Ανάρτηση Δημάτου κάνει την ΑΕΚ να ονειρεύεται ομίλους Champions League – "Μάλλον αισιόδοξα τα νέα…"


Ανάρτηση Δημάτου κάνει την ΑΕΚ να ονειρεύεται ομίλους Champions League – “Μάλλον αισιόδοξα τα νέα…”



Ο γνωστός δημοσιογράφος μέσω ανάρτησης στα social media που έκανε γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους της Ένωσης ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Ανδρέας Δημάτος: Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ ανέλυσε τα μηνύματα που λαμβάνει για τις τρεις από τις έξι υποψήφιες ομάδες που βρεθούν απέναντι από τη Ένωση για τα προκριματικά του Champions LEague και τόνισε πως τα νέα είναι μάλλον αισιόδοξα.

«Μάλλον αισιόδοξα (αν και αρκετά πρόωρο ακόμα) είναι τα νέα για την ΑΕΚ από την πρώτη εικόνα που παρουσίασαν οι τρεις από τους έξι υποψήφιους αντιπάλους της στους πρώτους αγώνες στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Aπό τους έξι υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό, όπως είναι τώρα διαμορφωμένο το ταμπλό της κλήρωσης της 24ης Ιουλίου, οι τρεις είναι δεδομένοι, γιατί ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό και οι αγώνες τους δεν θα έχουν διεξαχθεί μέχρι την ημέρα της κλήρωσης.

Αναφερόμαστε στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ (θα μπει στην κλήρωση μαζί με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι του πρώτου προκριματικού Αστάνα – Ντιναμό Τιφλίδας), στη Γαλατασαράι (ζευγάρι στην κλήρωση με την ομάδα που θα προκριθεί από το Ζαλγκίρις Βίλνιους – Στρούγκα) και στην Κοπεγχάγη (μαζί με την ομάδα που θα προκριθεί από το Σάμροκ Ρόβερς – Μπρεϊντάμπλικ).

Οι άλλοι τρεις θεωρητικά ισχυροί του τρίτου προκριματικού για να συμμετάσχουν στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου, που θα αναδείξει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της πρωταθλήτριας Ελλάδας, θα πρέπει να προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό στον οποίο μετέχουν και έπαιξαν ήδη τον πρώτο τους αγώνα με προβληματική εικόνα απέναντι σε θεωρητικά κατά πολύ πιο ανίσχυρους αντιπάλους. Κάτι βεβαίως που έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, όταν μιλάμε για τόσο σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις στην καρδιά του καλοκαιριού…

Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος σαφέστατα παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει στο Κλάκσβικ την πρωταθλήτρια Κι των νήσων Φερόες και αρκέστηκε στη λευκή ισοπαλία στο πρώτο ευρωπαϊκό της ματς για εφέτος.

Καλύτερα τα πράγματα για την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ που νίκησε μεν εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ, Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, αλλά χρειάστηκε το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό 1-2 και να ελπίζει ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη ρεβάνς στην έδρα της.

Πιο δύσκολα τα πράγματα για την πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποια αρκέστηκε στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, την ερασιτεχνική Σουίφτ, αγωνιζόμενη βεβαίως για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Αν κάποια από τις τρεις αυτές πρωταθλήτριες (Φερεντσβάρος, Καραμπάγκ και Σλόβαν Μπρατισλάβας) πέσουν θύμα έκπληξης στις ρεβάνς του πρώτου προκριματικού την ερχόμενη εβδομάδα, τότε στην εξάδα… δυο ταχυτήτων των υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ θα ανέβει η πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μόλντε, ως ζευγάρι με τη δική της αντίπαλο στον δεύτερο προκριματικό.

Σε κάθε περίπτωση για την ΑΕΚ, ακριβώς γιατί η εξάδα των πιθανών της αντιπάλων χωρίζεται σε δύο ταχύτητες δυναμικότητας (από τη μία Ντινάμο, Κοπεγχάγη και Γαλατά και από την άλλη Καραμπάγκ, Σλόβαν και Φερεντσβάρος) θα παίξει μεγάλο ρόλο η διαμόρφωση των δυο υπογκρούπ της κλήρωσης, που θα ανακοινωθεί λογικά το πρωί της 24ης Ιουλίου.

Δυο υπογκρούπ με έξι ομάδες (τρεις ισχυροί και τρεις θεωρητικά ανίσχυροι) που το ένα θα έχει δύο από τις τρεις πιο ισχυρές αγωνιστικά και το άλλο μόνο μία εκ των Ντινάμο, Γαλατά και Φερεντσβάρος. Η ΑΕΚ, αν διατηρήσει μέχρι τότε τον χαμηλότερο συντελεστή της κλήρωσης, είναι πιθανό να βρεθεί στο πιο σκληρό υπογκρούπ.

Η λεπτομέρεια βεβαίως είναι ότι αν στο δρόμο της βρεθεί μια εκ των τριών πιο ισχυρών αγωνιστικά ομάδων του τρίτου προκριματικού, τότε ως ζευγάρι μαζί της θα συμμετάσχει ως ισχυρή στην κλήρωση των πλέι οφ της διοργάνωσης, στην οποία δεδομένα θα μετάσχει στις 7 Αυγούστου, αφού δεν θα έχει παίξει μέχρι τότε τους αγώνες της για τον τρίτο προκριματικό…

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και πάλι να έχει ως πιθανούς αντιπάλους την Φερεντσβάρος, την Καραμπάγκ και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας μαζί με την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβερπ, που αντιμετώπισε πρόσφατα στην προετοιμασία της…

Η εικόνα πάντως των πρώτων αγώνων της σεζόν για το Champions League επιβεβαιώνει ότι μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα τόσο πρόωρα στα μέσα Ιουλίου οι περισσότερες συναντήσεις είναι αμφίρροπες και ότι αυτό που μετράει είναι κυρίως ο βαθμός ετοιμότητας και όχι τόσο το όνομα, οι μεταγραφικές προσθήκες ή ακόμα και η χρηματιστηριακή αξία των ρόστερ.

Για την ΑΕΚ υπάρχει φυσικά και η ιδιαιτερότητα ότι ο αντίπαλός της στις 8 ή 9 και 15 Αυγούστου θα έχει παίξει, σε αντίθεση με την πρωταθλήτρια Ελλάδας, δεδομένα δύο ή μπορεί και τέσσερα ευρωπαϊκά ματς μέσα στο καλοκαίρι. Είναι επίσης δεδομένο ότι όποια και αν είναι η κλήρωσή της στις 24 Ιουλίου, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει την ευχέρεια να παρακολουθήσει και τα δυο ματς του δεύτερου προκριματικού του ζευγαριού από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της.

Το ευρωπαϊκό καλοκαίρι έχει ήδη αρχίσει
», έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που “τέλειωσε” ο Μαρτίνεθ στην Αυστρία – Καμπανάκι και για Πασχαλάκη – Πρόταση από Ch. League!


Πηγή
  Έστειλε μήνυμα ο Παπαπέτρου: "Να αφήσουμε την ψυχή μας..."
 

Διαβάστε επίσης: