Ένας ήρεμος σούπερ σκόρερ που θα "προσπαθήσει να σου σκίσει το λαιμό" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένας ήρεμος σούπερ σκόρερ που θα "προσπαθήσει να σου σκίσει το λαιμό" (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο Κάρσεν Έντουαρντς συνεχίζει την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου και αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής των Βαυρών στη νέα Euroleague.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει εμπειρία 72 συμμετοχών στο ΝΒΑ με Ντιτρόιτ και Μπόστον Σέλτικς και όπως τον χαρακτηρίζουν είναι καλός και ήπιος εκτός παρκέ, αλλά στο γήπεδο θα «προσπαθήσει να σου σκίσει το λαιμό».

Την περασμένη σεζόν, ήταν ρούκι στην Ευρωλίγκα με τη Φενέρμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη με τον Έλληνα τεχνικό να μην τον εμπιστεύεται τόσο. Μετά την πρώτη του χρονιά στο εξωτερικό ήρθε η ώρα να δείξει τα διαπιστευτήρια του στην Ευρώπη με την Μπάγερν Μονάχου.

Θα ηγηθεί της Μπάγερν

Ο Κάρσεν Έντουαρντς θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο και θα πάρει την μπαγκέτα του για να ηγηθεί τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις ασίστ.

«Θα είναι η δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη, και έχουμε έναν ευέλικτο παίκτη που μπορεί να καλύψει διάφορες θέσεις. Είναι δημιουργικός και πολύ επιθετικός στην επίθεση, δυνατός και γρήγορος στην άμυνα. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από αυτόν γιατί είναι κάποιος που μπορεί κρατήσει τη θέση του ενάντια σε οποιονδήποτε», τονίζει ο νέος του προπονητής στους Βαυαρούς χαρακτηρίζοντας τον ως μηχανή στο σκοράρισμα.

Στο Νο 33 του ντραφτ 

  Με Παπανικολάου ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Κάρσεν Έντουαρντς είχε επιλεχθεί στο Νο 33 στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2019 από τους Σέλτικ και πέρασε τρία χρόνια στο διάσημο πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Purdue. Το «πολυβόλο» στο πρώτο του έτος είχε κατά μέσο όρο 24,3 πόντους ανά παιχνίδι.

Με την ομάδα της Βοστώνης έπαιξε στο ΝΒΑ Summer League, έχοντας κατά μέσο όρο 19,4 πόντους ανά αγώνα. Τον Νοέμβριο του 2019, ο Έντουαρντς πέτυχε το ρεκόρ καριέρας του στο ΝΒΑ με 18 πόντους απέναντι στην Ουάσινγκτον.

Την επόμενη χρονιά, ενώ έπαιζε για την ομάδα G League της Γιούτα, Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, είχε κατά μέσο όρο σχεδόν 27 πόντους ανά παιχνίδι και τον Απρίλιο του 2022, επέστρεψε για λίγο στο ΝΒΑ, παίζοντας τέσσερα παιχνίδια για τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

«Θα τον κοιτάξεις, θα σου χαμογελάσει, θα σου μιλήσει, θα σου σφίξει το χέρι και θα σκεφτείς ότι είναι απλά ο πιο ωραίος τύπος, αλλά μόλις πεταχτεί η μπάλα, θα προσπαθήσει να σου σκίσει το λαιμό. Αυτός ακριβώς είναι», δήλωσε ο προπονητής του στο γυμνάσιο, Ντέιβιντ Μαρτίνεζ..

  Τρομερή αντίδραση Γιαννακόπουλου στο χαμένο τρίποντο του Ναν

Η ανατροφή και η ανταγωνιστικότητα

Ο πατέρας του Κάρσεν ήταν ασφαλιστής και η μητέρα του ήταν αυτή που κρατούσε το σπίτι καθαρό. Ό,τι έμαθε για τους τρόπους του ήταν από τους γονείς του. 

Η ανατροφή του τον έκανε έναν αξιόλογο νεαρό, αλλά η ανταγωνιστικότητα ήταν απλώς ριζωμένη μέσα του και ήταν μια ευλογία και μια κατάρα για αυτόν μερικές φορές στο γήπεδο. Ο Κάρσεν έγινε σταρ μόλις κατάλαβε τα πράγματα σε επίπεδο κολεγίου.

Το πρώτο άλμα στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο θετικό καθώς είχε μέσο όρο περίπου 15 λεπτά παιχνιδιού και 8 πόντους ανά αγώνα στην EuroLeague, ενώ στο τουρκικό πρωταθλήματος είχε μέσο όρο 13,3 πόντους ανά αγώνα για τη δευτεραθλήτρια ομάδα.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: