Υπογράφει Έλληνας φορ στον Ολυμπιακό – "9αρι με ντρίμπλα και ταχύτητα – Πώς πήγε στη Φιορεντίνα"


Υπογράφει Έλληνας φορ στον Ολυμπιακό – "9αρι με ντρίμπλα και ταχύτητα – Πώς πήγε στη Φιορεντίνα"



Κίνηση-έκπληξη από τους Πειραιώτες, που θέλουν να δυναμώσουν το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, κάνοντας παράλληλα και μία επένδυση. Ποιος είναι ο 17χρονος Γιώργος Χαραλάμπογλου που θα φορέσει τα “ερυθρόλευκα” και τι να περιμένουμε από αυτόν!  

Ακόμα μια κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον από τον Ολυμπιακό μιας και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα είναι πολύ κοντά στο να κλείσει τον 17χρονο Γιώργο Χαραλάμπογλου που από το καλοκαίρι του 2020 ήταν μέλλον των Κ18 της Φιορεντίνα, ενώ πριν αγωνιζόταν στην Νίκη Ευκαρπίας.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου , έχοντας γεμάτες παρουσίες τόσο στην Κ18 όσο και στη Primavera των Βιόλα, με προπονητή τον  Ακουιλάνι, ο Έλληνας επιθετικός αποφάσισε να αφήσει τον ιταλικό σύλλογο και να επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, αποδεσμεύτηκε και τυπικά την 1η Σεπτεμβρίου!



Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους προπονητές που τον στήριξαν και του έμαθαν πολλά πράγματα ήταν ο Μάκης Κατσαβάκης. Πρότυπα του νεαρού παίκτη είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ο νεαρός φορ είχε καθυστερήσει προσωρινά να κάνει το ταξίδι στην Φιορεντίνα, μιας και είχε πέσει πάνω στον κορωνοϊό, ωστόσο εν τέλει υπέγραψε εκεί και ενώ είχε περάσει από δοκιμαστικά που άρεσαν στους Ιταλούς. Αυτό που τον είχε κάνει να ξεχωρίσει ήταν το γεγονός πως όταν ήταν στα 16 του έμπαινε ως αλλαγή στη Νίκη Ευκαρπίας και σκόραρε συνέχεια, μέχρι που καθιερώθηκε κιόλας. Μια εξέλιξη που τον βοήθησε να ανελιχθεί ακόμη πιο γρήγορα.

  Νέο ρεπορτάζ για το μέλλον του Ιωαννίδη - Φεύγει από ΠΑΟ;

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Νοέμβριο κλείνει τα 18 του, ενώ πέρα από κεντρικός φορ μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεκάρι, όσο και ως δεξί εξτρέμ!

“16-17 γκολ – Δεν καταλαβαίνει τίποτα – Του άνοιγα το γήπεδο για προπονήσεις”

Με τον πρόεδρο της Νίκης Ευκαρπίας, της πρώτης ομάδας του νερού άσου που αναμένεται να αποκτήσουν οι Πειραιώτες από τη Φιορεντίνα, επικοινώνησε το sportdog!

Ο λόγος για τον Γιάννη Σιαμάτρα, που γνωρίζει άριστα τον Χαραλαμπόγλου και μας διηγήθηκε ιστορίες από την εποχή που ήταν στην ομάδα, αλλά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του στο Λιμάνι.

Σε εμάς ήρθε από 12 ετών και εννοείται ότι ξεχώριζε αμέσως. Έφυγε από την Κ15 για τη μεγάλη ομάδα. Εκεί έβαλε 16-17 γκολ, με πολύ καλή παρουσία. Από τότε άρχισαν να τον προσελκύουν κι άλλες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη βοήθειά του, μάλιστα, ανέβηκε η ομάδα μας στο Α΄ ερασιτεχνικό“, ανέφερε αρχικά ο Γ Σιαμάτρας.

Ποια ήταν η θέση του;

“Πάντα έπαιζε σέντερ φορ, 9άρι, είναι γρήγορος, έχει ντρίπλα, είναι πολύ δυνατό παιδί. Από τα 15 ξεχώριζε και τα έβαζε με μεγάλους παίκτες, δεν καταλάβαινε τίποτα. Δούλευε και τα καλοκαίρια, του άνοιγα το γήπεδο για να κάνει μπορεί προπονήσεις μόνος του”.

“Ταπεινός – Ενδιαφέρον από μεγάλες ελληνικές ομάδες – Μπορεί στον Ολυμπιακό”

Χαρακτήρας;

  Μήνυμα Μπαρτζώκα: "Θα τα δώσουμε όλα στο 5ο ματς"

“Τρομερό παιδί, πολύ ταπεινός, ευχάριστη εντύπωση μου είχε κάνει και ο πατέρας του, ξεχωρίζουν και για αυτό προχώρησε με τόση ταπεινότητα”. 

Πώς έφτασε στη Φιορεντίνα;

“Υπήρχαν και μεγάλες ομάδες από την Ελλάδα που είχαν δείξει ενδιαφέρον. Στη Φιορεντίνα πήγε μέσω κάποιου μάνατζερ και πήγε στις ακαδημίες. Τα πήγαινε καλά, αν και εκεί ήταν πολύ ανταγωνιστική η κατάσταση. Άρχισε να παίρνει ευκαιρίες και να παίζει. Αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω περισσότερα από τη στιγμή που ήταν σε άλλη ομάδα”.

Τέλος, πείτε μου, θεωρείτε ότι μπορεί στον Ολυμπιακό να βρει ρόλο; Έστω, αρχικά, στη δεύτερη ομάδα;

“Επειδή τον γνωρίζω, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει πολλά. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι η ευκαιρία, αν την αρπάξει από τα μαλλιά μπορεί να πάει ψηλά. Μπορεί να βρεθεί τουλάχιστον στη β΄ ομάδα, είναι και πολύ ώριμος για τη ηλικία του”.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι την Παρασκευή ανακοινώνει στόπερ ο Ολυμπιακός – Ανατροπή με Ντεναγιέρ – Γιατί δεν έχει ομάδα!

Με τον πρόεδρο της Νίκης Ευκαρπίας, Ιωάννη Σιαματραά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: