Το… τερμάτισε ο Κέιν! Δεν παίρνει πρωτάθλημα ούτε με… τάμα


Το… τερμάτισε ο Κέιν! Δεν παίρνει πρωτάθλημα ούτε με… τάμα



Ο Χάρι Κέιν παραμένει άτιτλος για άλλη μία χρονιά παρά τις εντυπωσιακές του επιδόσεις με την Μπάγερν Μονάχου.

 

Μπάγερν Μονάχου: Είναι, αναμφίβολα, ένας χαρισματικός σκόρερ. Έχει όμως πάνω του όλη τη γκαντεμιά της γης. Γιατί ο Κέιν, περί ου ο λόγος, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 31 του χρόνια το ερχόμενο καλοκαίρι εξακολουθεί να παραμένει άτιτλος.



Κι αν αυτό στην Τότεναμ-που ούτως ή άλλως έχει τη «ρετσινιά» της ομάδας που σπανίως κατακτά κούπες-μπορεί να μοιάζει ως και φυσιολογικό, για την Μπάγερν δεν ισχύει.

Οι Βαυαροί δαπάνησαν το καλοκαίρι του 2023 πάνω από 100 εκατ. ευρώ στους «Σπέρς», στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Bundesliga. Η κατάσταση έμοιαζε win-win, αφού η Μπάγερν αναζητούσε εναγωνίως έναν γκολτζή και ο Κέιν έψαχνε την ομάδα που θα του προσφέρει τίτλους. Όμως, τουλάχιστον μέχρι τώρα, η κατάρα συνεχίζεται…

Η Αρχή έγινε για την ομάδα του Μονάχου από το Σούπερ Καπ, όπου έχασε μέσα στην έδρα της στις 12 Αυγούστου του 2023 με 3-0 από τη Λειψία στο ντεμπούτο του Κέιν, εν συνεχεία αποκλείστηκε από την Ζααρμπρίκεν της τρίτης κατηγορίας στο Κύπελλο στις 1 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή (14/04) έχασε και μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά από έντεκα σερί κατακτήσεις από την τρομερή Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο που πανηγύρισε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Champions League, όπου η Μπάγερν είναι στα προημιτελικά ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο στο πρώτο παιχνίδι, είναι η μόνη ελπίδα για να μη μείνει με άδεια χέρια ο Χάρι Κέιν και πάλι.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας δεν χρεώνεται την αποτυχία της Μπάγερν. Απεναντίας, ο ίδιος με 39 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις αλλά και 12 ασίστ φέτος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και με το παραπάνω. Έχει ήδη στο τσεπάκι το Χρυσό Παπούτσι και όλοι πίνουν… μπίρες στο όνομά του στη Βαυαρία.

Αλλά ποιος μπορεί να μας πείσει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει το στίγμα του κακότυχου; Πώς, από τη στιγμή που έναν χρόνο πριν αυτός αρχίζει να παίζει στην Τότεναμ είχε κατακτήσει το Λιγκ Καπ και στα χρόνια του δεν πήρε τίποτα;

Πώς, από τη στιγμή που το 2010 έχασε λόγω ασθένειας το Euro U17 ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και τελικά τα «λιονταράκια» πήραν τον τίτλο; Ή πώς η πιο ταλαντούχα εθνική Αγγλίας όλων των εποχών στα χρόνια του έχασε στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία και σταμάτησε την πορεία της στα ημιτελικά το 2018 και στα προημιτελικά το 2022 στο Μουντιάλ. Αλλά και πώς από τη στιγμή που πήγε στη δυναστεία της Μπάγερν στη Γερμανία και έχει χάσει ως τώρα κάθε τίτλο που διεκδικεί;

  Η Λίβερπουλ αποφάσισε για τον Σαλάχ...

Εδώ κάτι μεταφυσικό συμβαίνει… Και η κατάρα για τον 30χρόνο Αγγλό στράικερ να μην κατακτά κάποιο τίτλο συνεχίζεται… Πότε θα τη σπάσει; Καλώς εχόντων των πραγμάτων του χρόνου.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε τον… νέο Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός – 24 γκολ σε 23 ματς, χτυπάει πρωτάθλημα – “Κυνηγός” των 6 εκατ.!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: