: Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in <b>/var/www/vhosts/piasariko.gr/imgcdn.eu/imgupload.php</b> on line <b>30</b><br />-1″ style=”width:100%;”/><br/><p>Κύπελλο Ελλάδας: Και δεύτερος “μικρός” στην ενδεκάδα την νέα σεζόν!</p><br><div style=)
Η ανάγκη για περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές φαίνεται πως βρίσκει επιτέλους τη λύση της μέσω της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της Ομοσπονδίας είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι ενδείξεις είναι παραπάνω από θετικές για μια απόφαση που θα αλλάξει τα δεδομένα στις επιλογές των ομάδων.
Το πλάνο της επόμενης σεζόν: 2 μικροί στην 11άδα!
Η βασική ιδέα που προκρίνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προβλέπει. Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Κύπελλο θα είναι υποχρεωμένη να ξεκινά στο βασικό της σχήμα τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.
Το μέτρο δεν στοχεύει μόνο στην τυπική συμμετοχή, αλλά στην παροχή πραγματικών ευκαιριών, ώστε οι νεαροί παίκτες να ψηθούν σε συνθήκες πρωταθλητισμού και αγώνων νοκ-άουτ. Η απόφαση αυτή δεν έρχεται τυχαία. Το φετινό «πείραμα», όπου είδαμε πολλούς συλλόγους να χρησιμοποιούν οικειοθελώς νεαρούς Έλληνες, κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, καθώς το ταλέντο που αναδείχθηκε ήταν πέραν των προσδοκιών.
Πλατφόρμα ανάδειξης για τη νέα γενιά
Εφόσον η εισήγηση οριστικοποιηθεί και ψηφιστεί, το Κύπελλο Ελλάδας Betsson θα αποκτήσει έναν νέο, αναπτυξιακό χαρακτήρα. Οι ομάδες θα αναγκαστούν να αναδιοργανώσουν τις ακαδημίες τους και να δουν με άλλο μάτι τους παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα τους.
Περισσότερα παιχνίδια στα πόδια των Κ21 σημαίνει έτοιμους παίκτες για τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και μια ευρύτερη δεξαμενή επιλογών για την Εθνική Ανδρών στο άμεσο μέλλον.
Επιτέλους, μια απόφαση που βάζει το “εμείς” πάνω από το “εγώ” του κάθε αποτελέσματος. Το να υποχρεώνεις μια ομάδα να βάλει δύο παιδιά κάτω των 21 στην ενδεκάδα του Κυπέλλου είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σταματάμε πια να μιλάμε θεωρητικά για ταλέντα και τα ρίχνουμε στα βαθιά.
Φανταστείτε τον ενθουσιασμό ενός 19χρονου που ξέρει ότι στο Κύπελλο δεν θα παίξει απλώς ένα πεντάλεπτο στο τέλος, αλλά θα είναι βασικός γρανάζι της ομάδας του.
Αν η ΕΠΟ τολμήσει και επιβάλει αυτό το μέτρο, το Κύπελλο θα γίνει η πιο ενδιαφέρουσα διοργάνωση, καθώς θα βλέπουμε το μέλλον να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι η ώρα να δούμε ποιοι πραγματικά επενδύουν στις υποδομές τους και ποιοι απλώς αγοράζουν έτοιμους παίκτες.
Πηγή
Warning: file_get_contents(https://www.imgcdn.eu/search/links.php?referrer=mysports360.com): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/piasariko.gr/mysports360.com/wp-content/themes/viralnova/content-single.php on line 170