Τον… απογείωσε ο Κρέσπο, θα τον "χτίσει" ο Ολυμπιακός – "Σκάνδαλο" με τη μεταγραφή του, κλοπή της Άρσεναλ


Τον… απογείωσε ο Κρέσπο, θα τον “χτίσει” ο Ολυμπιακός – “Σκάνδαλο” με τη μεταγραφή του, κλοπή της Άρσεναλ



Αριστεροπόδαρος με καλή τεχνική, καλύπτει δύο πτέρυγες. Μύλος στη Βραζιλία για τη μετακίνησή του στην Ευρώπη του και αρκετές παρανομίες… 

Για την απόκτηση του Μαρκίνιος κινείται ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον 20χρονο διεθνή (με τις μικρές εθνικές) Βραζιλιάνο εξτρέμ της Άρσεναλ, ο οποίος σύμφωνα με βρετανική δημοσιεύματα οδεύει προς το λιμάνι με τη μορφή δανεισμού. Βλέπετε οι «κανονιέρηδες» έχουν υπερπληθώρα επιλογών μεσοεπιθετικά, γι’αυτό άλλωστε δόθηκε δανεικός πέρσι στη Νόριτς, με την οποία μέτρησε 11 συμμετοχές με 1 γκολ και ασίστ στην Τσάμπιονσιπ. Βέβαια πριν φύγει από την ομάδα του Λονδίνου, πρόλαβε να παίξει σε τρία ματς ομίλων του Europa League.

Το πλήρες όνομά του είναι Μάρκους Βινίσιους Ολιβέιρα Αλενκάρ. Γεννήθηκε στο Σάο Πάολο, οπότε ήταν νομοτελειακό να παίξει μπάλα στις Ακαδημίες του κλαμπ της πόλης του. Στην πρώτη ομάδα ανέβηκε το 2021. Τον εμπιστεύτηκε ο Ερνάν Κρέσπο, υπό τις οδηγίες του οποίου έκανε το ντεμπούτο του. Εκείνη τη χρονιά πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις, σκόραρε τέσσερις φορές και μοίρασε τρεις ασίστ με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο των «Gunners», οι οποίοι ξόδεψαν το 3,5 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσουν, με τον παίκτη να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο.

Μύλος με τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ

  Deadline Ολυμπιακού σε Κάνααν - Αντικαταστάτης από Eurolegue

Μάλιστα η μεταγραφή του ήταν η πρώτη κίνηση της Άρσεναλ καλοκαίρι του 2022, κλέβοντας τον ποδοσφαιριστή μέσα από τα χέρια  της Γουλβς, η οποία τον είχε κλείσει και στη συνέχεια αναζητούσε νομικούς τρόπους για να βγάλει… παράνομη τη μετακίνησή του στο Λονδίνο.

Στην ουσία η Άρσεναλ τα βρήκε με τη Σάο Πάολο, η οποία αναγκάστηκε να τον πουλήσει φθηνότερα, καθώς οι Λονδρέζοι πάτησαν σε μία νομική λεπτομέρεια και τον απέκτησαν με ένα μικρό ποσό, ενώ όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα στο Γούλβερχαμπτον περίμεναν να τον πάρουν… τσάμπα.

Όπως αναφέρουν βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο Μαρκίνιος σε ηλικία 16 ετών, το 2019, υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με τη Σάο Πάολο μέχρι το 2024, κάτι που σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη νομοθεσία είναι νόμιμο, η FIFA όμως δεν αναγνωρίζει σε ανήλικους παίκτες συμβόλαια άνω των τριών ετών. Οπότε ο παίκτης θα μπορούσε να κάνει προσφυγή,  να μείνει ελεύθερος και να αποχωρήσει. Έτσι η Σάο Πάολο προκειμένου να τον χάσει χωρίς να πάρει χρήματα τον πούλησε στην Άρσεναλ. Στη Βραζιλία εκείνη την εποχή ξεσηκώθηκαν συζητήσεις που έλεγαν, ότι ο παίκτης θα μπορούσε να φύγει με πολύ περισσότερα χρήματα της τάξεως των 10-15 εκατ.Ευρώ. Όπως λέει όμως ο θυμόσοφος λαός, «κάλλιο πέντε και στο χέρι…». Υπόψιν, ότι στο κόλπο της απόκτησής του παίκτη ήταν και η ολλανδική Φέγενορντ.

 

Μοιάζει με Νέρες και Άντονι του Άγιαξ

Στον Βραζιλιάνικο Τύπο προέκυψε και ένα ακόμα πολύ ιδιαίτερο σενάριο. Η Άρσεναλ προκειμένου να δελεάσει τη Σάο Πάολο, επεδίωξε να χτίσει σχέσεις με το κλαμπ παρόμοια με αυτή του Άγιαξ που οδήγησε στις μεταγραφές των Ντέβιντ Νέρες και Άντονι. Μάλιστα η περίπτωση του Μαρκίνιος λόγω της κοινής θέσης παρομοιάστηκε με τις περιπτώσεις των δύο παικτών του «Αίαντα», η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25 εκατ.και 60 εκατ.αντίστοιχα. Με απλά λόγια η Σάο Πάολο, η οποία έχει βγάλει παικταράδες, όπως Έντερσον, Καφού, Κασεμίρο, Κάκα, Ριβάλντο να τροφοδοτεί τους Λονδρέζους με ταλέντα,

  Ατακάρες Αναστόπουλου για Ολυμπιακό: "Κοντοζυγώνει το ευρωπα

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του στοιχεία, ο Μαρκίνιος είναι αριστεροπόδαρος, με δύναμη, ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι του. Διαθέτει καλή τεχνική, μπορεί να καλύψει και τις δύο πτέρυγες, του αρέσει όμως να παίζει δεξιά με το αντίθετο πόδι, προκειμένου να κόβει μέσα και να κάνει κίνηση προς τον άξονα, αν και θέλει βελτίωση στο ένας εναντίον ενός, αλλά και στα τελειώματα. Είναι όμως σε  καλή ηλικία που μπορεί να εξελιχθεί.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος… Τζιμπούρ ο Ελ Κααμπί – “Πόρτα” σε Τζόλη από δύο ελληνικές ομάδες – Φέρνει χαφάρα σε ΠΑΟΚ ο… Ζίβκοβιτς!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: