Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η χειρότερη "ομάδα" κόντρα στην καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)


Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η χειρότερη “ομάδα” κόντρα στην καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)



Η στατιστική κατηγορία που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ό,τι βλέπουμε από τους παίκτες στο παρκέ, είναι και νούμερα και στατιστικές. 

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει νωθρά την Euroleague, αφού το ρόστερ του είναι καινούριο με πολλούς νεοφερμένους παίκτες, αλλά και προπονητή. Οι πράσινοι έχουν μια νίκη και δύο ήττες στη φετινή διοργάνωση επικρατώντας μόνο επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, ενώ έχασε στο ίδιο γήπεδο από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα και μέσα στην εβδομάδα ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Αταμάν πρέπει να το διορθώσει άμεσα

Σίγουρα, ένα από αυτά που πρέπει να διορθώσει ο Εργκίν Αταμάν για να επιστρέψει η ομάδα του στις νίκες και να μπορέσει να μπει στην οχτάδα είναι οι ασίστ. Μετά και το πέρας της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον πάτο της στατιστικής κατηγορίας με τις ασίστ, αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές οι πράσινοι έχουν μοιράσει 38 τελικές πάσεις, που σημαίνει μέσο όρο 12,2.

  Η κεφαλιά - ψαράκι του Δουβίκα που έδωσε τη νίκη στη Θέλτα (

Το εκπληκτικό στατιστικό και στις τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα είναι πως σε κάθε αγώνα έχει περισσότερα λάθη, παρά ασίστ. Στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έδωσε 15 ασίστ και έκανε 19 λάθη, ενώ αμέσως μετά κόντρα στους Βαυαρούς είχε 12 ασίστ και 14 λάθη. Στην Τουρκία, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν μοίρασαν 11 ασίστ και υπέπεσαν σε 13 λάθη. Συνολικά, το τριφύλλι έχει μοιράσει 38 ασίστ σε τρία ματς στην Ευρωλίγκα και έχει κάνει 46 λάθη. 

Ομάδα με όλη την έννοια της λέξης η Μακάμπι

Το διπλάσιο μέσο όρο σε ασίστ έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ που βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα με 24,5!, έχοντας παίξει δυο παιχνίδια στην διοργάνωση, αφού αυτό με την Αρμάνι Μιλάνο αναβλήθηκε λόγω της εμπόλεμης κατάσταση στο Ισραήλ. Η Μακάμπι είναι η καλύτερη «ομάδα», αφού οι παίκτες του Όντετ Κάτας μοιράζουν συνεχώς το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο πως ο Λορέντζο Μπράουν σε μια πολύ κακή βραδιά για αυτόν, κατάφερε και μοίρασε 11 ασίστ.

Η «ομάδα του λαού» μόλις σε δύο αγωνιστικές έχει δώσει 49 ασίστ, δείχνοντας την ομαδικότητα που υπάρχει μέσα στο ρόστερ της και αυτό είναι ένα από τα δυνατά της σημεία.

  Μήνυμα του Γκριμάου σε Ολυμπιακό: «Όταν πιστεύουμε είμαστε»


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: