Σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ από τον Παναθηναϊκό φαίνεται να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν την απόκτηση του Φραν Μπελτράν, ενός ταλαντούχου Ισπανού αμυντικού μέσου, που έχει ήδη υπογράψει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ,
Eπιλογή Μπενίτεθ στον ΠΑΟ, τον θέλει τώρα ο Ολυμπιακός – «Ρήτρα 1 εκατ.»!
Μετά την απόκτηση του Ζοέλ Ρόκα από την Τζιρόνα, έπειτα από εισήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο δίαυλο με την ισπανική ομάδα – Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Ερυθρόλευκοι έχουν στη λίστα τους έναν ακόμη ποδοσφαιριστή του καταλανικού συλλόγου, τον Φραν Μπελτράν: πρόκειται για τον 27χρονο Ισπανό αμυντικό μέσο, που έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας Ανδρών της χώρας του και θεωρείται ένας παίκτης με σημαντική εμπειρία από τη La Liga. Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ το προφίλ του ταιριάζει σε αυτό που αναζητά ο Μεντιλίμπαρ για τη μεσαία γραμμή: έναν ποδοσφαιριστή με ένταση, τακτική συνέπεια και ικανότητα να προσφέρει ισορροπία.
Το παρελθόν του Μπελτράν στο ποδόσφαιρο
Ο Μπελτράν αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ράγιο Βαγιεκάνο, από την οποία αναδείχθηκε πριν κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του – Από το καλοκαίρι του 2018 ανήκει στη Θέλτα που εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος και απέκτησε σημαντική εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τον Ιανουάριο του 2026 μετακινήθηκε στην Τζιρόνα με στόχο να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό, όμως τελικά ο σύλλογος δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.
Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 27 ετών ο Ισπανός χαφ έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 350 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα, στοιχείο που αποδεικνύει τη σταθερότητά του. Δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει ιδιαίτερη σχέση με το σκοράρισμα, καθώς μετρά συνολικά μόλις 10 γκολ στην καριέρα του, όμως ο ρόλος του είναι διαφορετικός. Ως αμυντικός μέσος ξεχωρίζει για την τακτική του πειθαρχία και το καθαρό παιχνίδι του, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις μία κόκκινη κάρτα στην επαγγελματική του πορεία.

“1 εκατ. ευρώ η ρήτρα – Ψάχνεται για La Liga” – Τον ήθελε ο Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό!
Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Γιαν Βίντεμαν, από το Girona Media, μίλησε στο sportdog για το θέμα του Μπελτράν και της πιθανής μετακίνησής του στον Ολυμπιακό- Ανανεώνοντας το ρεπορτάζ με νεότερες πληροφορίες.
“Ειναι σε επαφές με πολλές ομάδες στη La Liga και προτιμάει να μείνει εδώ, στην Ισπανία. Προβλέπεται στο συμβόλαιό του λύση με 1 εκατ. ευρώ, λόγω του υποβιβασμού της Τζιρόνα, αλλά η ομάδα τον πιέζει να μείνει καθώς είχε έρθει μόλις τον περασμένο Γενάρη και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2029”, ανεφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:
“Η Τζιρόνα προσπαθεί να τον κρατήσει γιατί θα είναι σημαντικός παίκτης στη δεύτερη κατηγορία, αλλά ο ίδιος θέλει να πάει σε ομάδα της La Liga ή έστω σε μεγαλυτερο κλαμπ”
Για την ιστορία να πούμε ότι οι ομάδες που έχουν ρίξει γέφυρες επικοινωνίας μαζί του ειναι η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Χετάφε, αλλά όχι η Θέλτα που φόρεσε τη φανέλα της για 8 χρόνια. Και κάτι τελευταίο: Στις αρχές του χρόνου, με τον Ράφα Μπενίτεθ ακόμα στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ως προτεραιότητά του τον Λουίς Μίγια από την Ισπανία, αλλά τον Μπελτράν!
Πηγή