται Ειδικά από τη στιγμή που άκουσαν για την τιμή του Μανδά… Τελευταίος από την Βig 4 αλλά όχι και καταϊδρωμένος για τον Μανδά εμφανίστηκε στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός! Ήταν περίπου μία εβδομάδα πριν πουληθεί στη Λάτσιο, σίγουρα πάντως μετά την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Άρη στο Γεντί Κουλέ. Μάλιστα τόσο στο Ηράκλειο και εντός της διοίκησης ΟΦΗ, όσο και στην ελληνική πιάτσα agents έλεγαν πως η πιο σοβαρή προσέγγιση, από μεγάλη ελληνική ομάδα, για τον Μανδά, την έκανε ο Ολυμπιακός Μέχρι εκεί όμως…

ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Από την στιγμή που δεν έφυγε/πουλήθηκε μετά το Μουντιάλ κι το καλοκαίρι που πέρασε, ήταν δεδομένο πως αργά ή γρήγορα πριν εκπνεύσει το 2023 θα έπαιρνε νέο συμβόλαιο, με υψηλότερες αποδοχές. Κάτι που συνέβη τελικά πιο γρήγορα αφού από σήμερα αποτελεί επιβεβαιωμένο γεγονός! Ο διεθνής Σέρβος άσος συμφώνησε για νέο 3ετές συμβόλαιο, που τον καθιστά μακράν τον πλέον καλοπληρωμένο/ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Οι ετήσιες αποδοχές που είχε ο Ζίφκοβιτς ήταν κοντά στο 1.250.000 ευρώ ενώ αυτές που θα έχει απο εδώ και πέρα θα φτάνουν κατά μέσο όρο το 1.450.000 ευρώ. Χοντρικά plus τα 3.350.000 στην 3ετία, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους. Έτσι θα αποκατασταθεί και η… μισθολογική τάξη αφού για λίγο καιρό, μετά την πρόσφατη άφιξη του στον ΠΑΟΚ, το πιο υψηλό συμβόλαιο είχε ο Ντεσπόντοφ… Και πλέον ο Ζίβκοβιτς!!

ΙΒΑΝ: Ο Ζίβκοβιτς αποτελεί τον αγαπημένο του παίκτη (μαζί με τον Βιερίνια). Το αφεντικό του ΠΑΟΚ άλλωστε έχει μια σούπερ σχέση με τούς γονείς του Σέρβου ακραίου, που λειτουργούν ως μάνατζερ του. Και την προηγούμενη φορά που υπήρξε deal done για την ανανέωση του Ζίφκοβιτς, την υπόθεση χειρίστηκε προσωπικά ο Ιβάν με την οικογένεια Ζίφκοβιτς. Τώρα ουσιαστικά ο άσος επιβραβεύτηκε περισσότερο για την στάση του αφού στο δύσκολο καλοκαίρι για το κλαμπ δεν πίεσε και δεν ζήτησε να φύγει παρότι είχε κι αυτός προτάσεις και ήταν… Μουντιαλικός!!!. Δεν συμπεριφέρθηκε δηλαδή στον ΠΑΟΚ όπως οι Ινγκανσον, Ντάγκλας Αγκούστο, Νάρει που του έβαλαν το… μαχαίρι στο λαιμό προκειμένου να γίνει το δικό τους και να πουληθούν (είτε για να εισπράξουν σούπερ συμβόλαια, είτε για να παίξουν σε ανώτερο πρωτάθλημα). Ο Ζίβκοβιτς έβαλε πλάτη κι αγωνιστικά και συμπαράστασης αλλά ακόμη και για να πείσει φίλους/συμπατριώτες του να πάνε στην Τούμπα (πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του Μαξίμοβιτς της Χετάφε, άσχετα αν δεν ήρθε). Και ποιος ξέρει, τον Γενάρη μπορεί να αποτελέσει… γέφυρα ώστε να αριβάρει στον δικέφαλο και κάποιος άλλος διεθνής Σέρβος παίκτης.

  Απορεί ο Ντέμης με την εξαφάνιση του Μαντσίνι στον ΠΑΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιάσκο ΠΑΟΚ, “κλαίει” 2.5 εκατ. ο Σαββίδης – Τον έδωσε ο Γιοβάνοβιτς στον Αστέρα, αρνήθηκε να πάει ο παίκτης!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: