Για αυτό χαμογελάει ο Λουτσέσκου ενόψει συνέχειας – Πολλά τα "συν" του ΠΑΟΚ με το… καλημέρα


Για αυτό χαμογελάει ο Λουτσέσκου ενόψει συνέχειας – Πολλά τα “συν” του ΠΑΟΚ με το… καλημέρα



Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει καταφέρει να ξεκινήσει πάρα πολύ καλά τη φετινή σεζόν και ο Ρουμάνος τεχνικός έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας.

ΠΑΟΚ: Η δεύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων βρίσκει τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ καλό μομεντουμ, ειδικά μετά τη νίκη πρωτιάς που πέτυχε κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα.

Αυτό το γκολ του Γερεμέγιεφ στο 96ο λεπτό στην Λεωφόρο να μην υπήρχε και όλα θα ήταν καλύτερα, ωστόσο ακόμα και έτσι η ομάδα του Ραζβαν Λουτσέσκου είναι μέσα σε όλα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Σε σχέση με του ήταν ο Δικέφαλος πριν 365 μέρες, υπάρχει μια ξεκάθαρη βελτίωση σε όλα, όχι μόνο στην εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου.

Το αηττητο σερι στην Ευρώπη

Περαν της διαφοράς στην Ευρώπη όπου ο ΠΑΟΚ πέρσι αποκλείστηκε άμεσα από την Λέφσκι Σόφιας και φέτος έχει παίξει ήδη οκτω ευρωπαϊκά ματς, έχοντας μπροστά του μίνιμουμ αλλά τέσσερα και στο πρωτάθλημα η συγκομιδή του είναι αυξημένη σε σχέση με ότι είχε κάνει την περασμένη σεζόν στην ίδια χρονική περίοδο.

Το εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο για τον φετινό ΠΑΟΚ είναι ότι μετράει ένα αήττητο ευρωπαϊκό σερί οκτω αγώνων συνολικά, με απολογισμό έξι νικών (εκ των οποίων η πέντε είναι συνεχομενες!) και δύο ισοπαλιων (0-0 με Μπεϊταρ στην Τούμπα και 0-0 με την Χάιντουκ στο Σπλιτ).

Στο +2 σε σχέση με πέρσι

Ο Δικέφαλος βρίσκεται ήδη στο +2 σε σχέση με πέρσι, έχοντας μαζεψει 14 πόντους αντί για 12 που ήταν η συγκομιδή του μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής κατά την διάρκεια της περσινής αγωνιστικής σεζόν.

  Sold out τα διαρκείας του Παναθηναϊκού - Πόσα πούλησε...

Βέβαια όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι – τουλάχιστον – τρεις χαμένοι βαθμοί σε Ηράκλειο και Λεωφόρο «πονάνε» και θα μπορούσαν να είχαν τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση, ωστόσο υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος σε ότι αφορά το πρωτάθλημα.

Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ραζβαν Λουτσέσκου υποδέχεται στην Τούμπα τον Ατρόμητο, ενώ λιγες ώρες αργότερα υπάρχει το παιχνίδι στο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οπότε ίσως ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την έδρα του και με ένα ανάλογο αποτέλεσμα στο «ντερμπι» να μειώσει την διαφορά από την κορυφή και να καλύψει την… χασουρα των παιχνιδιών με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό.

Αγγίζει τον διπλασιασμό στην επίθεση!

Η βελτίωση του ΠΑΟΚ δεν έχει να κάνει μόνο με τους βαθμούς αλλά και με την επιθετική λειτουργία – συμπεριφορά φέτος.

Μετα το τέλος της 7ης αγωνιστικής πέρσι, ο Δικέφαλος είχε μια από τις χειρότερες επιδόσεις επιθετικά στο πρωτάθλημα με μόλις επτά γκολ (ένα ανά ματς). Φέτος το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην και αγγίζει το διπλάσιο σε γκολ, αφού σε επτά αγωνιστικές έχει σκοράρει ήδη 13 φορές.

Αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και σεις επενδύσεις που έγιναν το καλοκαίρι για να έρθουν παίκτες ειδικά από το κέντρο και μπροστά που δίνουν λύσεις στον Λουτσεσκου και ταυτόχρονα ποιότητα στον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι υπερβολη να γραφτεί – ειπωθεί ότι ο Δικέφαλος έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών μετά από την διετία 2017-19 και την κατάκτηση τεσσάρων συνολικά τίτλων εντός αγωνιστικών χώρων.

Σταθερός αμυντικά παρά τις αλλαγές

Σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομαδας, υπάρχει μια σταθερότητα στα νούμερα. Τόσο πέρσι, όσο και φέτος μετά από επτά ματς στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετράει παθητικό πέντε τέρματα.

  Νικολακόπουλος: "Δεν ισχύουν τα περί συμφωνίας του Ελ Κααμπί - Γαλατά"

Αυτό το… πέντε στην φετινή του αμυντική επίδοση είναι πιο σημαντικό γιατί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλαξαν τα 2/4 της περσινής άμυνας, με τους Εκονγκ και Μπαμπα να παίρνουν τις θέσεις των Ίνγκασον και Ράφα Σοάρες, ενώ και στα χαφ έχει αλλάξει άρδην η εικόνα.

Πέρσι ήταν οι Ντοουγκλας Αουγκούστο, Ντάντας που πήραν πολλά παιχνίδια, ενώ φέτος υπάρχουν οι Τσιγγάρας, Μεϊτέ, Οζντόεφ.

Εξαίρεση αποτελεί η σταθερά που ακούει στο όνομα Στέφαν Σβαμπ που τόσο πέρσι όσο και φέτος είναι από τους σημαντικούς παίκτες στα πλάνα του Ραζβαν Λουτσέσκου.

Έξτρα δουλειά στην διακοπή ενόψει προγράμματος – φωτια

Αυτή η διακοπή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ραζβαν Λουτσέσκου να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς και κυρίως να βάλει στο κλίμα της ομάδας και των όσων ζητάει τους παίκτες που ήρθαν τελευταίοι χρονικά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Ρουμάνος κοουτς πιστεύει ότι η διακοπή θα κάνει καλό στην ομάδα του, παρά την άποψη που κυκλοφορεί ότι ίσως η ομάδα να χάσει τον ρυθμό της ειδικά μετά την νίκη επί της Άιντραχτ.

Η ξεκούραση – όχι για όλους – είναι απαραίτητη γιατί ακολουθεί ένα πρόγραμμα ιδιαιτέρως βεβαρημένο με επτά ματς σε 22 μερες! Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο σηματοδοτεί την έναρξη μίας περιόδου με σημαντικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ραζβαν Λουτσέσκου να εκφράζει δημοσίως την πίστη του ότι η ομάδα του προσεχώς θα γίνει ακόμα καλύτερη και θα έρθει ακόμα πιο κοντά.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έχει τσεπώσει καλά ο Σαββίδης – Ήδη 4 εκατ. ευρώ στο ταμείο και συνεχίζει – Ανάλυση


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: