Ολυμπιακός: "Τέλος" από Ολυμπιακό με απόφαση Μεντιλίμπαρ


Ολυμπιακός: “Τέλος” από Ολυμπιακό με απόφαση Μεντιλίμπαρ



Ποιος “τέλειωσε” μετά τον Άρη, οι δύο που ακολουθούν και οι διαπραγματεύσεις για να μείνει ο Έλληνας χαφ στο Λιμάνι, αλλά χωρίς να πληρωθεί η ρήτρα. Στην έξοδο κορυφαίο όνομα…

Ολυμπιακός: Η σεζόν έχει μπει στο πιο κρίσιμο και συναρπαστικό κομμάτι της, με τον Ολυμπιακό να παραμένει εντός στόχων σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα (έστω και μαθηματικά μετά το 1-1 με τον Άρη) αλλά και την Ευρώπη. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν επιτέλους υγεία σε μία… τρελή σεζόν όπως η φετινή, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να διορθώνει πολλά από τα κακώς κείμενα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Βάσκος αξιοποιεί τους περισσότερους παίκτες του, δίνοντας ρόλο σε ποδοσφαιριστές που θεωρήθηκαν “τελειωμένοι”, όπως ο Ιμπόρα και ο Κίνι. Εντούτοις, υπάρχουν κάποιοι που δεν τα έχουν καταφέρει ανάλογα, όπως ο Ζοβάνε Καμπράλ. Ο Αφρικανός έμεινε εκτός από την αναμέτρηση με τον Άρη και μοιάζει να μην υπολογίζεται από τον προπονητή του στο φινάλε της σεζόν.

Ο Καμπράλ είναι δανεικός στον Ολυμπιακό από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όμως όλα δείχνουν ότι οι Πειραιώτες δεν θα επιδιώξουν τη συνέχιση της συνεργασίας. Τρία εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που προβλέπεται ως ρήτρα αγοράς, με τους Ερυθρολεύκους να μην είναι διατεθειμένοι ούτε να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα ούτε να διαπραγματευτούν εκ νέου με τη Σπόρτινγκ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ρούμπεν Βέζο. Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ να παίξει στη Θεσσαλονίκη εκ νέου ο Ντόη και όχι ο Βέζο δείχνει πολλά για την ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών, όπως την έχει στο μυαλό του. Μπορεί ο Πορτογάλος να αποκτήθηκε με την προοπτική να γίνει βασικός, στην πράξη όμως δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

  "Με την αύρα του Πάρη - Αξίζουμε να πάμε F4"

Μένει στον Ολυμπιακό ο Αλεξανδρόπουλος

Αντιθέτως, στην Πορτογαλία γράφεται ευρέως ότι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Οι Πειραιώτες δεν προβλέπεται να δώσουν τα 4.000.000 ευρώ του buy-out, ωστόσο σε αντίθεση με την περίπτωση Καμπράλ, αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας από μηδενική βάση. Οι Πορτογάλοι θεωρούν πως οι δύο ομάδες θα καταλήξουν σε συμφωνία είτε για την επέκταση του δανεισμού είτε για την αγορά του Αλεξανδρόπουλου από τον Ολυμπιακό με χαμηλότερο ποσό. Μένει φυσικά να δούμε αν τα ρεπορτάζ τους θα επιβαιωθούν.



Στον Πειραιά αναμένουν και μία επιστροφή, αν και θα προτιμούσαν τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά. Αναφερόμαστε στον Πεπ Μπιέλ, ο οποίος πολύ δύσκολα θα μακροημερεύσει στην Άουγκσμπουργκ. Ο Ισπανός δεν έχει ικανοποιήσει καθόλου με τις εμφανίσεις που κάνει στη Bundesliga, συνεπώς η γερμανική ομάδα δεν πρόκειται να πληρώσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει τον δανεισμό από τον Ολυμπιακό σε αγορά. Εκτός αν αλλάξουν τα πάντα στις μόλις 4 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της Bundesliga, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει μάλλον μηδαμινές πιθανότητες.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι θα κληθούν να βρουν λύση στο ζήτημα του Μπιέλ, που έχει εξελιχθεί σε “βραχνά”. Οι εμφανίσεις του παίκτη δεν είναι αρκετά καλές ώστε να προσελκύσουν κάποια ικανοποιητική πρόταση. Πιθανότατα ο Ολυμπιακός είτε θα κληθεί να τον δανείσει ξανά είτε να τον πουλήσει με χαμηλότερο αντίτιμο από όσα έδωσε για να τον αγοράσει (6 εκατ. ευρώ). Υπάρχει και ένα πιο αισιόδοξο σενάριο, που προβλέπει ο Μεντιλίμπαρ να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα καταφέρει να βρει τα “κουμπιά” του Ισπανού, βοηθώντας τον να βγάλει επιτέλους την ποιότητά του στο γήπεδο και δίνοντάς του ρόλο στο νέο ρόστερ.

  Αντύπας: "Για βιβλίο όσα κατάφερε ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν… δικαιώθηκε με Γιόβετιτς ο Μεντιλίμπαρ – Τα ίδια ο Ντόη, όχι και 4ος!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: