Αυτός είναι ο στόχος για τα στόπερ του Άρη – Έχει και plan B ο Παλίκουτσα

Η προσθήκη κεντρικού αμυντικού ήταν ούτως ή άλλως στις βασικές προτεραιότητες του Αρη για να συμπληρωθεί το αγωνιστικό παζλ ενόψει της νέας σεζόν, αλλά μετά τον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς, στο φιλικό “τεστ” με τον Εθνικό Άχνας, η μεταγραφή στόπερ από προτεραιότητα έγινε άμεση ανάγκη.

Άρης: Η προσθήκη κεντρικού αμυντικού ήταν ούτως ή άλλως στις βασικές προτεραιότητες του Αρη για να συμπληρωθεί το αγωνιστικό παζλ ενόψει της νέας σεζόν, αλλά μετά τον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς, στο φιλικό “τεστ” με τον Εθνικό Άχνας, η μεταγραφή στόπερ από προτεραιότητα έγινε άμεση ανάγκη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ο Αρης να δώσει τα πρώτα του ευρωπαϊκά παιχνίδια έχοντας στο ρόστερ μόλις δύο στόπερ. Τον Φαμπιάνο και τον Αντώνη Αηδόνη, ο οποίος μάλιστα δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα αφού δεν θεωρείται γηγενής.

  Αλεξανδρής για Ρέτσο: "Τον ταπεινώσατε, τον χλευάσατε..."

Τα τελευταία 24ώρα οι Κιτρινόμαυροι αναγκάστηκαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θ’ αποκτηθεί με την προοπτική να μπει και να παίξει άμεσα δίπλα στον Φαμπιάνο. 

Αυτό προϋποθέτει ασφαλώς να είναι έτοιμος, χωρίς να έχει δηλαδή μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αποχής, έμπειρος και με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ώστε να κουμπώσει άμεσα με την υπόλοιπη τριάδα της άμυνας. Ιδανικό σενάριο για τον Αρη είναι να βρει έναν αμυντικό παρόμοιων χαρακτηριστικών του Μπράμπετς, δηλαδή ενός πιο aggressive παίκτη, ο οποίος είναι δυναμικός στις μονομαχίες είτε η μπάλα είναι ψηλά είτε χαμηλά. 

Αλλά αυτή τη στιγμή και με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί το βασικό είναι ο παίκτης στον οποίον θα καταλήξουν να είναι έτοιμος. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Λίντσει Ρόουζ, με τον οποίον ο Αρης διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και τις τελευταίες ώρες έχει μπει ξανά στο “παιχνίδι” καθώς οι Κιτρινόμαυροι ξέρουν τι μπορούν να πάρουν από τον έμπειρο αμυντικό και κυρίως ξέρουν ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής. 

Αν θα γίνει τελικά κίνηση ή όχι, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στα επόμενα 24ώρα, με τον οικονομικό παράγοντα να είναι εξίσου σημαντικός καθώς θα χρειαστεί η κάθε μία από τις δύο πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις. Παράλληλα με την περίπτωση του Ρόουζ, όμως, στη λίστα του Παλίκουτσα υπάρχουν 2-3 ακόμη περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που εξετάζονται ζεστά και μένει να φανεί πού θα… κάτσει η μπίλια. 

  Η καρφωματάρα του Γκούντουριτς με το ένα χέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ενδεχόμενο να μην βρει ο Αρης αυτό που ψάχνει μέσα στις επόμενες ώρες, τότε θα γίνει αναπροσαρμογή της ευρωπαϊκής λίστας ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτόν ο Αντώνης Αηδόνης και η ομάδα να στηριχθεί σε αυτόν για το ματς κόντρα στην Αραράτ. Θυμίζουμε ότι η UEFA δίνει το περιθώριο στις ομάδες να κάνουν δύο προσθαφαιρέσεις στις λίστες που έχουν δηλώσει μέχρι και μία ημέρα πριν από το παιχνίδι.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πλάνο Αταμάν για Σενγκέλια και Μίροτιτς – Φήμες για αδιανόητη πρόταση ΠΑΟ – Τελειώνει τα επόμενα 24ωρα!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: