Η δικαίωση του Αβονίγι (Και της Ουνιόν Βερολίνου)


Η δικαίωση του Αβονίγι (Και της Ουνιόν Βερολίνου)



Τριπλής σημασίας ήταν το γκολ, το 9ο φετινό του σε 26 παιχνίδια, με το οποίο ο διεθνής Νιγηριανός σέντερ- φορ, Ταϊβο Μάικλ Αβονίγι χάρισε στο 19ο λεπτό την αριθμητική σωτηρία στη Νότιγχαμ Φόρεστ, το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στη Σίτι, αλλά και την επίσης αριθμητική βεβαιότητα ότι τα όνειρα της Άρσεναλ μετατίθενται για τη νέα σεζόν.



Στο «Σίτι Γκράουντ», η Φόρεστ ήθελε τουλάχιστον έναν βαθμό για να παραμείνει μαθηματικά στην Premier League και την επόμενη χρονιά, αλλά πήρε το πολύτιμο 3ποντο χάρη στον παρεξηγημένο, 25χρονο επιθετικό που αφού γύρισε τη μισή Ευρώπη ως δανεικός, φαίνεται επιτέλους να βρήκε, στο Νότιγχαμ το λεγόμενο λιμάνι του.

Έξι χρόνια στις Ακαδημίες της Λίβερπουλ, από το ’15 έως και το ’21, ο Αβόνγι θα πρέπει να κατέχει το ρεκόρ Guiness δανεισμών, αφού πρώτα δόθηκε στην Φρανκφούρτη, μετά στην ολλανδική Νεκ, μετά στη Μουσκρόν, μετά στη Γάνδη, μετά ξανά στη Μουσκρόν, μετά στην Ουνιόν Βερολίνου που τον απέκτησε από τη Λίβερπουλ με 6.5εκ. ευρώ και τον πούλησε στη Νότιγχαμ με 17, από τα οποία το 10% ως bonus διατήρησε η Λίβερπουλ.

  Τιμωρίες-πρόστιμα της ΑΕΚ ισοδυναμούν με ένα καλό συμβόλαιο

Μετά το γκολ όμως που στέρησε οριστικά το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ και που έστεψε ξανά «βασίλισσα» τη Σίτι η τιμή του εκτιμάται πως έχει ήδη ξεπεράσει τα 20εκ.   

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: