Τόμιτς: "Δεν είναι δύσκολο για ΠΑΟ- Ο Ολυμπιακός πρέπει…"


Τόμιτς: “Δεν είναι δύσκολο για ΠΑΟ- Ο Ολυμπιακός πρέπει…”



Ο Μίλαν Τόμιτς μιλώντας στο «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio ανέλυσε τα πλέι οφ της Euroleague.

Euroleague: Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Παναθηναϊκό, καθώς τόνισε ότι παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ δεν είναι τόσο δύσκολο να σπάσει την έδρα της Μακάμπι. Παράλληλα, ανέλυσε τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός προκειμένου να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Όλοι περιμέναμε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά τελικά έχασε. Αυτό δε σημαίνει τίποτα για τον Παναθηναϊκό, γιατί έχει το 2ο παιχνίδι που μπορεί να κερδίσει και μετά θα πρέπει να κάνει και μία εκτός έδρας νίκη. Δεν είναι τόσο δύσκολο αυτό, γιατί η Μακάμπι παίζει στο Βελιγράδι και χωρίς τόσο δυνατή έδρα».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό η απουσία του Παπανικολάου στο μαρκάρισμα των Κάλινιτς-Πάρκερ: «Η Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο ο Κάλινιτς και ο Πάρκερ. Ο Κάλινιτς έχει την ικανότητα σαν “3” να πηγαίνει στο low-post, αλλά δεν επιμένουν τόσο σε αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό το κομμάτι δε θα υπάρχει πρόβλημα στον Ολυμπιακό για τα ματσαρίσματα. Το πολύ σημαντικό κομμάτι, για ‘μένα, είναι ο Βέσελι, ο οποίος παίζει ένα παιχνίδι που ίσως δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό, με το mid-range σουτ. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με όταν ήταν στην Φενέρμπαχτσε. Κάνει μια απίστευτη χρονιά και είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός σε αυτό. Όπως και ο Λαπροβίτολα που παίζει pick-and-roll. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παικτών που παίζουν φοβερά μαζί, θέλει λίγο παραπάνω έμφαση στην αντιμετώπισή του. Πρέπει ο Ολυμπιακός να τους κόψει τον ρυθμό, να μην αφήσει τη Μπαρτσελόνα να τρέχει και να βάζει εύκολα καλάθια».

Για την πρόκριση του Περιστερίου στο Final-4 του BCL: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία και για τον Βασίλη Σπανούλη και για το Περιστέρι και για την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μακάρι να παίξουν καλά και να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν».

  Χωρίς Μπόλντγουιν στο ΟΑΚΑ η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Για το ζευγάρι Μονακό-Φενέρμπαχτσε: «Σαν εικόνα της Φενέρ, όλοι πιστεύουν ότι είναι πιο ομάδα, ότι παίζει πιο σκληρά στην άμυνα, ότι είναι πιο οργανωμένη στην επίθεση, ότι έχει τα πάντα για να κερδίσει τη Μονακό. Κατ’ εμέ, η Μονακό έχει πλεονέκτημα. Μη μας ξεγελάει η εικόνα της Μονακό τον τελευταίο μήνα που δεν παίζουν καλά. Πιστεύω ότι έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες και παίκτες με χαρακτήρα, όπου όταν έρθει η ώρα των αγώνων θα αντιδράσουν, θα τα δώσουν όλα. Έχουν την ικανότητα να κερδίσουν τη σειρά. Για ‘μένα, η Μονακό έχει ένα μικρό πλεονέκτημα».

Για το ότι δεν κατάφερε η Αρμάνι να μπει στα play-in: «Σίγουρα ο στόχος ήταν να μπούμε στα play-offs. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, κάθε βδομάδα ήταν 2 παίκτες εκτός και όχι απ’ τους αναπληρωματικούς. Προσπαθήσαμε στο τέλος να μπούμε στα play-in, αλλά κάποια παιχνίδια που χάσαμε, όπως στη Βιλερμπάν, μας κόστισαν και δεν τα καταφέραμε. Στεναχωρηθήκαμε, αλλά αυτά έχει το μπάσκετ και η ζωή. Πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί έχουμε άλλον έναν στόχο μπροστά μας, την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος».

  "Μουστάκιας", "Καρολάιν"! Παρατσούκλια ελληνικού ποδοσφαίρου

Για το ότι σήμερα (24/4) είναι η επέτειος του 1ου ευρωπαϊκού του Ολυμπιακού το 1997: «Είναι πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις και αυτό δεν ξεχνιέται. Δεν ξεχνιέται, γιατί πήραμε την Ευρωλίγκα στη Ρώμη. Πολλές ιστορίες, φοβερά πράγματα, κάτι πάρα πολύ ευχάριστο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό ο Νίμπο – Γι’ αυτό είπε θα φύγει ο Αταμάν”


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: