Κάνει… πλάκα η Λεβερκούζεν!


Κάνει… πλάκα η Λεβερκούζεν!



Το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο συνεχίζει να είναι εντυπωσιακό καταφέρνοντας να περάσει με 1-5 από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφύρτης, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στην φετινή χρονιά, ενώ παράλληλα κατάφερε και ισοφάρισε το σερί 48 αγώνων χωρίς ήττα της Μπενφίκα, κυνηγώντας πλέον αυτά των 60 παιχνιδιών της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ από το 1935 και τα 62 της Σέλτικ από το 1917.

Bundesliga: Η απίθανη αρμάδα του Αλόνσο πέρασε κι από την Φρανκφούρτη και πλέον απέχει δύο αγώνες από το να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Γερμανίας που κατακτάει πρωτάθλημα δίχως ήττα!

Ο τιμωρημένος -συμπλήρωσε κάρτες- Τσάμπι Αλόνσο παρέταξε την Μπάγερ Λέβερκουζεν με 8 αλλαγές συγκριτικά με τον πρώτο ημιτελικό του Europa League κόντρα στη Ρόμα την περασμένη Πέμπτη και είδε τον Τζάκα με υπέροχο πλασέ να ανοίγει το σκορ στο 13′.

Η Άιντραχτ, η οποία με νίκη εξασφάλιζε από αυτή την αγωνιστική ευρωπαϊκό εισιτήριο, ισοφάρισε με τον Εκιτίκε στο 33′ και στο 42′ είχε μεγαλειώδη ευκαιρία να φτάσει στην ανατροπή αλλά ο Μαρμούς αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Χράντετσκι, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα και να βάλει και πάλι μπροστά στο σκορ τους πρωταθλητές με δυνατή κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος παρά την πίεση της Άιντραχτ η κυνική πρωταθλήτρια Γερμανίας κατάφερε να πετύχει κι άλλα 3 γκολ, στο 58′ με πέναλτι του Παλάσιος, στο 77′ με τον Φρίμπονγκ και στο 89′ με ένα ακόμη πέναλτι του Μπόνιφεϊς.

  Το 6ο αστέρι, ο MVP Διαμαντίδης και η αγκαλιά με τον Ομπράντοβιτς

Την προσεχή Πέμπτη η Μπάγερ έχει μπροστά της τον δεύτερο ημιτελικό του Europa League με τη Ρόμα (μετά το 0-2 στην Ιταλία) ενώ στις 25 παίζει στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με την Κάιζερσλαουτερν.

Η Μπόχουμ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον εκτός έδρα αγώνα κόντρα στην Ουνιόν (3-4) και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Σε περιπέτειες μπαίνουν πλέον οι γηπεδούχοι…

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με σκόρερ τον Βίτεκ (16΄ και 31΄), ενώ στο 37΄ ο Σλότεμπεργκ διαμόρφωσε το 0-3.

Όλα έδειχναν ότι η Μπόχουμ θα έχει ένα εύκολο και ευχάριστο απόγευμα στο Βερολίνο, ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση άρχισε να διαφοροποιείται.
Στο 59΄ ο Βέρτεσεν μείωσε σε 1-3 και τρία λεπτά αργότερα, ο Μπεντία πέτυχε ένα ακόμη γκολ βάζοντας την Ουνιόν και πάλι στο παιχνίδι.

Με τον Χόφμαν στο 70΄ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πάσα του Φέλιξ Πάσαλακ η Μπόχουμ παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως η Ουνιόν που δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα μείωσε εκ΄ νέου στο 74΄ για το 3-4.

Οι παίκτες της ομάδας του Βερολίνουν πίεσαν στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, ο Άροσον στις καθυσετρήσεις έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Ρίμαν μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε ο 23χρονος μέσος και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με την Μπόχουμ να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωαννίδης αντί Ικάρντι με ποσό ρεκόρ – 1.1 εκατ. η αποζημίωση Τερίμ από ΠΑΟ


Πηγή
  Ο Κολέ εξήγησε γιατί "έκοψε" τον Φαλ από την Γαλλία
 

Διαβάστε επίσης: