Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Σαμάτα – "Μπορεί να κάνει τη διαφορά αν… – Πολύ καλή μεταγραφή για ΠΑΟΚ"


Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Σαμάτα – “Μπορεί να κάνει τη διαφορά αν… – Πολύ καλή μεταγραφή για ΠΑΟΚ”



Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε γνωστός σκάουτ που γνωρίζει καλά τον Τανζανό επιθετικό και αναφέρθηκε στα πράγματα που μπορεί να δώσει στον Δικέφαλο του Βορρά.

Σπύρος Τουλίκας: Ο γνωστός ατζέντης ποδοσφαιριστών και γνώστης του σουηδικού ποδοσφαίρου, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Αλί Σαμάτα που είναι προ των πυλών του ΠΑΟΚ

Το 2009-10 είχα αναλάβει σκάουτερ στην Αφρική. Τότε κορυφαία ομάδα της Αφρικής ήταν η Μαζέμπε την οποία την χαρακτήριζαν ως η Ρεάλ της Αφρικής. Η ομάδα είχε κατακτήσει δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ, πήγε τελικό διηπειρωτικού κόντρα στην Ίντερ το 2010 έχοντας αποκλείσει ομάδες όπως η Πατσούκα και η Ιντερνασιονάλ. Τότε ο Σαμάτα έπαιζε στη Σίμπα και εμείς κάναμε σκάουτινγκ στην Τανζανία και αποφασίσαμε να πάρουμε τον παίκτη παρά το νεαρό της ηλικίας του στη Μαζέμπε η οποία ξόδεψε 70.000 δολάρια για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή. 

Ο Σαμάτα έκανε πραγματικό σαματά στο Πρωτάθλημα με πολλά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έκανε πολύ καλές χρονιές και πουλήθηκε στην Γκενκ με δεκαπλάσια λεφτά και από εκεί πήγε στην Αγγλία και την Άστον Βίλα έναντι 10 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς εκεί δεν έπιασε και πήρε μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε η οποία τον έδινε δανεικό μία από εδώ και μία από εκεί. Είναι πολύ καλός παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Είναι γρήγορος και εκρηκτικός και θυμίζει στα χαρακτηριστικά του τον Ντάουντα που έπαιζε στον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Επίσης, είναι πολύ καλός στο υψηλό παιχνίδι και βάζει αρκετά γκολ με το κεφάλι. 

Είναι σε πολύ καλή ηλικία και μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα αρκεί να τον χρησιμοποιήσουν σωστά. Είναι καλός στο να έρχεται με ταχύτητα στην περιοχή και να βάζει γκολ. Αν αισθανθεί εμπιστοσύνη θα αποδώσει. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι γιατί δεν έπιασε στη Φενέρ. Ωστόσο, έχει να δώσει ακόμα και θα είναι πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ”, είπε ο Σπύρος Τουλίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβγαλε είδηση για 11άδα ΠΑΟΚ ο Τσορμπατζόγλου – Η απουσία Μπότο δείχνει μεταγραφικές εξελίξεις!


Πηγή
  Ορίστηκαν οι ημερομηνίες και ώρες των 5ων αγώνων Ολυμπιακού
 

Διαβάστε επίσης: