Αποκαλυπτικό άρθρο Καρπετόπουλου! Τί θέλει ο Μαρινάκης από Μεντιλίμπαρ;

Καρατομικό άρθρο Καρπετόπουλου: Τι ζητάει ο Μαρινάκης από τον Μεντιλίμπαρ;

Αποκαλυπτικό άρθρο Καρπετόπουλου! Τί θέλει ο Μαρινάκης από Μεντιλίμπαρ;


Διαφ.

Στο άρθρο του στο karpetshow.gr με τίτλο Ευτυχισμένοι άνθρωποι, ευτυχισμένες οικογένειες, ο Αντώνης Καρπετόπουλος χρησιμοποιεί τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 επί του ΟΦΗ ως αφορμή για να φωτίσει κάτι βαθύτερο από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι: τη φιλοσοφία με την οποία, όπως επισημαίνει, λειτουργεί η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη σημασία που έχει σε αυτήν η ανανέωση του συμβολαίου του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Αποκαλυπτικό

Ο Καρπετόπουλος σημειώνει ότι το παιχνίδι στην Κρήτη αποδείχθηκε τελικά ευκολότερο απ’ όσο έδειχνε πριν από τη σέντρα και αποδίδει αυτή την εξέλιξη σε τρεις βασικούς λόγους. Πρώτος είναι η παρουσία του Ποντένσε, που επιτρέπει στον Μεντιλίμπαρ να παρατάσσει μια πιο λογική και ισορροπημένη ενδεκάδα. Δεύτερος είναι η λανθασμένη προσέγγιση του ΟΦΗ, ο οποίος πίστεψε πως αρκούσε να περιμένει τον Ολυμπιακό χωρίς να βρει στη συνέχεια αντίδραση μετά το 0-1. Και τρίτος, ίσως ο πιο ουσιαστικός κατά τον αρθρογράφο, είναι η ανανέωση του Ελ Κααμπί, που έπαιξε τον ρόλο της γιατί ο Μαροκινός φορ δεν είναι μόνο επαγγελματίας υψηλού επιπέδου, αλλά και ένας παίκτης που αισθάνεται μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού.

Διαφ.

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος στέκεται ιδιαίτερα στο κοινό σημείο αναφοράς που, όπως γράφει, ενώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μεντιλίμπαρ: την πεποίθηση ότι μέσα σε μια μεγάλη ομάδα οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το θεμέλιο για όλα τα υπόλοιπα. Ο συντάκτης του karpetshow.gr υπογραμμίζει ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού εκτιμά στον Βάσκο προπονητή την ικανότητά του να δημιουργεί ένα οικογενειακό κλίμα και συνδέει αυτή τη φιλοσοφία με τον τρόπο που λειτουργεί συνολικά και ο ίδιος ο Μαρινάκης. Κατά τον Καρπετόπουλο, και οι δύο πιστεύουν ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι φτιάχνουν ευτυχισμένες οικογένειες και πως χωρίς αυτή τη βάση δεν μπορούν να ακολουθήσουν ούτε οι νίκες ούτε οι τίτλοι.

Αποκαλυπτικό

Διαφ.

Μέσα από το ίδιο πρίσμα, ο Καρπετόπουλος εξηγεί ότι ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής που, όταν μιλά, προτιμά να αναφέρεται σε αρετές και χαρακτήρες, όχι τόσο σε συστήματα, διατάξεις ή τακτικές λεπτομέρειες. Θυμίζει μάλιστα ότι πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όταν ρωτήθηκε για τη δυσκολία του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα, δεν στάθηκε σε απουσίες ή προβλήματα προσώπων, αλλά μίλησε για την ανάγκη να επανέλθει η επιθετικότητα, η αποφασιστικότητα και η σωστή επιθετική συμπεριφορά της ομάδας. Ο Καρπετόπουλος τονίζει ότι ο Βάσκος μίλησε στην ομάδα του και ακολούθως έδειξε έμπρακτα τι εννοούσε, βάζοντας μαζί στην ενδεκάδα τον Ταρέμι και τον Ελ Κααμπί, παρότι, όπως σημειώνει, πολλοί θεωρούσαν αυτή την επιλογή λανθασμένη.

Το κεντρικό βάρος του άρθρου πέφτει, πάντως, στην υπόθεση Ελ Κααμπί. Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει ότι η ανανέωση του συμβολαίου του Μαροκινού δεν αποτελεί μόνο επιβράβευση για την προσφορά του, αλλά και μια καθαρή δήλωση εμπιστοσύνης τόσο προς τον ποδοσφαιριστή όσο και προς τον άνθρωπο. Κατά την ανάλυσή του, ο Ολυμπιακός έστειλε στον Ελ Κααμπί το μήνυμα ότι τον πιστεύει ακόμα και σε μια περίοδο που ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες, ενώ παράλληλα του έδειξε ότι τον θέλει στην οικογένεια του συλλόγου. Για τον Καρπετόπουλο, αυτό είναι ακριβώς το περιβάλλον πάνω στο οποίο έχει χτιστεί ο φετινός Ολυμπιακός.

Διαφ.

Αποκαλυπτικό

Στο karpetshow.gr ο Καρπετόπουλος συνδέει άμεσα αυτή τη λογική με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ. Εξηγεί ότι ο Μαρινάκης αναγνωρίζει στον Μεντιλίμπαρ κυρίως την ικανότητα να έχει ένα γκρουπ παικτών που παίζει για τον προπονητή και, κατ’ επέκταση, για τον σύλλογο. Αυτό, όπως γράφει, είναι και ο λόγος που σχεδόν όλες οι εισηγήσεις του Βάσκου που αφορούν αποχωρήσεις ή αλλαγές προσώπων γίνονται δεκτές, ακόμη κι όταν πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις. Ως παραδείγματα αναφέρει ότι ο Μεντιλίμπαρ στο παρελθόν είχε κατεβάσει από το αεροπλάνο τον Όρτα, επειδή θεωρούσε ότι η επιστροφή του θα στερούσε πολύτιμο χρόνο από τον Μουζακίτη και τον Έσε, ενώ στη συνέχεια εισηγήθηκε και αποχωρήσεις παικτών όπως ο Γουίλιαν και ο Ολιβέιρα. Επίσης, καταγράφει ότι τον Ιανουάριο έγινε δεκτό το αίτημα του προπονητή να συνεχίσει με μικρότερο αριθμό ποδοσφαιριστών, με συνέπεια να αποχωρήσουν παίκτες όπως ο Καμπελά, ο Γιάρεμτσουκ, ο Μάντσα και ο Στρεφέτσα.

Διαφ.

Ο Καρπετόπουλος επιμένει ότι το βασικό μήνυμα αυτής της διαχείρισης είναι ξεκάθαρο: στον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ, όποιος θέλει να είναι μέλος του γκρουπ και το δείχνει, επιβραβεύεται. Όποιος δεν ακολουθεί τη λογική του συνόλου, δεν χωρά, όσο βαρύ κι αν είναι το βιογραφικό του. Και ακριβώς γι’ αυτό, γράφει, ο Ελ Κααμπί είναι από τους ποδοσφαιριστές που θέλουν περισσότερο απ’ όλους να βρίσκονται μέσα σε αυτήν την ομάδα, γιατί εδώ αισθάνονται βασιλιάδες.

Αποκαλυπτικό

Διαφ.

Στο ίδιο άρθρο, ο Αντώνης Καρπετόπουλος αναφέρει ότι η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού έχει ήδη αποτυπωθεί και στις ανανεώσεις των Ζέλσον και Τσικίνιο, ενώ υπενθυμίζει ότι το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε και ο Ποντένσε. Μάλιστα θεωρεί σχεδόν δεδομένο ότι το επόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψει και ο Φορτούνης. Γι’ αυτό και εκτιμά πως με την παραμονή του Ελ Κααμπί γίνεται πλέον σαφές ότι ο βασικός επιθετικός κορμός της ομάδας δύσκολα θα αλλάξει την επόμενη σεζόν.

Διαφ.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το σημείο όπου ο Καρπετόπουλος αποκαλύπτει πως ο Ελ Κααμπί είχε συζητήσει σοβαρά με τη Μαρσέιγ το περασμένο φθινόπωρο, καθώς μια συμμετοχή σε μια μεγάλη γαλλική ομάδα αποτελούσε όνειρο από τα νεανικά του χρόνια. Παράλληλα, σημειώνει πως ο Μαροκινός είχε και πολύ μεγάλες προτάσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, προτάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να δελεάσουν έναν παίκτη 32 ετών που αναζητά ίσως το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Μαρινάκης κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να τον πιέσει, αλλά να τον αφήσει να πάρει μόνος του την απόφαση ότι θέλει να μείνει. Και αυτή η επιλογή αποδείχθηκε καθοριστική.

Ο Καρπετόπουλος καταλήγει ότι η ανανέωση του Ελ Κααμπί σημαίνει πολλά και για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Όπως γράφει στο karpetshow.gr, όλα δείχνουν ότι οι επιθετικοί του φετινού Ολυμπιακού θα είναι και του χρόνου εκεί, με μόνη ανοιχτή υπόθεση εκείνη του Ποντένσε, ο οποίος παραμένει δανεικός. Αν υπάρξουν αλλαγές το καλοκαίρι, αυτές, κατά την εκτίμησή του, θα αφορούν άλλες θέσεις και κυρίως τη μεσαία γραμμή, όχι όμως την επίθεση, όπου το οικοδόμημα μοιάζει σταθερό.

Τέλος, ο Αντώνης Καρπετόπουλος υπογραμμίζει ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει στα play off με την ίδια λογική που τον συνοδεύει όλη τη χρονιά: σταθερή ιεραρχία, συγκεκριμένο μοντέλο και έναν προπονητή που ενδιαφέρεται περισσότερο απ’ όλα για τη διάθεση και την ψυχολογική κατάσταση των παικτών του. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ευτυχισμένος Ελ Κααμπί δεν είναι για τον Ολυμπιακό απλώς ένας ποδοσφαιριστής που ανανέωσε, αλλά ένα ακόμα κρίσιμο μέλος της οικογένειας που καλείται τώρα να οδηγήσει την ομάδα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.


Πηγή
 

Warning: file_get_contents(https://www.imgcdn.eu/search/links.php?referrer=mysports360.com): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/piasariko.gr/mysports360.com/wp-content/themes/viralnova/content-single.php on line 170

Διαβάστε επίσης: