Συμφώνησε κρυφά με μεγάλη ομάδα ο Χουάνγκ – Έξαλλοι με τον Τούρκο στο Λιμάνι – Έλληνας ο αντικαταστάτης!


Συμφώνησε κρυφά με μεγάλη ομάδα ο Χουάνγκ – Έξαλλοι με τον Τούρκο στο Λιμάνι – Έλληνας ο αντικαταστάτης!



Ποια ομάδα κρύβεται πίσω από την “ανταρσία” του Κορεάτη; Τo sportdog.gr ρίχνει φως στην υπόθεση του Ιν-Μποέμ που ήρθε ως άγνωστος στην Ελλάδα, κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να γίνει εκ των κορυφαίων του “ερυθρόλευκου” ρόστερ και ξαφνικά προσπαθεί να φύγει… μέσα στη νύχτα, ενώ έχει ακόμα συμβόλαιο για δύο χρόνια. Πώς θα κλείσει η υπόθεση και ποιος θα καλύψει το κενό του;

Ολυμπιακός: Ολόκληρο θέμα έχει δημιουργηθεί με τον Χουάνγκ Ιν Μπεόμ στο Λιμάνι και καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να φτάσουμε σε μια άκρη. Το περασμένο καλοκαίρι είχε έρθει στην ομάδα με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αν και αυτό ακριβώς είναι που αμφισβητεί τώρα η πλευρά του Χουάνγκ.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2023 είχε κάνει αίτηση στο ελληνικό κράτος για να αποκτήσει άδεια εργασίας, ενδεικτικό του ότι είχε στο νου του να συνεχίσει κανονικά στην ομάδα. Ή μήπως όχι; Γιατί ήδη από την προετοιμασία είχαν ηχήσει κάποια καμπανάκια, καθώς έκανε παράπονα για ενοχλήσεις στην πλάτη (και όχι στη μέση όπως γράφουν διάφορα Μέσα) και, γενικά, δεν ήταν πολύ ζωηρός στις προπονήσεις.

Αποτέλεσμα να φτάσει τώρα η εποχή που ζήτησε από τον Ολυμπιακό να μπει ρήτρα για την παραχώρησή του στα 3 εκατ. ευρώ (αν και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στο συμβόλαιό του), χρήματα δηλαδή που είναι χαμηλότερα όχι μόνο από το ποσό που θα ζητούσε ο Ολυμπιακός (δηλαδή μίνιμουμ τα 15 εκατ. ευρώ) αλλά ακόμα και από τη χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt που είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ!

Τι άλλαξε με τον Χουάνγκ

Τι έχει μεσολαβήσει και ο Χουάνγκ εμφανίζεται να ζητάει παράλογα πράγματα; Αρχικά να θυμίσουμε όσα είχε πει, εδώ στο sportdog, o δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης ήδη από τον Αύγουστο του 2022, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Κορέα που αγωνιζόταν πριν τον Ολυμπιακό ο Χουάνγκ. 

Στη Σεούλ δεν έκανε τη διαφορά. Δεν είχε καλή συμπεριφορά, τη μία έλεγε ότι θα φύγει και την άλλη ότι θα μείνει. Συν ότι είχε τάξει να γυρίζει να παίξει στην πρώτη του ομάδα κάποια στιγμή, για να κλείσει την καριέρα του“, είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων ο καλός συνάδελφος, ενδεικτικό του χαρακτήρα του παίκτη – 

Να συμπληρώσουμε και τις δηλώσεις του στα μέσα Μάη για το ενδιαφέρον της Νάπολι, όταν είχε σχολιάσει ως κολακευτικό το ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας, αλλά εκείνος σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό. Συνδυαστικά με τον ασταθή χαρακτήρα του, λοιπόν, ο Χουάνγκ έχει και νέο εκπρόσωπο – Έναν Τούρκο δικηγόρο, καθώς δεν συνεργάζεται πια με την Base που είναι γνωστή και σοβαρή εταιρεία μάνατζερ.

  Πρώτο double-double Παπαγιάννη με Φενέρ μετά από 402 ημέρες

Ποια ομάδα τον ξεμυάλισε;

Στον Ολυμπιακό έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, καθώς πρόσφατα με μια παρόμοια περίπτωση, εκείνη του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, η ομάδα όχι μόνο έκοψε τον βήχα στη Σπαρτάκ Μόσχας που είχε συμφωνήσει με τον Μολδαβό πριν το κάνει με τους Πειραιώτες. Αλλά από τα 4 – 4,5 εκατ. ευρώ που ΘΑ ζητούσε από την ενδιαφερόμενη ομάδα για την παραχώρησή του, τελικά τον πούλησε με 6,5!

Στο Λιμάνι θεωρούν ότι υπάρχει ομάδα που έχει συμφωνήσει ήδη με τον Χουάνγκ και αυτή η ομάδα είναι που συμβουλεύει τον παίκτη. Θα μπορούσε να είναι η Νάπολι, που δεδομένα είχε εξετάσει την περίπτωσή του τον περασμένη Μάη; Μπορεί όντως να ψάχνει για ποδοσφαιριστή στη θέση του Χουάνγκ, αν και έχει κλείσει ήδη χαφ.

Κάτι ακόμα: Η ιταλική ομάδα έδωσε πριν από λίγες ημέρες 10 εκατ. ευρώ για να πάρει Βραζιλιάνο στόπερ που δεν προορίζεται για βασικός, ενώ με ένα αντίστοιχο ποσό έκλεισε και έναν Σουηδό που επίσης ήρθε αρχικά για το ροτέισον. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ήθελε τον Χουάνγκ, τα 10 εκατ. ευρώ που ζητάει ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν πρόβλημα.

Ποια ομάδα, τότε, θα μπορούσε να τον βάλει σε διαδικασία να ζητήσει από τους Ερυθρόλευκους να βάλουν εκτάκτως οψιόν 3 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του; Πλην της Νάπολι ενδιαφέρον για τον Χουάνγκ, λίγο καιρό πριν, είχε υπάρξει και από τη Γερμανία: Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γκλάντμπαχ, Φράιμπουργκ, Χοφενχάιμ και Αουγκσμπουργκ είχαν συνδεθεί μαζί του. Θα μπορούσε κάποια από αυτές να τον… εμπλέξει στη διαδικασία που άρχισε με τον Ολυμπιακό, για να αποχωρήσει σχεδόν τσάμπα από το Λιμάνι;

Σαφώς, καθώς οι γερμανικές ομάδες δεν φημίζονται για τα πολλά χρήματα που δίνουν για μεταγραφές, αν ο ποδοσφαιριστής που θα πάρουν δεν είναι κάποια σούπερ περίπτωση. Μάλιστα, το γερμανικό ποδόσφαιρο δείχνει προτίμηση σε Ασιάτες ποδοσφαιριστές, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Ποια ομάδα μπορεί να είναι από αυτές; Ας τις δούμε μία-μία: Χοφενχάιμ και Άουγκσμπουργκ έχουν αρκετές επιλογές στα χαφ – Ειδικά η πρώτη έχει πάρει πίσω από τον Άγιαξ τον Γκρίλιτς.

  Καρλίτος για μεγάλη ελληνική ομάδα - Ανατροπή με Βαλμπουενά

Η Αϊντραχτ πήρε τον Σκίρι (που είχε επίσης ακουστεί για τον Ολυμπιακό) και έναν 19χρονο Σουηδό (τον Λάρσον, με 9 εκατ.), οπότε δεν έχει ανάγκη για χαφ. Η Γκλάντμπαχ αγόρασε τον Βάιγκλ, που είχε πέρυσι δανεικό από την Μπενφίκα, και προς το παρόν δεν έχει χάσει κάποιον χαφ – Οπότε κι εκείνη δεν χρειάζεται για την ώρα χαφ.

Η Φράιμπουργκ είναι αυτή που δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής κανέναν και αν συνυπολογίσουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πέρσι, άρα έχουν καλή εικόνα του παίκτη, δεν αποκλείεται να είναι εκείνη που τον έχει προσεγγίσει. Αν συνυπολογίσουμε ότι η Φράιμπουργκ δεν ξεφεύγει στα ποσά που δίνει (φέτος έχει δώσει 6 εκατ. ευρώ για να πάρει επιθετικό, για παράδειγμα), ίσως οι Σειρήνες που ξελόγιασαν τον Χουάνγκ να είναι από τη Γερμανία.

Ποιος θα πάρει τη θέση του στην 11άδα

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, τώρα, είναι αφενός το πώς θα πάρει τα περισσότερα χρήματα που μπορεί ο Ολυμπιακός από την παραχώρηση του Χουάνγκ, αλλά και τι θα κάνει αγωνιστικά την επόμενη μέρα ο σύλλογος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα υπάρξει μεταγραφή χαφ – Ίσως και δύο ποδοσφαιριστών για τη μεσαία γραμμή. Και φυσικά αυτό μπορεί να γίνει. Μόνο που στον Ολυμπιακό έχουν προετοιμαστεί, ήδη, για την αποχώρηση του Κορεάτη, δεδομένου ότι έχουν φέρει στην Ελλάδα τον Αλεξανδρόπουλο!

Το κύριο γνώρισμα του Χουάνγκ είναι τα… πνευμόνια  στα χαφ και όχι η δημιουργία (φυσικά είναι πολύ καλός και δημιουργικά, δεν το αμφισβητεί κανείς), κι εκεί τη λύση μπορεί να την δώσει ο Αλεξανδρόπουλος και, μάλιστα, με άνεση. Τι μπορεί να γίνει στο δημιουργικό κομμάτι; Εδώ είναι θέμα του Μαρτίνεθ αλλά και του/των χαφ που ακολουθήσουν/ει μέσα στις επόμενες ημέρες. Πνευμόνια, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει στη μεσαία γραμμή του…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφικό Radar by Novibet: Ελλάδα ο αντι-Χουάνγκ, ταξίδι για παίκτη ο ΠΑΟΚ – “Απαντάει” για Τζέιμς ο ΠΑΟ!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: